BASIN BÜLTENİ Akıncı, Birleşik Krallık Parlamentosu’nda KKTC Dostluk Grubu’nun düzenlediği toplantıda konuşma yaptı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, Birleşik Krallık Parlamentosu’nda KKTC Dostluk Grubu’nun düzenlediği toplantıda konuşma yaptı
Tarih: 24.11.2017 > Kaç kez okundu? 1083

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere’deki Kıbrıs Türk toplumu ile bir araya gelmek üzere gittiği Londra’da, Birleşik Krallık Parlamentosu’nda KKTC Dostluk Grubu’nun düzenlediği toplantıda konuşma yaptı.

Akıncı konuşmasında Kıbrıs Konferansı’nın sonuçsuz kalmasının nedenlerini anlatarak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, dün akşam ise İngiltere’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Kıbrıslı Türklerle, Kıbrıs çözüm müzakereleri ile ilgili sürecin ve güncel gelişmelerin ele alınacağı konferansta bir araya geldi. Cumhurbaşkanı temaslarının ardından hafta sonu KKTC’ye dönecek.



Siber, APA Genel Kurulu temaslarına devam ediyor



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İstanbul’da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurulu kapsamında temaslarına devam ediyor.

Başkan Siber, APA’nın dönem başkanlığının Kamboçya’dan Türkiye’ye devredilmesi ve APA ile ilgili genel değerlendirmenin yapıldığı toplantıya, ardından da Kadın Parlamenterler ve Sosyal Kültürel İşler Komitesi’nin toplantısına katıldı.

Toplantıda, Asya ülkelerinin kadın parlamenter temsilcileri, ülkelerinde kadının konumu ve güçlendirilmesi konularındaki çalışmalarla ilgili sunumlar yaptı.

Meclis Başkanı Siber, Asya Parlamenterler Toplantısı’nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ve Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın dünyanın 32 ülkesinden gelen konuk Meclis Başkanları ve parlamento heyetleri onuruna verdiği yemeğe de katıldı.

Siber ayrıca Anadolu Ajansı, TBMM TV, Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Azeri IZ TV ve Space TV’ye mülakatlar verdi.

Kıbrıs’ta iki toplum arasındaki çözüm müzakerelerinde bugün gelinen nokta ve süreç hakkında bilgi veren Siber, Kıbrıslı Türklere uygulanan haksız izolasyonların kaldırılması yönünde dünya kamuoyuna çağrıda bulundu.

Toplantının ana temasının “barış” olduğuna işaret eden Siber, gerçek bir barışın parlamentolar arası diyalogla sağlanabileceğini dile getirdi.

Meclis Başkanı Siber, dünyadaki en önemli sorunlarının başında terör, savaş ve birçok ülkede yaşam kalitesinin istenilen düzeyde olmaması olduğuna dikkati çekti.

Siber, bu tür toplantıların önemine bir kez daha vurgu yaparak, daha yaşanabilir bir dünya için çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu, bunun da yolunun diyalog ve iş birliğinden geçtiğini kaydetti.

Sibel Siber, KKTC parlamentosunun bu toplantıda temsil edilebilmesi için Türkiye’nin APA dönem başkanlığının önemli olduğunu vurguladı.

Siber, temsiliyet için ülkenin tanınmış olması ya da olmaması değil, var olan bir halkın demokrasiyle yönetiliyor olması, demokratik kurumlarının bulunmasının yeterli olması gerektiğini söyledi.

Siber, bugün barış için diyalog önemliyse, Kıbrıslı Türklerin seçilmiş temsilcilerinin bu diyalog ortamlarından uzak tutulmasının izahının güç olduğunu da kaydetti.



Atun, İSEDAK toplantısına katıldı



Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam Konferansı Örgütü’nün İSEDAK 33. Toplantısı’nda KKTC’yi temsil etti.

Atun toplantı kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile de bir araya geldi.

Türkiye Kalkınma Bakanlığı tarafından organize edilen, yüksek düzeyli uzmanların görüşmeleri ve toplantılarının da yer aldığı etkinliğe, 57 üye ülke heyetlerinin yanı sıra ilgili İİT kuruluşları ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler katıldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış oturumunu yönettiği toplantıda üye ülkeler bakanlar düzeyinde temsil edilirken KKTC’yi de Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun temsil etti.



KKTC’ye gelen İsrail’li turistlere Rum engeli



KKTC’de yapılacak olan bir turnuvaya katılmak üzere Pazartesi akşamı Larnaka Havalimanı’na gelen İsrailli turistlerin, KKTC’deki bir otelde kalacaklarını beyan etmeleri üzerine, ülkeye giriş yapamayıp ülkelerine geri döndükleri bildirildi.

Rum Alithia gazetesi, Eylül ayında da benzer bir olay yaşandığını; İsrail Büyükelçiliği’nin devreye girdiğini ve bir daha böyle bir olay yaşanmayacağı sözünü verdiğini ve İsrail ile diplomatik sorunlara yol açmaması için, Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği iki hafta süreyle askıya aldığını; akabinde İsrailli turistlerin KKTC’ye geçebildiğini anımsattı.

Gazete, yönetmeliğin askıya alınmasında iki haftalık sürenin dolmasıyla, KKTC’de kalacaklarını beyan eden turistlere adaya giriş izni verilmeme prosedürünün yeniden başladığını ve 29 İsrailli turistin adaya giriş yapamadan, önceki sabah ülkelerine geri döndüğünü yazdı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1167
Toplam Tekil 4069088
IP 3.145.201.71






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu