BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “Kıbrıs’ta var olmaya devam edeceğiz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu: “Kıbrıs’ta var olmaya devam edeceğiz”
Tarih: 04.11.2017 > Kaç kez okundu? 1157

Paylaş


Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs adasında bugün varız var olmaya da devam edeceğiz dedi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyet, TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı makamında ziyaret etti.

Bakan Ertuğruloğlu, Rum tarafında cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını, aynı şekilde KKTC'de parlamento seçimlerinin gündeme geldiğini söyledi. Yakın bir zamanda seçime gideceklerini belirten Ertuğruloğlu, bu seçim süreçlerinin sonrasında artık Kıbrıs'ta yeni bir sayfa açılacağını dile getirdi.

"Rum devletinin, bizi bunca yıldır ambargolar altında yıpratan, ezdiren ve kendine mahkum kılmaya çalışan politikasından Kıbrıs Türkü'nün kurtarılması gerekir" diyen Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:

"Bu yolda bizim tek bir güvencemiz vardır. Kendimizi anavatanımızla güçlü hissediyoruz. Bunca yıldır Kıbrıs adasında verdiğimiz mücadelede başarıya ulaşabilmişsek, bu anavatanımıza olan güvenimizden ve anavatanımızın da her türlü bedeli ödemeyi göze alarak kendi evlatlarını Kıbrıs Türkü'nü kurtarma adına ölüme göndermeyi bile göze alan kararlılığından dolayı biz Kıbrıs adasında bugün hala daha varız. Var olmaya da devam edeceğiz. Bu noktada artık KKTC'de hem iç siyasetimiz de yeni sayfalar açma hem de dış siyasetimizde 50 yıllık başarısızlığı kanıtlanmış süreçten biran önce kurtulma ve yeni modeller, parametreler ve sayfalar açarak, önümüzü netleştirme mücadelesi içerisindeyiz."

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin özellikle ekonomik iş birliği ve kalkınma programının yürütülmesiyle ilgili vazifenin kendisine verildiğini öğrenince mutlu olduğunu söyledi.

TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Kıbrıs Türkü'nün saçının bir teline bile dokundurtmayız. Biz oradaki insanları kendi kardeşimiz gibi görüyoruz." dedi.

Kıbrıs'ta büyük bir kalkınma potansiyeli olduğunu belirten Akdağ, Türkiye'den getirilen su, getirilecek elektrik, yapılan yol ve yapılacak hastanenin önemli adımlar olduğunu ifade etti.

KKTC'yi geliştireceklerini vurgulayan Akdağ, bugüne kadar yapılan çalışmalarla da geliştirdiklerine işaret etti.

Akdağ, KKTC'nin 13-14 bin dolarlar civarında bir kişi başı gelirinin olduğunu belirterek, bu rakamın Türkiye'nin kişi başına gelirinin de biraz üstünde olduğunu, kişi başına geliri hep birlikte daha da artıracaklarını anlattı.

KKTC'nin seçimlerden sonra kendine yeni bir yol haritası çizeceğini aktaran Akdağ, "Biz de Türkiye olarak buna destek vereceğiz. Rum tarafını Batının şımarttığı bir çocuk gibi görüyorum. Keşke böyle yapmasalardı, yanlış yaptılar. Özellikle AB'ye zamansız, uygunsuz ve haksız biçimde sokuşları bence nihai çözümleri zorlaştırdı." diye konuştu.

"Biz oradaki insanları kendi kardeşimiz gibi görüyoruz." diyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Uluslararası hukuktan gelen garantörlük hakkımız ve sorumluluğumuz var. Bunu elbette yerine getireceğiz. Bunu Rum tarafının da Rumlarla kim hareket ediyorsa hepsinin bilmesi lazım. Yanlış bir şeye heveslenmesinler. Akıllarının köşesinden bile geçmesin. Hem ada olarak Kıbrıs hem de Kıbrıs'ın etrafındaki deniz sahası oradaki iki toplumun hakkıdır. Biz bunu kesinlikle Rumların tek taraflı olarak sahiplenmesine müsaade edemeyiz. Politik duruşumuz bu. Ekonomik olarak da çok kısa zamanda büyük mesafeler alacağız. Çok güzel işleri birlikte gerçekleştireceğiz. Önemli olan Kıbrıs Türk halkının mutlu, huzurlu ve refah içerisinde yaşamasıdır. Türkiye var oldukça da bu Allah'ın izniyle de böyle devam edecektir."



Albayrak: “KKTC’nin ruhsatlı sahalarında aramalara devam edeceğiz”



Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Türkiye daha sondaj yapmadan, 'Türkler gaz buldu' yaygarası koparılmaya çalışıldı. Kimse Akdeniz’i kendi denizi, kendi zenginliği sanmasın. Türkiye olarak, gerek uluslararası hukuktan kaynaklı münhasır ekonomik alanlarımızda, gerekse KKTC’nin ruhsatlı sahalarında bu aramaları yapmaya devam edeceğiz. Gazı bulursak, kimse merak etmesin, halkımızla bu müjdeyi de ilk biz paylaşacağız" dedi.

Albayrak, 7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı'nda (INGAS 2017) yaptığı konuşmada, Türkiye'nin doğalgaz depolama alanında tarihi adımlar attığını ifade etti.

Türkiye'nin doğalgaz arama ve sondaj alanında tarihi bir sürecin eşiğinde olduğunu belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"İki gemimiz ile sismik çalışmalarımız devam ederken, süreci tamamlanan ve yakın zamanda imzaları atılan ve bu yıl bitmeden envanterimize katacağımız ilk sondaj gemimiz ile Akdeniz’de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek."



Ataoğlu, Ankara'da 3. Turizm Şurası açılış törenine katıldı



Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da TC Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “3. Turizm Şurası” açılışına katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığından verilen bilgiye göre, Bakan Ataoğlu’na Müsteşarı İsmet Esenyel ve Özel Kalem Müdürü Kâzım Türkkan eşlik etti.

KKTC heyeti, “Tanıtma ve Pazarlama”, “Turizm Eğitimi ve İstihdam”, “Seyahat Acenteliği ve Ulaşım” komisyonlarında yer alarak, Kuzey Kıbrıs turizminin sorunları ve çözümüne ilişkin önerileri aktardı.

Ataoğlu, katıldığı 3.Turizm Şurası Bakanlar İstişare Toplantısı’nda Kıbrıs turizminin belirgin bir şekilde yükselişe geçtiğini söyledi. Kuzey Kıbrıs’ın turizm potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru şekilde kullanması hedefiyle şuraya katıldıklarını ifade eden Ataoğlu, Türkiye devleti hükümetinin tüm imkânlarıyla KKTC turizminin yanında olduğunu ifade etti.

Turizmin Kuzey Kıbrıs’ta gelişen ve büyüyen bir sektör olmaya başladığını belirten Ataoğlu, “Turizm, bir yandan ekonominin gelişmesine bir yandan da toplumsal yapının gelişmesine vesile oluyor. Turizm ciddi bir istihdam imkânı sağlıyor. Turizm sektöründe çalışan insanların sürekli kendini geliştirmesini ve kendini geliştirirken toplumsal yapılı dönüştürmesini sağlıyor. Turizm, hem ekonomiye geliştiren hem toplumsal yapıyı dönüştüren önemli bir sektör.” dedi.

Turizmin dünyanın en hızlı ve istikralı gelişen sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Ataoğlu, uygulanan ambargo ve engellemelere rağmen Kuzey Kıbrıs’ın turizmde kat ettiği yolun sahip olduğu potansiyel ile birlikte değerlendirildiğinde ülke ekonomisine, kalkınmaya, doğal ve kültürel mirasın korunup geliştirilmesine katkısının tartışılamayacağını belirtti.



Milli Mücadele Madalyaları’nın dağıtımına başlanıyor



Milli Mücadele Madalyaları’nın dağıtımına, 9 Kasım’da Başbakanlık’ta başlanıyor.

Rozet ve beraatların ilk dağıtımının yapılacağı törene Başbakan Hüseyin Özgürgün de katılacak.

İlk törende, milli mücadele görev almış derneklerin başkan ve bir temsilcisine madalya verilecek.

Madalya, rozet ve beraatlar, 1955-1 Ağustos 1976 tarihleri arasında ve Barış Harekatı’nda görev yapan mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi, hadise kurbanı ile şehitler için verilecek. Hayatta olmayan hak sahiplerinin madalyaları mirasçıları alacak.

Madalyalar yurtdışı temsilciliklere de gönderilerek, temsilciliklerde madalyaların hak sahiplerine dağıtımı yapılacak.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1624
Toplam Tekil 4067758
IP 18.188.152.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.288 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu