BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Halkımız canını ortaya koyarak, hiçbir esareti kabullenemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Halkımız canını ortaya koyarak, hiçbir esareti kabullenemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır”
Tarih: 06.09.2017 > Kaç kez okundu? 1123

Paylaş


Yeşilırmak Direniş ve Bütünleşme Günü’nün 43’üncü yıldönümü törenlerle kutlandı; direnişte şehit düşenler anıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yeşilırmak Direnişi’nin 43’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Yeşilırmak Direnişi’nin Kıbrıs Türkü'nün toplumsal varoluş mücadelesinin en anlamlı direnişlerinden biri olduğunu vurguladı.

Özgürgün, şöyle devam etti:

“Bu anlamlı direniş, yıllarca bu adada Türk varlığının sürdürülmesi için verilen zorlu mücadelelerin ve Kıbrıs Türkü’nün bugünlere nasıl geldiğinin anlaşılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Tarihimizde onurlu bir direniş olarak yerini alan Yeşilırmak Direnişi’nde, tüm zor şartlara rağmen vatan müdafaası uğruna halkımız canını ortaya koyarak, bir kez daha hiçbir esareti kabullenemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Yıllarca süren bu zorlu mücadelelerde halkımızın kararlılıkla sergilediği irade, Anavatanımıza olan inanç ve güven sayesinde Kıbrıs Türkleri kendi özgür ve bağımsız devletine kavuşmuştur”

Yeşilırmak Direnişi gibi “destanları” yeni nesillere aktarmanın bir görev olduğunu belirten Başbakan Özgürgün, “Kıbrıs konusunda bugün gelinen aşamada, gerçeklerin kabul edilmesi gerektiği, egemenliğimizden ve Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden asla taviz vermeyeceğimizin anlaşılması gerektiği düşüncesindeyim” ifadesini kullandı.

Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk mücadelesinde yer alan mücahitlere ve gazilere minnet, şehitlere ise rahmet diledi.



Çağlar ve Özcenk, Cumhuriyet Meclisi’ni temsilen AKPA toplantılarına katılacak



Cumhuriyet Meclisi’nden bazı milletvekilleri, Paris’te yapılacak AKPA Hukuk ve İnsan Hakları Komitesi ile Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi toplantılarına katılacak ve Strazburg’da AKPA Başkanı, AKPA Genel Sekreteri ve Avrupa Konseyi Başkanı ile görüşmelerde bulunacak.

Paris’teki toplantı, 5-6 Eylül’de; Strazburg’daki ise 8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Toplantılara Cumhuriyet Meclisi'ni temsilen, Cumhuriyetçi Türk Partisi Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar ve Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk katılacak.

Milletvekillerine Meclis Basın, Dışilişkiler ve Protokol Müdürü Resa Savaş Paşaoğluları da eşlik edecek.



Kasulidis: “Seçim var, çözüm için uygun dönemde değiliz”



Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, 2018’deki başkanlık seçimleri nedeniyle ‘seçim dönemine girdiğimiz açıktır, ya da en azından Ekim’den itibaren seçim dönemine gireceğiz ve Kıbrıs sorunun çözümü için uygun bir dönemde değiliz” açıklamasını yaptı.

Takvim belirlenmesinin gündemde olup olmadığı yönündeki bir soruya verdiği cevapta Kasulidis, “Hayır. Takvimler müzakerelerde sağlanan ilerleme ile olabilir” dedi.

Rum Dışişleri Bakanı, şu anda perde gerisinde dahi olsa herhangi bir gelişme olmadığını ifade etti. Kasulidis, ‘şu anda BM Genel Sekreterin ricasıyla tüm taraflar nasıl ileri gidilebileceğini inceliyorlar’ dedi. (Detay Kıbrıs)



DAÜ Dünya Liginde



İngiltere merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2017 – 2018 Akademik Yılı için Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. 79 farklı ülkeden 1100 üniversitenin yer aldığı THE 2017 – 2018 Dünya Üniversite Sıralaması’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sadece Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) listede yer alma başarısını gösterdi. Böylece DAÜ, 2016-2017 Akademik Yılı Dünya Üniversite Sıralaması’nda elde ettiği başarıyı sürdürmüş oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün söz konusu listede dünya sıralamasında 601-800’lük dilim içerisinde yer aldığını belirterek elde edilen başarıdan onur ve gurur duyduklarını vurguladı. Prof. Dr. Osam, başarının asla tesadüf olmadığını ve her geçen gün DAÜ’nün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ifade ederek, DAÜ’nün eğitimde adanın en iyisi, dünyada ise en iyilerinden biri olduğunu belirtti.

Üniversiteleri öğretim, araştırma, bilgi transferi, uluslararası görünüm, akademik yayınlar, akademik yayınlara yapılan atıflar, uluslararası akademik kadro, uluslararası öğrenci sayısı, sosyal faaliyetler, topluma yapılan hizmetler gibi kriterlere göre sıralayan THE’nin hazırladığı listede Oxford, California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, MIT, Harvard ve Princeton gibi dünyanın en iyi üniversiteleri yer alıyor.

Önceki sıralamalarda Türkiye üniversiteleri listesinde gösterilen DAÜ, ilk kez Kuzey Kıbrıs üniversitesi olarak THE tarafından 2016-2017 Akademik Yılı içerisinde hazırlanan Gelişen Ekonomiler ve BRICS Ülkeleri Listesi’nde 173. sırada yer almış ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ülke olarak sıralamada ilk kez yer almasını sağlamıştı. DAÜ’nün elde ettiği başarılar ve Kuzey Kıbrıs’ın ülke olarak listelerde yer alması ise Güney Kıbrıs’ta çeşitli tepkilere neden olmuştu.

(Halkın Sesi)















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1009
Toplam Tekil 4072936
IP 18.225.209.95






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu