BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yalçın'ı kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yalçın'ı kabul etti
Tarih: 04.11.2017 > Kaç kez okundu? 1279

Paylaş


Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın'ı kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı’nda yer alan görüşmede Kıbrıs'taki son gelişmeler değerlendirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yalçın ziyarette Ertuğruloğlu'na, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun selamlarını ileterek, iki bakanlık arasındaki yakın çalışma ve iş birliğinin süreceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da, Yalçın ve heyetini bakanlığında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, iki bakanlık arasındaki yakın iş birliği ve çalışmalarla, Kıbrıs Türk halkına verilen desteğe teşekkür etti.



Akdağ: “Güney Kıbrıs’ı batının şımarık çocuğu haline getirdiler”



Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Güney Kıbrıs'ın batının şımarık çocuğu haline getirildiğini, KKTC'nin Türkiye için stratejik bir alan olduğunu söyledi.

Akdağ, "Bundan çok daha önemlisi orada bizim kardeşlerimiz yaşıyor. Güney Kıbrıs'ı batının şımarık çocuğu haline getirdiler. Avrupa Birliği ve işleri çıkmaza soktular. Masaya oturduğumuz her seferinde çözümsüzlükle kalkıyorlar." dedi.

Akdağ, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen "TİM İhracat Haftası 2017" etkinliğinde yaptığı konuşmada, KKTC ile ilişkilere de değindi. Akdağ, KKTC'nin Türkiye için stratejik bir alan olduğunu vurguladı.

KKTC'nin ciddi bir potansiyeli olduğuna değinen Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda kişi başına 13-14 bin dolar civarında kişi başına düşen gelirleri olduğu söyleniyor. Bunu 20-25 bin dolarlara çıkardığımız zaman adada sorun kendiliğinden biter. Oraya su götürdük, müthiş bir iş yapmışız. Denizin 250 metre altından oraya aşağı yukarı 75 milyon metreküp su götürüyoruz ve bu suyun 25-30 milyon metreküpü içme suyuna yetiyor, geriye kalan 40 milyon metreküpüyle Güzelyurt ve Mesarya ovalarını sulayabileceğiz. Şimdi elektrik götüreceğiz, bir hastane yapacağız. Öyle bir hastane inşa edeceğiz ki Güney Kıbrıslı Rumlar buraya gelerek hizmet alma ihtiyacını duyacaklar.”



Ertuğruloğlu New York'taki terör saldırısını kınadı



Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ABD'nin New York şehrinde düzenlenen ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını kınadı.

Ertuğruloğlu, konuyla ilgili açıklama yaparak, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurguladı ve masum insanlara yönelik yapılan bu vahşi saldırıyı lanetlediğini belirtti.

Ertuğruloğlu, New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında kamyonet ve ardından silahla düzenlenen terör saldırısında 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 11 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, bundan duyduğu üzüntüyü paylaştı.



Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası, yürürlüğe girdi



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nı imzaladı. Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Seçim tarihinin belirlenmesi için ise gözler artık Meclis’te…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi tarafından onayına gönderilen Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nı, aldığı hukuki değerlendirmeler ile Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan toplantının ardından imzaladı.


Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen 4 siyasi partinin genel başkanları ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Şefik ile yasanın uygulanabilirliği ve teknik boyutlarıyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapmıştı.


Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre toplantıda, uygulamada karşılaşılabilecek olası zorlukların nasıl giderilebileceği ele alındı ve Cumhurbaşkanı, yasa ile ilgili olarak başta sandık kurulları olmak üzere seçmenlerin bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Toplantıda ayrıca Yasanın öngördüğü ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanacak olan bilgilendirici broşürün önemi üzerinde duruldu.


Aldığı hukuki değerlendirmeler ve yapılan toplantının ardından Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi’nde kabul edilen Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nı imzaladı.

Cumhurbaşkanının onayının ardından yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erken seçim tarihini Meclis belirleyecek.



Güney Kıbrıs para aklama konusunda yine gündemde



Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkan ve ABD Başkanı Başkan Donald Trump'ın eski seçim kampanyası müdürü Paul Manafort ve iş ortağı Rick Gates’in adının karıştığı kara para aklama skandalında Güney Kıbrıs’ın isminin de geçtiği belirtildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs da tufanda” başlıklı manşetten verdiği haberinde Paul Manafort ve iş ortağı Rick Gates’in, Güney Kıbrıs, Seyşeller, Saint Vincent ve Grenadinler’deki offshore şirketler aracılığıyla kara para transfer etmekle suçlandığını yazdı.

Gazete, söz konusu iddianamede Güney Kıbrıs’ta kayıtlı 12 şirketin ve bunlar aracılığıyla yapılan ABD’de pahalı taşınmazların, lüks araçların ve oldukça pahalı antikaların satın alınmasına ilişkin 200 işlemin yer aldığını belirtti.

Onarca milyon dolar olarak hesaplanan bu paraların, Ukrayna’daki, Ukrayna eski Cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç lehine olan siyasi faaliyetlerden geldiğini belirten gazete, bu paraların hiç bir zaman Amerikan makamlarına beyan edilmediğini yazdı.

Güney Kıbrıs’ta kayıtlı olan 12 şirketten 6’sının, 2016 yılında feshedildiğini yazan gazete söz konusu 12 şirketin isimlerine de yer verdi.



Kayıp Şehit Hüseyin Ertan Ali, defnediliyor



Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Koççinodrimitya’da sıra kuyularda yürüttüğü kazılarda kalıntılarına ulaşılan 7 Kıbrıslı Türk’ten biri olan kayıp şehit Hüseyin Ertan Ali, cuma günü Lefke’de defnediliyor.

19 yaşındayken 6 Şubat 1964’te kaybolan Hüseyin Ertan Ali için, cuma günü saat 10.00’da Lefke’de Şeyh Nazım Camii’nde cenaze namazı kılınacak, ardından Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde askeri törenle toprağa verilecek.

Lefke Kaymakamlığı’nın açıklamasına göre, törende şehidin yakını Fethi Akıncı konuşma yapacak. Saygı duruşunda buluşulacak, saygı atışı yapılacak ve defin işlemine geçilecek.

Ailesinin verdiği bilgiye göre, 6 Şubat 1964’te Rifat Salih’le birlikte Lefke’den ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Ertan Ali’den geride kalanlar, Kayıp Şahıslar Komitesi’nın kazılarıyla Koççinodrimitya’da bir kuyuda bulundu.

1945 doğumlu olan Hüseyin Ertan Ali, Lefkoşa Türk Lisesi’nde eğitim görüyordu. Kaybolduğu tarihte şubat tatili nedeniyle Lefke’de ailesinin yanında bulunan Ali, Rifat Salih’in kamyonuyla Mağusa’ya portakal götürmeye giderken, Ayvasıl köyü karşısındaki Koççinodrimitya’da bazı Kıbrıslı Rumlar tarafından yakalanmıştı.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 964
Toplam Tekil 4065171
IP 3.17.110.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu