BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Spehar ile görüşüyor - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Spehar ile görüşüyor
Tarih: 27.02.2018 > Kaç kez okundu? 1028

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Barış Gücü Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı kabul edecek.

Görüşme Spehar’ın talebi üzerine gerçekleşecek.

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, bir süre önce Spehar’ı makamına davet edip, hidrokarbon konusunda yaşanan son gelişmelerle ilgili düşüncelerini paylaşmıştı.



Burcu: “Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye’yi enerji politikaları denklemi dışında tutmaya çalışmak yanlış bir strateji ve barışa hizmet etmez”



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in “Kıbrıs Türk tarafının Doğu Akdeniz’deki zenginliklerden haklarını feda etmek istediği” yönündeki iddialarını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye’yi ısrarla enerji politikaları denklemi dışında tutmaya çalışmanın yanlış bir strateji olduğunu ve barışa hizmet etmediğini belirterek, “Kıbrıs Rum tarafı, bu yalın gerçekliği, uyarılarımıza rağmen ısrarla görmezden gelmektedir” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı’nın çalışmaları her zaman çözüm odaklı ve her iki toplumun meşru haklarını korumaya dönük olmuştu” diyen Burcu, “Kendisi, çözüm sürecini tehlikeye atabilecek muhtemel gelişmeleri de önceden tespit edip tedbir almaya çalışmıştır” ifadesini kullandı.

Burcu şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız 11 Mayıs 2015 akşamı Sayın Anastasiadis ile gerçekleştirdiği daha ilk buluşmasında Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarının herhangi bir gerginliğe neden olmaması gerektiğini Sayın Anastasiadis’e anlatmış ve tek yanlı arama ve kazı faaliyetlerinin devam etmemesini istemiştir. Devamı halinde doğacak gerginliklerin çözüm çabalarını da olumsuz etkileyebileceğinin uyarısında bulunmuştur; 15 Mayıs 2015 tarihinde müzakereler resmi olarak başlarken, öncesinde buna ilişkin bir anlayış birliği de sağlanmıştır.”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın enerji kaynakları konusunda bir bütün olarak Kıbrıs’ın ve aynı zamanda bölgenin ortak yararını gözetmekte olduğunu vurgulayan Burcu, ülkeye ve bölgeye istikrar getirebilecek en uygun anlayışın bu olduğunu kaydetti.

“Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye’yi ısrarla enerji politikaları denklemi dışında tutmaya çalışmak yanlış bir stratejidir ve barışa hizmet etmez” diyen Burcu, “Kıbrıs Rum tarafı, bu yalın gerçekliği, uyarılarımıza rağmen ısrarla görmezden gelmektedir. Öyle anlaşılmaktadır ki, Kıbrıs Rum tarafı yetkiyi ve doğal kaynakları Kıbrıslı Türkler ile paylaşmaya hala hazır değildir. Bir anlayış değişikliğiyle bunun aşılması halinde tüm taraflar için yeni fırsatlar doğabilecektir” ifadelerini kullandı.



Erdoğan, Macron ile münhasır ekonomik bölge ve hidrokarbon kaynakları konularında KKTC ve Türkiye’nin hassasiyetlerini belirtti



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü.

Suriye'deki son gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele alan iki lider Kıbrıs konusuna da değindi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, münhasır ekonomik bölge ve hidrokarbon kaynakları konularında KKTC ve Türkiye'nin hassasiyetlerini hatırlattığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, önümüzdeki süreçte de temas halinde olma kararlılıklarını teyit etti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 356
Toplam Tekil 4066490
IP 3.135.219.166






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu