Almanya'daki Bilgi Yarışmasında Türk Öğrenciler Umutlarımızı Tazeledi! - - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Almanya'daki Bilgi Yarışmasında Türk Öğrenciler Umutlarımızı Tazeledi! -
Tarih: 25.05.2017 > Kaç kez okundu? 1470

Paylaş


T.C. Almanya- Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 20 ay önce başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür, eğitim, sanat ve spor kampanyamız dahilinde gerçekleştirdiğimiz eyalet çapındaki “Bilgi ve Kültür Yarışması” izlemeye gelen yüzlerce vatandaş, soydaş, veli ve misafirlere dilimizin, tarihimizin, kültür ve medeniyet özelliklerimiz ila güzel ülkemizin en mutena hasletlerinin tanıtılıp hatırlatıldığı; çocuk ve gençlerimizin ise elzem bilgilerinin sınandığı sımsıcak bir dostluk atmosferinde, festival havasında gerçekleşti.



T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği himayesinde, Ataşelik Bruchsal Bölge Başkanlığı ve Bretten Türk Okul Aile Birliği Koordinasyonu İle düzenlenen “Bilgi ve Kültür Yarışması” 21 Mayıs tarihinde Bretten Stadtparkhalle salonunda yapıldı.



Ataşeliğimize bağlı 13 Bölge Başkanlığı dahilinde 2017 eğitim-öğretim yılında Türkçe ve Türk kültürü derslerine devam eden yüz civarındaki kentte yaşayan binlerce öğrenciden, kendi eğitim bölgelerinin 1.si olan 39 seçkin öğrenci büyük finale katılarak, jüri karşısında yoğun alkışlarla takdir topladı.



Juri üyesi olarak; Heidelberg TOAB Başkanı Dr. Aslan İpek, Ataşelik öğretmenleri; Hayrünnisa Tunç, İsmail Bayazıt, Ayla Güçlü, Ahmet Özkan’ın görev aldığı ve Ataşelik Türkçe öğretmeni Leyla Kılıçoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı yarışmaya; Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Ataşelik Genel Koordinatörü Emir Aydın Narin, Ataşelik Genel Koordinatör Yardımcısı Çağatay Kaan Fidancı, Ataşelik Bruchsal Bölge Başkanı Yadigar Demirtaş, Ataşelik Bölge Başkanları, TOAB Federasyon 2. Başkanı Mahmut Pervaneli, Bretten TOAB Başkanı Birsen Ceylan bir çok TOAB ve STK temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çocuklar katıldı.



DİLİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ CANLI TUTMALIYIZ!

TOAB ve Bölge Başkanlığı temsilcilerinin açılış ve selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada; “Almanya’da Türkçe derslerine devam eden öğrenci sayısısı maalesef gittikçe düşmektedir. Biz Türkçemizi yaşatmak istiyoruz. Türkçe sadece çocuklarımızın anadilleri olduğu için, kendi kimliklerinin bir parçası olduğu için değil, aynı zamanda sağlıklı bir kimlik ve kişilik gelişimi yanı sıra Alman dil ve kültürüne yönelik pozitif ve nitelikli bir entegrasyon içinde gereklidir” şeklinde belirten T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı sözlerine şöyle devam etti:



KADİM TÜRK – ALMAN DOSTLUK VE İŞ BİRLİĞİNİ DAHA GÜÇLÜ İNŞAA EDECEĞİZ!

Türk toplumu olarak sizlerin Türkçe, Türk kültürü ve medeniyet değerlerimize, tarihimize sahip çıkmanızı bekliyoruz. Türkçenin kültür edinmemizde ve kültürümüzü korumamızda temel unsur olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım. Almanya’daki diğer göçmen toplumlar dil ve kimlik konusunda çok hassas davranıyorlar. Bizlerin de güzel dilimize, kadim medeniyet değerlerimize, şanlı tarihimize ve güzeller güzeli vatanımıza daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. İki eski dost ve müttefik ülke olan Türkiye ve Almanya arasındaki güçlü ve dinamik köprüleri işte böyle inşaa ve imar edebiliriz. Asimile ile değil kendi dil ve kültürüne bağlı kalarak Alman dil ve kültürüne entegre olmuş eğitimli, diplomalı, nitelikli gençlerle bunu daha sağlam ve güzel bir şekilde başarabiliriz.



30 SORUDAN 28’İNİ DOĞRU CEVAPLAYARAK BİRİNCİ OLDULAR!

Eyaletimizin 13 eğitim bölgesinden yavrularımızın ter döktüğü yarışmada sorulan 30 sorudan 28’ini doğru cevaplayan: Schramberg bölge ekibinden; İlknur Torun, Giray Torun, Beyza Özdemir birinci, Nagold bölge ekibinden; Yavuz Şimşek, Aleyna murat, Burcu Karakum ikinci, Bruchsal bölge ekibinden; Medine Kalmuk, Emre Tekgöz, Betül Karabıyık ise üçüncü olup; Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından Türkçe kitap ve para ödülü ile takdir edildiler.



30 ÖĞRENCİMİZ DAHA İSTİKLAL MARŞI MADALYASI KAZANDI!

Yarışmaya katılan bütün öğrencileri, öğretmen ve velileri kutlayarak; çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımızın katıldığı “BİLGİ ve KÜLTÜR” yarışmamızın; Coğrafya, Tarih, İnkılap Tarihi, Türkçe, dil bilgisi, genel kültür alanlarındaki sorularının büyük bir çoğunluğunun öğrencilerimiz tarafından doğru olarak yanıtlanması, izleyiciler tarafından memnuniyetle karşılanmış, Türkçe ve Türk Kültürü Derslerinin fayda ve değeri bir kez daha görüldüğünü kaydeden Gürkan Avcı, İstiklal Marşının 10 kıtasını ezberleyen 30 öğrenciye Ataşelikçe İstiklal Marşı Madalyası, Takdir Belgesi ve Türkçe Roman hediye ederek kendilerini ve ailelerini kutladı.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1119
Toplam Tekil 4075900
IP 3.16.15.149






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu