BASIN BÜLTENİ Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenler, düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenler, düzenlenen tören ve etkinliklerle anılıyor.
Tarih: 22.12.2017 > Kaç kez okundu? 1198

Paylaş


21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası çerçevesinde Lefkoşa Şehitler Abidesi önünde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, diğer askeri erkan, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkilileri ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri, üniversite rektörleri ve temsilcileri, diğer dernek, kurum, kuruluş ile okullardan temsilciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz şehitlerimiz, 21 Aralık 1963’ün 54. yılında sizleri bir kez daha rahmetle ve saygı ile anıyoruz.

Kıbrıs Türk halkının tahakküm altına girmeden bu topraklarda özgür insanlar olarak yaşayabilmesi için fedakarlıkların en büyüğünü yaptınız; canınızı verdiniz.

Bu fedakarlığınız sayesindedir ki bugün geleceğe daha umutla bakabiliyoruz; adamızda eşitlik özgürlük ve güvenlik içinde yaşanacak yeni bir düzenin kurulması için uğraş veriyoruz.

Bunun zemini yaratan sizlersiniz, sizi unutmayacağız.

Ruhunuz şad olsun.”

“21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası” dolayısıyla, Lefkoşa Şehitler Abidesi önünde düzenlenen törenin ardından Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Törene; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, diğer askeri erkan, dernek, kurum, kuruluş ile okullardan temsilciler katıldı.



Ertuğruloğlu, şehitleri rahmet ve saygıyla andı



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs tarihine "Kanlı Noel" olarak geçen, Kıbrıs Türk halkına yönelik gerçekleştirilen vahşi saldırıları kınadı, bu zihniyeti lanetledi ve şehitleri rahmet ve saygıyla andı.

Ertuğruloğlu 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ertuğruloğlu, 21 Aralık 1963'te Rumlar tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı bu toprakları vatan yapma uğrunda canlarını veren tüm şehitleri andığı mesajında, “Bugün bayrağımız ve devletimiz çatısı altında egemen ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak, bunu 21 Aralık 1963 yılında barbar Rumların Enosis hayaliyle gerçekleştirdiği vahşi saldırılara karşı duran, mücadele veren ve toprakları savunan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir” dedi.

Ertuğruloğlu, bu yeni süreçte kendilerine düşen görevin devlete sahip çıkmak ve yüceltmek olduğunu da ifade etti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 566
Toplam Tekil 4064773
IP 3.129.39.55






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu