Kazakistan’da tutuklanan ülkücü öğrenciyi Cumhurbaşkanı Erdoğan kurtardı - Rıfat SAİT - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kazakistan’da tutuklanan ülkücü öğrenciyi Cumhurbaşkanı Erdoğan kurtardı - Rıfat SAİT
Tarih: 14.08.2017 > Kaç kez okundu? 1542

Paylaş






Tutuklanan ülkücü öğrenci Erdoğan'ın girişimleriyle tahliye edildi



AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Kazakistan’da üniversite öğrenimine devam ederken sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar neticesinde tutuklanan Ülkücü Üniversite Öğrencisi Nebi Kutay Şen’in yapılan girişimler neticesinde tahliye edildiğini kaydetti.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde öğrenimine devam ederken Kazak istihbaratı tarafından ‘Karabağ’a özgürlük’ programına katıldığı, Kazakistan’ın bağımsızlığından önce eskiden kalma bir maddeye takılarak ve sosyal medya üzerinden bazı paylaşımlarda bulunduğu için tutuklanan Manisalı Türk milliyetçisi Üniversite öğrencisi Nebi Kutay Şen’in hürriyetine kavuşması için yapılan tüm girişimler sonuç vererek genç öğrencinin tahliyesine karar verildi.



SAYIN CUMHURBAŞKANI’MIZIN KATKISI BÜYÜK OLDU

Tüm girişimlere rağmen genç öğrencinin tutukluluk durumunun o süreç içerisinde devam ettiğini, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konunun iletildiğini belirten Özdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir hassasiyet göstererek bu konuyla yakinen ve bizatihi ilgilendi. Hatta telefonla Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşerek mahkemenin bir an önce gerçekleşmesi talebinde bulundu. Bizim hukuk, adalet aradığımız ve Üniversiteli genç Nebi Kutay Şen’in paylaşımlarının bugünkü şartlarda suç teşkil etmediğini, Kazakistan ile Türkiye’nin dost ve kardeş ülke olduklarını, Her iki ülkeyi birbirine bağlayan ortak yanlarının olduğunu ifade ederek büyük çabaları oldu. Bu çabalar sonuç vererek 14 Ağustos 2017 itibariyle Nebi Kutay Şen mahkemeye çıkartılarak şartlı tahliye kararı verilerek serbest bırakıldı. Öncelikle konunun kendisine ulaştığı andan itibaren büyük bir çaba ve hassasiyet gösteren ve “Bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının haksızlığa uğramasına tahammülümüz yoktur” diyerek çok büyük katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanlığımıza, Kazakistan Türkiye Büyükelçiliğimize, Kazakistan’da ki Başkonsolosumuza çok teşekkür ediyorum. Mahkemenin bir an önce gerçekleşmesi ve hassasiyetinden dolayı da Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’a ayrıca teşekkür ediyoruz. Kazakistan’da hukuktan yana karar alan, adaletin bir an önce tecelli etmesini sağlayan Hakimlerin varolduğunu gösterek Kazakistan’da ki mahkemenin Hakimlerine teşekkür ediyoruz” dedi.





TÜRK DÜNYASIYLA BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ

80 döneminde Ülkü Ocaklarında aktif rol alan bir ülkücü ve AK Parti Manisa Milletvekili olarak, aynı idealleri paylaşan Üniversite Öğrencisi Nebi Kutay Şen’in tahliye edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Nebi Kutay Şen’e ve yine Türk Milliyetçisi, Ülkücü olan Babası Nedim Şen başta olmak üzere Şen ailesine gözünüz aydın diyorum. İnşallah bundan sonra Kazakistan ile Türkiye ilişkileri her alanda artarak devam edecek. Kazakistan ve Türkiye her iki dost ve kardeş ülkedir. Hep birlikte Türk Dünyasıyla birlikte büyüyeceğiz. O bölgede hiçbir ülkenin Türkiye ile problemi olmadığı gibi Türkiye’nin de o ülkelerle bir problemi yok. Biz Kazakistan’la, Özbekistan’la, Azerbaycan’la, Tacikistan’la, Kırgızistan’la, Türkmenistan’la dostluk ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim o ülkelerle köklerimiz, tarihimiz, dinimiz, örfümüz, geleneğimiz, töremiz, destanlarımız bir. Manas destanı bizim için çok önemli. O destan ne kadar Kırgızlarınsa o derece Kazaklarındır, Türkiye Türklerinindir” diye konuştu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 201
Toplam Tekil 4066336
IP 18.117.196.184






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu