“Türkiye ve Türk düşmanlığını görev addeden mankurt tipleri üzüntüyle takip ediyoruz” 15.05.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Türkiye ve Türk düşmanlığını görev addeden mankurt tipleri üzüntüyle takip ediyoruz” 15.05.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 15.05.2018 > Kaç kez okundu? 517

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık’ta eğitim gören Türk öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan vatandaşların başarılarından gurur duyduklarını belirterek, “Nerede ikamet ederlerse etsin, onların başarılarını kendi başarımız olarak görüyoruz. Ancak bunların arasında kimi zaman maalesef birilerine yaranmak için olsa gerek, ülkemize husumette yarışanlar da çıkabiliyor. Türkiye’ye ve Türk Milletine düşmanlığı görev addeden bir sürü mankurt tipleri de üzüntüyle takip ediyoruz” dedi.

Birleşik Krallık temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra’da Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World'ün Genç Yetenek Geliştirme Projesi kapsamında eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Intercontinental Otel’de gerçekleşen buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.







“Sizler eğitim-öğretim ve tahsil için yurt dışına giden ne ilk, ne de son nesilsiniz” diyerek Türkiye’nin son iki asırdır Batı ülkelerine eğitim için öğrenci gönderdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar yurt dışında yüzbinlerce gencin tahsil gördüğünü, bu öğrencilerin bir kısmının ülkeye dönerken, bir kısmının da gittikleri yerleri kendilerine yurt edindiğini hatırlattı.



“AVRUPA VE DÜNYA ÇAPINDA CİDDİ BAŞARILARA İMZA ATAN VATANDAŞLARIMIZ VAR”



Dönenlerin ve yurt dışında kalanların arasında başarıları ve duruşlarıyla Türkiye’yi gururlandıranlar olduğu gibi, benliğini ve yolunu kaybedenlerin de olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mehmet Akif’in gençlerimize rol model olarak gösterdiği Asım ile Tevfik Fikret’in eğitim için İskoçya’ya gönderip hayatını papaz olarak tamamlayan oğlu Haluk bunun en çarpıcı örnekleridir” diye konuştu.



Bugün çoğu Avrupa’da olmak üzere dünya genelinde 6,5 milyona yakın Türk vatandaşının olduğuna değinerek, bunların arasında iş dünyası, akademi, siyaset, sinema, edebiyat, ticaret ve basın yayın alanlarında ciddi başarılara imza atanların olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2015 senesinde Nobel Kimya Ödülünü alarak tüm milletimizin göğsünü kabartan Prof. Dr. Aziz Sancar Hocamız, Türkiye’nin başarı sancağını tüm dünyada iftiharla dalgalandıran vatandaşlarımızdan sadece bir tanesi” diye ekledi.



“YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN BAŞARILARINDAN GURUR DUYUYORUZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi kimliğine, ideolojisine, diline, dinine ve meşrebine bakmadan kendini Türk milletinin bir parçası olarak gören yurt dışındaki bütün vatandaşların başarılarından gurur duyduklarını, nerede ikamet ederlerse etsin, onların başarılarını kendi başarıları olarak gördüklerini söyledi.



Ancak bunların arasında kimi zaman Türkiye’ye husumette yarışanların da çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye ve Türk milletine düşmanlığı görev addeden bir sürü mankurt tipleri de üzüntüyle takip ediyoruz. Yabancılar ülkemizle ilgili değerlendirmelerde en azından bazı ilkelere saygı gösterirken, bu tetikçiler her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca kullanıyorlar. Buldukları her fırsatta milletimiz hakkında hakaretamiz cümleler kurmayı maharet sanıyorlar. Başka ülkelerin lejyoneri olmayı bize gazetecilik, akademisyenlik, ilericilik diye yutturmaya çalışıyorlar. Sosyal medya üzerinden Türkiye karşıtı kampanya yürütmeyi, sahte-sanal hesaplar üzerinden iftiralar yaymayı muhaliflik olarak görüyorlar. Efendisine karşı ezik, kendi insanına karşı küstah, nobran ve acımasız bu karakterlerin tek bir vazifesi vardır; o da tetikçiliktir, taşeronluktur. Bunların içinde bulundukları haletiruhiye ise, vatansızlık sendromudur. Kendi ülkelerinin, kendi milletlerinin başarıları yerine başkalarının başarılarıyla mutlu olmalarının sebebi budur.”



“MEYDANI FETÖ’CÜ HAİNLER VE BÖLÜCÜ ALÇAKLARA BIRAKMAMALISINIZ”



Bölücü terör örgütünü ve 15 Temmuz darbe girişiminde 251 kişiyi şehit eden FETÖ terör örgütü mensuplarını aklayacak kadar insanlıktan çıkmalarının nedeninin de bu olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kesimlerin artık Türkiye’yle, Türk milletiyle hiçbir bağlarının kalmadığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elde ettiği makamı, ulaştığı şöhreti, birileri tarafından el üstünde tutulmayı ülkemize olan düşmanlığına borçlu olan bu tiplere inanın biz sadece acıyoruz. Çünkü bunlar iradelerini ve şahsiyetlerini kısa vadeli ikbal hesaplarına kurban etmiş zavallılardır. İhanetleriyle ne milletimizin, ne de şirin gözükmeye çalıştıkları sahiplerinin gözünde hiçbir kıymetleri yoktur, asla da olmayacaktır” şeklinde konuştu.



Öğrencilere hitaben, Türkiye’nin yurt dışındaki temsil ve tanıtımında kendilerine önemli görevler düştüğünü, meydanı FETÖ’cü, PKK’lı, türlü sapkın görüşlere sahip hain ve alçaklara bırakmamaları gerektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın, hakikatler yalanların en büyük panzehridir. Hakikat güneşinin eritemeyeceği hiçbir iftira yoktur. Bizler tıpkı ülkemizde olduğu gibi burada da sadece hakikatlere sarılarak gerçek Türkiye’yi muhataplarımıza anlatacağız” diye konuştu.



“MİLLETİMİZ, SİZDEN PARMAKLA GÖSTERİLEN KİŞİLER OLMANIZI BEKLİYOR”



Türkiye olarak Cambridge’de güzel bir cami inşa ettirdiklerini, yapımı yakında tamamlanacak olan caminin gençler için güzel bir buluşma yeri olacağı bilgisini de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçek Türkiye’yi anlatma konusunda TRT ve Anadolu Ajansı’nın destekleriyle iletişim, hukuk ve sosyal bilimler ağırlıklı eğitim gören gençlerin sorumluluğunun diğerlerine nazaran daha büyük olduğunu belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Milletimizin rızkından kısarak sağlamış olduğu kaynaklarla okuyan siz öğrencilerimizin sorumluluğu çok daha yüksektir. Milletimiz sizden gerek akademik çalışmalar, gerek tesis ettiğiniz sosyal ve kültürel münasebetler açısından, gerekse de işte bu tür mücadelelerde parmakla gösterilen kişiler olmanızı bekliyor. Çorum’daki çiftçimizin, Zonguldak’taki madencimizin, Trabzon’daki balıkçımızın, Şırnak’taki askerimizin, Hatay’daki polisimizin burada eğitiminiz için yaptığı fedakârlığın karşılığında sizlerden beklediği tek şey budur. Anneleriniz ve babalarınızla beraber ülkemize umut bağlamış milyonlarca mazlum ve mağdur da sizlerin başarısı için unutmayın dua ediyor, gözyaşı döküyor. Sizlere baktığımda bu bilince sahip olduğunuzu görüyorum.”



“TÜRKİYE HER SEÇİM ÖNCESİ YURT DIŞI MERKEZLİ MANİPÜLASYONLARA MARUZ KALIYOR”



Türkiye’nin önünde kritik bir seçimin olduğunu ifade ederek, geçen yıl 16 Nisan halk oylamasında alınan yönetim sistemini değiştirme kararının 24 Haziran’da fiilen hayata geçirileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seçim öncesi Türkiye’nin yurt dışı merkezli manipülasyonlara maruz kaldığına, son zamanlarda bu tür müdahalelerin giderek daha çirkin ve kasıtlı bir hâl almaya başladığına işaret etti.



Terör örgütlerinin cirit attığı Avrupa ülkelerinin, demokrasiyle, hak ve özgürlüklerle bağdaşmayacak bir şekilde seçimlere yönelik çalışmaları engellediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilmiyorlar ki gönüllerin arasına engeller koymak, bariyerler dizebilmek, setler kurabilmek mümkün değildir. Bizim milletimizle kalpten kalbe, gönülden gönüle giden görülmeyen yollarımız vardır, işte bu yollar sizlersiniz” sözlerine yer verdi.



“Yurt dışındaki her bir vatandaşımız, her bir kardeşimiz, her bir öğrencimiz, burada çalışan her bir insanımız bizim en gür şekilde çıkan sesimizdir, keskin gözümüzdür, duyan kulağımızdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca Türk vatandaşından bulundukları her yerde Türkiye’nin haklı davasını anlatmaları ricasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere şöyle seslendi: “Yönetimler ne derse desin, halkları ikna edeceğimizden en küçük bir şüphem yoktur. Önce kendi vatandaşlarımızı, onlarla birlikte yaşadığınız ülkelerin halklarını ikna etme konusunda ben sizlere güveniyorum.”



“BİZLER ASIRLAR BOYUNCA CİHANA YÖN VERMİŞ BİR ECDADIN TORUNLARIYIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bizler asırlar boyunca cihana yön vermiş, dünyayı adaletle yönetmiş bir ecdadın torunlarıyız. Biz daha 21 yaşında İstanbul’u fethederken gemileri karadan yürüten Sultan Fatih’in ahvadıyız. Biz tüm imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen, ‘Çanakkale geçilmez’ sözünü tarihe nakşeden asil bir milletin mensuplarıyız. Bizim anlayışımıza göre inanç ve azim tekeden süt çıkartır. Mermeri delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Disiplin, sabır ve gayretin önünde durabilecek hiçbir engel yoktur. Yeter ki inanalım, çalışalım, hedeflerimiz ve hayallerimiz için fedakârlık yapmayı göze alalım. Gerisi Allah’ın izniyle muhakkak gelecektir.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını öğrencilerin Ramazan ayını tebrik ederek, tutacakları oruçların ve yapacakları ibadetlerin kabul olması temennisiyle tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/92564/turkiye-ve-turk-dusmanligini-gorev-addeden-mankurt-tipleri-uzuntuyle-takip-ediyoruz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 84
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1885
Toplam Tekil 4078613
IP 3.138.204.208






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu