BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı İİT Olağanüstü Zirvesi’nde konuştu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı İİT Olağanüstü Zirvesi’nde konuştu
Tarih: 14.12.2017 > Kaç kez okundu? 1082

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, İstanbul’daki zirvede yaptığı konuşmada, üç semavi dinin kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan kadim şehir Kudüs’ün, dünya barışına hizmet etmekten uzak adımlarla gerilimin odağı haline getirilmesinin, insanlık için hazin bir durum olduğunu belirtti.

Akıncı, Ortadoğu’nun, dünyada huzuru en çok özleyen bölgelerin başında geldiğini kaydederek, milyonlarca insanın savaş ve terör kıskacında acılar çektiği bu bölgenin, bugün en son ihtiyaç duyduğu şeyin, gerginlik ateşini daha da büyütmeye yönelik politikalar olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Trump yönetiminin Kudüs’ü İsrail Devleti’nin başkenti olarak tanıması, hiç kuşkusuz yapıcılıktan ve sağduyudan yoksun, yanlış ve tehlikeli bir karardır. Bu türden bir adım ne bölge ne de dünya barışına hizmet edecektir. Uluslararası hukukun yanı sıra; Mescid-i Aksa, Kutsal Kabir Kilisesi ve Ağlama Duvarı’nın birlikte yer aldığı Kudüs’ün tarihi gerçekleri de böylesi bir kararın ne kadar yanlış olduğunu anlamak isteyenler için yeterlidir” ifadelerini kullandı.

“İnsanlık onuruna uygun koşullara bugün en başta Ortadoğu halklarının ihtiyacı vardır” diyen Akıncı, dünyanın diğer bölgelerinin de kendilerini buradaki sorundan soyutlayamadıklarını, Ortadoğu’daki ortamın bugün dünyanın diğer bölgelerini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu bakımdan özellikle nüfuz sahibi devletlerin, bölgeyi daha da karıştıracak, Filistin halkının acılarını daha da büyütecek yıkıcı hamlelere girişmek yerine, Kudüs’ün ruhani ahenginden ilham alan birleştirici politikalara yönelmesi dünya barışı için de elzemdir.

Bizler yakın geçmişte savaşın acılarını yaşamış ve bugün barışın önemini içselleştirmiş bir halk olarak, bölgemizde huzuru tehdit eden gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devleti ve halkı, tarihsel gerçeklere ve uluslararası huzura ters adımların karşısındadır.

Bugün burada gerçekleşmekte olan Zirve’den, Kudüs’e ilişkin tarihi yanlıştan dönülmesinin bölge ve dünya barışı açısından taşıdığı önemi bir kez daha vurgulayan güçlü ve yapıcı bir mesaj çıkacağına olan inancımla hepinizi selamlarım.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, konuşmasında ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a inisiyatif alarak Kudüs konusunda Olağanüstü Zirve toplantısı çağırısı yaptığı için teşekkür etti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 67
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1639
Toplam Tekil 4078368
IP 18.218.209.8






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.621 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu