BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Kıbrıslı Türkler Mutlu Barış Harekatı’nın önemini bir kez daha idrak etti” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün: “Kıbrıslı Türkler Mutlu Barış Harekatı’nın önemini bir kez daha idrak etti”
Tarih: 18.08.2017 > Kaç kez okundu? 1072

Paylaş


Serdarlı, Gazimağusa ve Lefke’de düzenlenen törenlerle kurtuluşumuzu coşkuyla kutlarken, Muratağa, Atlılar, Sandallar’da vahşice katledilen ve katliam çukurlarına gömülen günahsız, savunmasız çocuk, kadın, yaşlı şehitlerimizin mezarları önünde acılara boğulduk” diyen Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin bugün bir kez daha Mutlu Barış Harekatı’nın hayati önemini idrak ettiğini ifade etti.

İkinci Barış Harekâtı ile özgürlüğüne kavuşan Lefke’nin kurtuluşu dün akşam Atatürk Parkı’nda törenle kutlandı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün törende yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 1974 de başlayan ve 3 gün süren ikinci Barış Harekatı’nın mutlak zaferle taçlandırılmasının 43. yılının coşku ve heyecanının yaşandığını kaydetti.

Bu acı olayların Kıbrıs Türkü’nün vatan topraklarında, özgür ve güven içinde, başı dik yaşaması için her türlü fedakarlığı gösteren Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün neden vazgeçilmez olduğunun en büyük kanıtı olduğunu belirten Özgürgün, Kıbrıs’ı ‘Yunan Adası’ haline getirmeye çalışanlara karşı verilen mücadele sonunda bu topraklara Türklük mührünün sonsuza dek kalacak şekilde yeniden vurulduğunun altını çizdi.

Ada’ya barış ve huzuru getiren Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında, Türk toprağı olan Lefke’nin de özgürlüğüne kavuştuğunu belirten Özgürgün, sıkıntılı yılların bir daha yaşanmamak üzere geride bırakıldığını kaydetti.

Özgürgün; “Kıbrıs Türk halkının ülke genelinde ve özelde de Lefke’de verdiği varoluş mücadelesini, o yıllarda bu bölgede yaşayan ve önünde bombalar patlayan bir çocuk olarak çok iyi anımsıyorum. Bizim nesil sıcak savaşı yaşadı. Anne babalarımızı siperlerde ve cephe gerisinde vatan savunması yaparken de gördü. Toprağından, köyünden sürülmüş, halkın yokluk içinde çadırlarda yaşamaya mahkum edilişini de izledi. Esaret altında yok edilmek istenen bir halkın, her türlü yokluğa karşın şahlanarak birlik beraberlik içinde kazanılan zaferlerine de tanıklık etti. Bugünlere Anavatanla el ele gönül gönüle ulaştık, yarınlara da aynı birliktelikle yürüyeceğiz” dedi.





TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu : “Güvenlik ve garantiler işin bahanesi"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan'ın mevcut parametrelerle hiçbir zaman çözüme yaklaşmayacağını belirterek, "Çünkü onlara göre AB üyesi olmuş bir devletleri var. Dolayısıyla yönetimi, gücü ve diğer konuları paylaşmak istemiyorlar. Güvenlik ve garantiler işin bahanesi" dedi.

Çavuşoğlu, gündemdeki konuları TRT Haber televizyonunda katıldığı programda değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin müzakereler sürecinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının yanında olduğunu belirterek, "BM çatısı altında adada görüşmeler ve müzakereler oldu. 6 tane fasıl var. 4 fasılda yaklaşımlar oldu ama açıkta kalan konular var. Ama son iki fasıl, özellikle toprak konusu, güvenlik ve garanti dahil, bunların hepsini hep birlikte görüşüp bir karara bağlamak istedik" dedi.

Bu konuda hem KKTC'nin hem de Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığına işaret eden Çavuşoğlu, tekliflerin ilk günden itibaren somut bir şekilde sunulduğunu ve herkesin Türkiye ve KKTC'nin son derece mantıklı ve yapıcı olduğunu gördüğünü vurguladı.

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, Kıbrıs çevresindeki denizlerde sondaj yapmasının yanlış olduğuna da dikkati çeken Çavuşoğlu, "Burada Kıbrıs Türk halkının da hakkı var" diye konuştu.





Başbakan Özgürgün: “İki ülke arasındaki işbirliğini daha da artıracak”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC ve KKTC maliye bakanlıklarının geliştirdiği işbirliğinin iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini daha da artıracağını kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, E-Vergi Otomasyon Sistemi’nin açılış töreni için KKTC’ye gelen TC Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı kabul etti.

Başbakan Özgürgün, “Anavatan Türkiye ile her alanda mali işbirliği protokolü çerçevesinde birçok alanda bu tip projeleri geliştirip hayata geçirmekteyiz. İşbirliği; mali, ekonomik, altyapısal ve belediyelerin imar projelerinde birçok alanda tezahür ediyor. Ekonomik ve mali işbirliği protokolünü de sağlıklı bir şekilde de yürümektedir.” dedi.

TC Maliye Bakanı Naci Ağbal ise kabulde, KKTC’ye Gelir ve Vergi Dairesi’nin E-Vergi Otomasyon sisteminin açılış töreni için geldiklerini belirterek, Maliye Bakanlığı ileVergi Dairesi’nde hayata geçecek projenin vatandaşa önemli hizmetler sunacağını kaydetti.

Vatandaşların Vergi Dairesi’nden hizmet alırken otomasyonun getirdiği imkanlardan yararlanacağını ifade eden Ağbal, kurulan sistemin iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini artıracağını söyledi.

Ağbal, proje kapsamında Türkiye Gelir İdaresi uygulamalarındaki birçok otomasyonun da KKTC’ye geleceğini belirtti.





E-Vergi Otomasyon sisteminin açılış töreni yapıldı

E-vergi Otomasyon sisteminin açılış töreni yapıldı.

Sistemin açılışı, Başbakan Yardımcısı-Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Türkiye Maliye Bakanı Naci Ağbal yanında, eski maliye bakanlarından Hüseyin Erdal, Birikim Özgür, Zeren Mungan ve Ersin Tatar’ın birlikte kurdeleyi kesmesiyle gerçekleşti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş açılışta yaptığı konuşmada, e-devlet çalışmaları kapsamında e-maliye hedefinin uzun zamandır gündemde olduğunu, eski maliye bakanlarının da bu konuda çaba harcadığını kaydetti.

Göreve geldiğinde bu konudaki çalışmaların daha uzun süre alacağını gördüğünü, Ağbal’la görüşmesinde bu projenin nasıl hayata geçebileceğini sorması üzerine çalışmaların başladığını dile getiren Denktaş, sisteme bütçe ve gümrük ayaklarının eklenmesinin de gündemde olduğunu anlattı.

Sistemin vatandaşa büyük kolaylıklar getireceğini ve Vergi Dairesi’ne olan olumsuz bakışı değiştireceğini ifade eden Denktaş, bunun mükelleflerin ödemelerine de etki edeceğine işaret etti.

Kamu maliyesinin iyi performans gösterdiği bir dönemden geçildiğini, ilk 7 ayda gelir fazlasının 170 Milyon TL’yi geçtiğini anlatan Denktaş, bu geliri elde etmede en önemli ayağın Gelir ve Vergi Dairesi olduğuna işaret etti. Dairenin teşkilat yapısının değiştirilmesi için çalışmaların başlatıldığını da aktaran Denktaş, projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

TC Maliye Bakanı Naci Ağbal da konuşmasında, TC ve KKTC arasında her alanda işbirliği ve koordinasyon içinde birçok proje yürütüldüğüne dikkat çekti.

Hayata geçen projelerin KKTC’nin kalkınmasına katkı koyması temennisini dile getiren Ağbal, bu bağlamda üzerlerine düşen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Geçen yıl haziran ayında KKTC’ye yaptığı ziyarette Denktaş ile görüşmesinde vergi otomasyon konusunun gündeme geldiğini anlatan Ağbal, Maliye Bakanı Denktaş’ın “otomasyon konusunda neler yapabiliriz” sorusu üzerine, Türkiye’de uygulanan sistemin KKTC’ye de kurulması için protokol imzalandığını ve çalışmalara başlandığını anlattı.

İlk aşaması tamamlanan otomasyon projesinin oldukça önemli olduğuna işaret eden Ağbal, yasayla vergi konmasının yeterli olmadığını, vergi toplayabilmek için uygulama ayağının güçlü olması gerektiğini vurguladı. Ağbal, bilgi teknolojilerinin bu açıdan önemli olduğunu anlattı.

Vatandaşı vergiyi gönüllü şekilde ödemeye teşvikin önemli olduğunu da kaydeden Ağbal, bunu sağlamak için vergi sisteminin adil olması, üretimi desteklemesi, vergi kanunlarının basit ve takip edilebilir olması, mükellefin sürprizlerle karşılaşmaması, vergi hukukunda adalet- şeffaflık ve eşitlik gerektiğini vurguladı.

Çoğu zaman vergi kayıp ve kaçağının mükelleflerin yeterince bilgilendirilmemesinden kaynaklandığını da söyleyen Ağbal, otomasyon sisteminin mükellef hizmetlerinin belkemiğini oluşturarak, vergi kayıp ve kaçaklarının önüne geçmede önemli rol oynayacağını dile getirdi. Vergi kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesinin kamu maliyesinin ayakları üzerinde durmasına büyük katkı sağlayacağını kaydeden Ağbal, çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı da, projenin Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında 24 Kasım 2016 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti.

Proje kapsamında Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke ilçelerindeki Gelir ve Vergi dairelerinde bilgisayar altyapılarının günümüz teknolojilerine uygun olarak yeniden yapılandırıldığını anlatan Kalkanlı, bu kapsamda yapısal kablolama, kesintisiz enerji kaynağı, eğitim sınıfları ve yardım masalarının yer aldığı sistem odaları hazırlandığını kaydetti.

“Proje kapsamında çok kısa bir süre içerisinde Gelir ve Vergi Dairesi’nin tüm yazılım ihtiyaçları analiz edilmiş, fazlara bölünerek yeniden tasarlanmıştır. Eski verilerin çevirim işlemleri titizlikle gerçekleştirilmiştir” diyen Kalkanlı, şöyle devam etti:

“Birinci fazın yazılım içeriğinde sicil işlemleri, tarh-tahakkuk işlemleri, tahsilât işlemleri ve raporlama işlemleri yapılabilmektedir. Geliştirilen birinci faz yazılımında tasarlanan raporlama sistemleri ile Gelir ve Vergi Dairesi yönetimi tarh tahakkuk ve tahsilât aşamalarında yapacağı takip sistemi ile vergi gelirlerinin artırılmasında önemli katkılar sağlayacaktır.

İkinci fazda yer alacak e-vergi kapsamında, diğer kurumlarla entegrasyon, elektronik beyanname, elektronik ödeme gibi vergi yükümlülerinin işlemlerini Gelir ve Vergi Dairesine gelmeden yapabilecekleri hizmetler mükelleflere sağlanacaktır. İkinci faz işlemlerinin Ocak 2018 tarihi itibarıyla devreye alınması planlanmaktadır. Devam edecek daha ileri fazlarda akıllı vergi işlemleri için elektronik fatura ve evrak kabulüne geçilerek beyanname, tahsilât işlemlerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve vergi kayıp ve kaçağının minimum seviyelere çekilmesi sağlanacaktır.”

Ticaretin büyük ölçüde ithalata dayalı olduğunu, bu nedenle e-vergi projesi ile birlikte e-gümrük projesinin de hayata geçirilmesinin vergi kayıp ve kaçağının minimum seviyelere çekilmesinde büyük önem arz ettiğini kaydeden Kalkanlı, e-devlet projesinin hayat bulmasının temel hedef olması gerektiğini kaydetti.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1551
Toplam Tekil 4062941
IP 18.224.67.149






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu