BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “TSK mensuplarının 43 yıl önce adaya getirdiği barış ve huzur devam ediyor” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “TSK mensuplarının 43 yıl önce adaya getirdiği barış ve huzur devam ediyor”
Tarih: 17.11.2017 > Kaç kez okundu? 1119

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Buğur başkanlığındaki TC Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi heyetini kabul etti.

Başbakan Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, TSK mensuplarının 43 yıl önce adaya getirdiği barış ve huzurun devam ettiğini belirterek, Türk askerinin canını ortaya koyarak sağladığı bu ortamda Kıbrıs Türkler yanında Kıbrıslı Rumlara da barış ve huzur getirdiğini vurguladı.

“Biz bu açıdan müteşekkiriz, sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diyen Özgürgün, bu çerçevede şehitlere rahmet, hayatta olan gazilere de sağlık diledi.

Yasası 2000 yılında geçen Milli Mücadele Madalyaları’nın hak sahiplerine dağıtımına başlandığını da ifade eden Özgürgün, yaklaşık 55 bin adet basılan bu madalyaların 37 bininin TSK, 18 bininin de Mücahitlere verileceğini kaydetti.



Özgürgün: “Bizim davamız Kıbrıs’ta Türk varlığını devam ettirmektir”



Başbakan Hüseyin Özgürgün, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin daveti üzere KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere adaya gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği heyetini kabul etti.

Konuk heyeti KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başbakan, şehit aileleri ve malül gaziler derneklerinin manevi değerlerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Özgürgün, “Bugün bu topraklarda bu şekilde konuşabiliyor, birbirimizle iletişim kuruyor, çalışmalar yapabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bunda şehitlerimizin başrolü var. Bu bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Şehitlere rahmet, gazilere sağlıklı günler dileyen Başbakan Özgürgün, “Bizim davamız Kıbrıs’ta Türk varlığını devam ettirmek, Kıbrıslı Türklerin Anadolu halkıyla bağlarını güçlendirmek, Kıbrıs Türk halkının refah ve huzur içinde yaşamasıdır” dedi.

Başbakan, konuk heyetin şahsında Türkiye’deki şehit ve malül gazi ailelerine selam ve saygılarını gönderdi.



Denktaş: “Kıbrıs Türkü sahiplilik haklarını, Rum işgal kuvvetlerinden kurtardı ve o hakları kullanarak kendi devletini kurdu”



Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Tüm dünya bilmeli. Kıbrıs Türkü sahiplilik haklarını, Rum işgal kuvvetlerinden kurtardı ve o hakları kullanarak kendi devletini kurdu” dedi.

“Kıbrıs Vatandır-Geçmişten Geleceğe Kıbrıs ve KKTC Sempozyumu”nun açılışında konuşan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs Türk halkının Adadaki varlığına vurgu yaptı.

“Çok uzun bir süredir Kıbrıs’ta sahiplilik haklarımızı korumaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Denktaş, bu sahipliliğin öyle söylendiği gibi, 1960’da kurulan ve üç yıl süren Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşundan elde edilen hak olmadığını, bu hakkın Kıbrıslı Türklerin 400 yıllık Kıbrıs’ın sahibi olmasından kaynaklandığını belirtti ve bunun iyi idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

Denktaş, Kıbrıs Türk halkının sahiplilik haklarını işgal eden Rum zihniyetiyle bugün halen daha müzakereye devam edildiğini belirtirken, kaybedilen zamanın artık daha çok net görüldüğünün bilinmesini istedi; “Kaybedilen zaman, karşımızdaki zihniyetin hiçbir zaman bizi eşit olarak kabul etmediğini ve etmeyeceğini çok net göstermiştir” dedi.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın çok uzun yıllar önce Rum’un bu uzlaşmaz tavrını gördüğünü ve gerek Kıbrıs, gerek Türkiye, gerekse uluslararası alanda dile getirdiğini, ancak o dönemde kimsenin bu gerçekleri kabul etmediğini, Rauf Denktaş’ın “Mr. No, çözümün önündeki engel” olarak tanımlanıp suçlandığını hatırlattı.

2004 referandumuna da vurgu yapan Denktaş, Annan Planı’nın BM’nin kapsamlı ilk planı olduğunu, 1996-2004 yılları arasında AB’nin inanılmaz kampanyalarına rağmen planın referandumda Rumlarca ret edildiğini de hatırlatarak, o dönem uluslararası camianın Kıbrıs Türküne verdiği vaatlerin hiçbirinin tutulmadığını kaydetti.

Denktaş, “Kıbrıs Türk halkına yalan vaatte bulunanların bugün hiçbiri ortada yok; ama biz Kıbrıs Türk halkı olarak hâlâ bu adadayız ve burada var olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

2004 referandumunun ardından 12 yıl sonra bu kez geçen yıl için ‘bu yıl çözüm yılı olacak’ söylemlerinin yükseldiğini ve Cenevre’de ilk kez 5’li konferansın gerçekleştiğini hatırlatan Serdar Denktaş, burada da Türkiye’nin kendisinden beklenenden çok daha fazla açılımlar yaptığını, garantilerin sulandırılmasının masada olmasına rağmen Rum tarafının yine o çözüme yanaşmadığını, sırtını döndüğünü söyledi.

Denktaş, tüm bu gerçekler ortadayken, halen daha Türk halkından görüşmelere devam edilmesi yönünde talebin var olduğunu kaydederek; “Hem Rum tarafı, hem üçüncü taraflar, Kıbrıs adası üzerinde, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların iki siyasi eşit olduğunu kabul ettiklerini söylemedikçe ve bunu göstermedikçe, başlayacak yeni bir görüşme süreci bilin ki, hem bizim, hem Türkiye’nin kaybıyla sona erer” dedi.

Kıbrıs’ta çözümün tek bir formülü olduğunu da dile getiren Serdar Denktaş; “Formül eşitliktir. Bir çözüm ancak iki eşit arasında kurulursa yaşayabilirdir” diye konuştu.

KKTC’nin hem ekonomik, hem siyasal olarak güçlendirilmesi gerektiğine de işaret eden Başbakan Yardımcısı Denktaş, bunun yolunun ise, yıllardan beri, “AB karşı çıkar olmaz” diyerek askıya alınan Serbest Ticaret Anlaşması’nın hayata geçirilmesiyle mümkün olacağını kaydetti.

Serdar Denktaş ayrıca, Türkiye’nin Rum tarafı için bir tehdit değil, aslında onlar içinde bir fırsat olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

KKTC ile Türkiye’nin birbirine olan bağlılığının uluslararası camiayı rahatsız ettiğini de hatırlatan Başbakan Yardımcısı Denktaş; “Bu bağ yürekten gelen bir bağdır, bu böyle biline” diye konuştu.

Serdar Denktaş, Anadolu’da “bastırılan” Kıbrıs hassasiyetinin yeniden, çok daha güçlü canlanmasını sağlamak için herkesin harekete geçmesini de isteyerek, “Anadolu’nun Kıbrıs hassasiyetinin Kıbrıs Türk halkı için olmazsa olmaz olduğunu” vurguladı.

Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın sözlerine de atıfta bulunarak, “Tüm dünya bilmeli. Kıbrıs Türkünün sahiplilik haklarını, işgal kuvvetlerinden kurtardığı ve o hakları kullanarak kurduğu KKTC, bağımsız bir Cumhuriyettir ve böyle de kacaktır.” dedi.



Ertuğruloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini kabul etti



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Türkiye'den adaya gelen Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini kabul etti.

Ziyarette Antalya, Kastamonu ve Konya'dan gelen Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, Ertuğruloğlu ile görüştü ve KKTC'nin 34. yaşını kutladı.

Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda yer alan görüşmeye, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği de yer aldı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nda yer alan ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına ve devletine kavuşmasında büyük fedakarlıkları bulunan tüm gaziler ile şehitlere şükranlarını sundu.

Ertuğruloğlu, gazileri, KKTC ve bakanlığında ağırlamaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu'na ziyaret anısına plaket sunan ve anı fotoğrafı çektiren gaziler de, Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve Kıbrıs Türk halkıyla KKTC'nin ilelebet yanında olduklarını vurguladı.





Ertuğruloğlu, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu heyetini kabul etti



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu heyetini kabul etti.

Görüşmede, federasyon yönetim kurulu üyeleri, Ertuğruloğlu'na federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ayrıca, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen Gana milletvekili Alhaji Ras Mubarak'ı da makamında kabul etti.



Çavuşoğlu: “Kıbrıs sorununun, diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi için Türkiye garantör ülke olarak üzerine düşeni yapacak”



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk tarafının Kıbrıs konusunda neler yapılacağını istişare ettiğini, konunun diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi için Türkiye'nin garantör ülke olarak üzerine düşeni yapacağını vurguladı.

AA’nın haberine göre, Bakan Çavuşoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada, Kıbrıs meselesine kalıcı bir çözüm bulunması için İsviçre'nin Crans-Montana kentinde yürütülen görüşmelerde Rum tarafının çözüm istemediğinin görüldüğünü belirtti. Çavuşoğlu, görüşmelerin sonunda "suya sabuna dokunmayan bir rapor" çıkmasına rağmen, Türk tarafının çözüm için sarf ettiği çabaların BM ve AB ülkeleri tarafından görüldüğünü ve her platformda samimiyetle dile getirildiğini anlattı.

Türk tarafının Kıbrıs konusunda neler yapılacağını istişare ettiğini, konunun diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi için Türkiye'nin garantör ülke olarak üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Çavuşoğlu "Çözüm isterken KKTC üzerindeki izolasyonun kaldırılması için, KKTC'nin daha fazla temsilcilik açması için KKTC pasaportunun daha fazla ülkede geçerli olması için de çabalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.





Küçük Kaymaklı’lı 3 kayıp şehit bugün defnediliyor



Tekke Bahçesi’ndeki kazılarda kalıntıları bulunan 1963 kayıplarından Küçük Kaymaklı’lı Kemal Koççino (Goççino), Mehmet Koççino (Goççino) ve Hüseyin Mustafa Vreççalı, bugün defnediliyor.

Küçük Kaymaklı’lı üç kayıp şehit için Küçük Kaymaklı Camii’nde cenaze namazı kılınacak; ardından Tekke Bahçesi’nde askeri tören düzenlenerek toprağa verilecekler.

Camide, aile adına Sevgi Alibaba ile Ali Zeybekoğlu’nun yapacağı konuşmaların ardından cenaze namazı kılınacak. Tekke Bakçesi’ne intikalin ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak ve bayrak aileye teslim edilecek.

1963’teki olaylar sırasında 25 Aralık 1963’te Küçük Kaymaklı’dan kaçarak Hamitköy’e sığınan Kıbrıslı Türkler arasında bulunan Kemal ve Mehmet Koççino ile Hüseyin Mustafa Vreççalı, ertesi sabah hayvanlarını yedirmek üzere yeniden Küçük Kaymaklı’ya gittikten sonra bazı Rumlar tarafından kaçırılarak öldürülmüş ve kaybedilmişti.

Üç kayıp şehidin kalıntıları, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kazılarıyla bulunarak kimliklendirilmişti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1376
Toplam Tekil 4069297
IP 18.118.12.222






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu