BASIN BÜLTENİ Akıncı, BM ekibini kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, BM ekibini kabul etti
Tarih: 06.11.2017 > Kaç kez okundu? 1153

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adada bulunan Birleşmiş Milletler(BM) ekibini kabul etti.

BM Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (BMBG) stratejik bağlamda gözden geçirilmesi amacıyla adada bulunan BM ekibi, konuyla ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini almak amacıyla Akıncı’yı ziyaret etti.



Akay: “Maronitlerin dönüşü için çalışmalarda son aşamaya gelindi”



Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Başkanı, Kudret Akay, Maronitler’in geri dönüşü için kurulan komitelerde, ilgili tüm devlet kurumlarının uyum ve işbirliği içinde çalışmalar yaptığını ve son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Maronitlerle ilgili 25 Ekim’de Avrupa Parlamentosu’nda (AP) alınan kararı da değerlendiren Akay, “karar kabul edebileceğimiz referanslar içermiyor” dedi.

Maronitlere yönelik mali desteğin, Avrupa Birliği’nin (AB) Kıbrıslı Türklere yönelik “2017 Mali Yardım Programı”na ek bütçe şeklinde verilmesinden yana olduklarını söyleyen Akay, Rumlar üzerinden yardım yapılmasını uygun görmediklerini kaydetti.

Akay, “2017 AB Mali Yardım Programı” kapsamında Kıbrıslı Türklere 34 milyon 836 bin 240 Euro’luk bir finansman ayrıldığını, bu paranın kullanılması adına yapması gerekenleri yaparak, paranın kaybedilmesini önlemesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi olarak Avrupa Birliği ile zaman zaman ortaya çıkan farklılıklara rağmen uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Akay, “AB burs programı örneğin en popüler ve başarılı görülen program. Ancak sonuçlara yakından baktığımız zaman bu programdan orta eğitim öğrencilerimizin çok küçük bir grubunun yararlandığını, burs programının zaten birçok çarpıklık içeren kendi eğitim sistemimize entegre olarak var olan fırsat eşitsizliğini bir kez daha üretmektedir. Bunu gündeme getirdiğimiz zaman ise içte karşılaştığımız direncin bir benzeri de AB yetkilileri tarafından sergilenmektedir” şeklinde konuştu.



KKTC World Travel Market’te temsil ediliyor



KKTC turizmi bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak olan World Travel Market’de (WTM) temsil ediliyor.

Bu yıl 38’incisi gerçekleştirilecek olan WTM’de ülkemizi Turizm Bakanlığı yetkilileri, otelciler, seyahat acenteleri ve sektör temsilcilerinden oluşan heyet temsil ediyor.

6 - 8 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuarın bu yıl 181 ülkeden yaklaşık 4,600 firma, 51,500 turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.



Kayıp Şehit Hüseyin Ertan Ali askeri törenle defnedildi



Lefke’den Lefkoşa’ya kamyonetle giderken Kıbrıslı Rumlar tarafından öldürülerek, kuyuya atılan ve kalıntıları Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında bulunan Hüseyin Ertan Ali, Lefke’de askeri törenle toprağa verildi.

Lefke’den 6 Şubat 1964’te ayrıldıktan sonra haber alınamayan Hüseyin Ertan Ali’nin kalıntıları Ayvasıl köyü yakınlarındaki Koççinodrimitya köyünde bir kuyuda bulunmuştu. 1945 doğumlu olan Hüseyin Ertan Ali, Lefkoşa Türk Lisesi’nde eğitim görüyordu. Kaybolduğu tarihte şubat tatili nedeniyle Lefke ’de ailesinin yanına gitmişti.

Hüseyin Ertan Ali, Lefke ’deki cenaze namazının ardından Şehitliğe defnedildi.



KKTC 36. İstanbul Kitap Fuarı ve 27. İstanbul Sanat Fuarında



İstanbul'da, 820 yayın evinin binlerce kitabının ve yüzlerce yazarın okurla buluştuğu, Avrupa'nın en büyük kitap fuarı olan 36. İstanbul Kitap Fuarı ve 27. İstanbul Sanat Fuarı Fuarında Kıbrıs Türk yazın sanatı ve sanatçılarıyla, plastik sanatı ve sanatçıları da yer alıyor.

Kültür Dairesi'nin organizasyonuyla bir grup Kıbrıslı Türk yazar ve plastik sanatçısının eserleri 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile ARTİST 2017/27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’ndaki yerini aldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin organizasyonuyla yazın sanatını temsilen gazeteci yazar Özgül Gürkut, Damla Soyalp, Kadir Kaba ve Fatma Akilhoca; sanat fuarında açılacak sergide eserleri sergilenecek plastik sanatını temsilen de Şenol Özdevrim ve Bahar Çıralı katılıyor.

TÜYAP'ın Türkiye Yayıncılar Birliği’nin iş birliğiyle düzenlenen, Türkiye ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda, 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacak.

Kültür Dairesi'nin organizasyonuyla fuarda açılan KKTC Yayınları standında, KKTC'de yayımlanmış kitaplardan örnekler yer alıyor.

















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1004
Toplam Tekil 4072931
IP 3.136.97.64






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu