24 Kasım Öğretmenler Günü Almanya'da Neşe ve Gururla Kutlandı! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









24 Kasım Öğretmenler Günü Almanya'da Neşe ve Gururla Kutlandı!
Tarih: 29.11.2016 > Kaç kez okundu? 1648

Paylaş


T.C. Almanya - Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nce Avrupa’nın en önemli turistik şehirlerinden birisi olan ‘Baden Baden’ kentindeki tarihi ‘Kurhaus’ kompleks anıt binasındaki ‘The Grill’ restorantta verilen ‘24 Kasım Türkiye Öğretmenler Günü’ resepsiyonu ve gala yemeği kutlama törenine öğretmenler, Türk Okul Aile Birliği Dernekleri temsilcileri, Türk Okul Aile Birlikleri Federasyonu yöneticileri ve velilerden oluşan 185 kişilik seçkin bir davetli grubu katıldı.



Saat 14’den 18’e kadar süren ve sunuculuğunu Ataşelik tiyatro ögretmeni Ruşen Kartaloğlu ve Ayşenur Kazokoğlu’nun yaptığı kutlama programında tüm misafirlere bayrağımızın sembolu olarak kırmızı – beyaz güller takdim edildi: Piyanist Taner İnanç ve solist Aynur Künstlerin tarafından seslendirilen şarkılarla memleket hasreti gideren ve doyasıya eğlenen davetliler birbirleriyle tanışarak hoşça vakit geçirdiler.



Şehit ve merhum öğretmenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda hoşgeldiniz konuşmasıyla davetlilere seslenen Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik Ünvanının verilişinin yıldönümü anısına tanzim edilen ‘Türkiye Öğretmenler Günü’ kutlama şöleninde şunları söyledi;



ÖĞRETMENLERİMİZ KADİM TÜRK – ALMAN DOSTLUĞUNUN KÖPRÜLERİNİ KURUYOR

Eğitim Ataşeliğimize bağlı etüt kurs öğretmenleri ve gönüllü öğretmenler ve Türkiye’den gelen öğretmenlerimiz dahil 175 kişilik eğitim ordumuzla Almanya’daki insanlarımıza hizmet etmek için buradayız.



24 Kasım; çocuklarımızın değerlerimizden ve mazimizden uzaK yetişmesine mani olmak için Almanya’nın dağ köylerinde dahi azimle görev yapan Türk öğretmenlerinin şeref günüdür.

24 Kasım; güzel dilimizi, şanlı tarihimizi, cennet vatanımızı, milli ve manevi kültür ve medeniyetimizi Almanya’da gurbetteki insanlarımıza talim ve tedris etmeye çalışan Türk öğretmenlerinin yüceliğini, fedakarlığını, idealistliğini anma günüdür.

24 Kasım; kadim Türk – Alman dosluk ve işbirliğini güçlendirmek için güçlü köprüler kurmaya çalışan Türk öğretmenlerini sevgi ve muhabetle candan takdir etme günüdür.



BÜYÜK MİLLETİN ÇOCUKLARI BÜYÜK DÜŞÜNÜP BÜYÜK İŞLER YAPMALIDIR!

24 Kasım; Büyük milletimizin emaneti güzeller güzeli çocuklarımıza Almanya’da da aydınlık bir gelecek ve güçlü bir istikbal kazandırma hedefine odaklanmış; Türk gençlerine fabrikada işçi değil fabrikanın müdürü, sahibi olma; sanattan ticarete, siyasetten akademi dünyasına kadar her alanda en başarılı olma; en erdemli, ahlaklı, vasıflı olma hedefini hatırlatan; nazif ve güçlü milletimizin çocuklarına büyük düşünmeyi ve insanlığa en faydalı birey olma telkinini düstur edinmiş bir büyük medeniyetin bakiyesi olduğunu hatırlatan necip öğretmenlerimizin günüdür!



24 KASIM UNESCO TARAFINDAN DA KABUL GÖREN BİR GÜNDÜR

Ardından konuşma kürsüsüne takdim edilen Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, ‘24 Kasım Türk Öğretmenler Günü’nün UNESCO tarafından da kabul gördüğünü ve her zaman sevgi ve özverinin sembolu olan öğretmenlerin bilimin ışığıyla karanlıkları aşıp ufukları aydınlatan ve insanlığın bugünkü uygarlık düzeyine ulaşmasına en büyük katkıyı sunan kişilikler olduğunu kaydettiği konuşmasında şunları söyledi;







EĞİTİMLİ İNSANLARIMIZ TÜRK OKUL AİLE BİRLİKLERİNDE GÖREV ALMALIDIR!

Değerli öğretmenlerimizinde genç kuşakları, çağdaş bireyler olarak yetiştirmekteki görev ve sorumlulukları giderek önem kazanmaktadır. Zira insanlık bilgi çağına koşmakta, koşuyu da önde koşmaya devam etmeli ve bilgi çağı yakalanmalı. Dün olduğu gibi bu günde yarında ülkelerin kaderini genç kuşaklara verdikleri eğitim belirleyeceklerdir. Bunda eğitimin temeli olan öğretmenlerimizle olacaktır. Öğrtemenlerin yanısıra başarıda velilere de sorumluluklar düşmektedir. Velilerin Almanya’da eğitime verdikleri önemle yetişen iyi donanımlı gençler Türkiye ve Almanya arasında köprü vazifesi görecek; bu kapsamda Almancayı iyi bilen kendini iyi yetiştirmiş gençlerimize TOAB de görev almaları konusunda önemle çağrıda bulunuyorum. Türk toplumunun eğitimde ilerleme sağlamasında bu tür sivil toplum kuruluşlarının önemi mutlaktır.



TOAB’LER ÖĞRETMENLERE SAHİP ÇIKMALIDIR!

Ardından kürsüye davet edilen Baden Türk Okul Aile Birliği Federerasyonu Başkanı Kemal Ülker, konuşmasında eğitimde yaşanan sorunlara değindi. Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmen eksikliğine vurgu yaparak, Okul Aile Birliiklerinin Türkçe Öğretmenlerine sahip çıkmasını istedi.



EĞİTİME KATKILARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİLDİ!

Karlsruhe Eğitim Ataşeliği’nce Baden eyaletinde dil, kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve güçlendirmek için başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı Kampanya çerçevesinde Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından eğitime katkıda bulunan iş kadını Yeşim Burger’e: yine Türkiye Güvenli Ülke sloganıyla 26 Eylül’de gerçekleştirdiği Esslingen-Bursa Bisiklet turu ile Almanya’da gündeme gelen Dünya Kick Boks Şampiyonu Gökhan Arslan ve Alman Muhasebeci Christoph Möhl’e ve yine Öğretmenler Günü orgaznizasyonu için katkılarından dolayı ‘I Love Baden-Baden’ firmasının sahibesi Güler Aydın’a berat ve çiçeklerle teşekkür edildi.





İlgili haber görüntü linki: https://www.youtube.com/watch?v=D_4Jvb98mgY&feature=youtu.be



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1627
Toplam Tekil 4067761
IP 3.133.12.172






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu