KOSOVA'DAKİ TÜRK OKULLARA BODRUM'DAN YARDIM ELİ.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KOSOVA'DAKİ TÜRK OKULLARA BODRUM'DAN YARDIM ELİ.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 10.06.2013 > Kaç kez okundu? 3514

Paylaş


Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, eşi ve meclis üyelerinden oluşan grup, soydaş Kosova’da yaşayan Türkleri unutmadılar. Kosova’nın Türklerin ağırlıklı yaşadığı bölgesi Prizren’de bulunan iki ilkokula yardım götüren heyet, burada Prizren’in Türk Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar tarafından karşılandılar. Heyette MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran da yer aldı. Başaran, Prizren’deki okul çocuklarına hediyelerin yanısıra Türk bayrakları de hediye ett.



Muğla Gençlik Merkezi ve Karya Gençlik Kulübü üyesi gençler tarafından, Muğla Valiliği, Konacık Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji himayesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanılan 5 adet bilgisayar, iki adet sinevizyon cihazı, kırtasiye malzemeleri, spor malzemeleri, kitap, t-şhirt ve bayraklardan oluşan paketleri Kosovalı Türk çoçuklara dağıtan heyet, Prizren’de bayram hav ası yaşanmasına neden oldu.



“Evladı fatihan” olarak nitelediği Kosova’da yaşayan Türklerin eksiklerini bir nebze de olsa gidermenin, her yıl buraya düzenli olarak gelerek Türk soydaşlarla buluşmanın önemine değinen Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, “Biz yılda bir kez, bir iki gün de olsa burada olmaktan, burada soydaş genç ve çocuklarımızla buluşmaktan, onlara ufak da olsa bir katkı sağlamaktan son derece mutluyuz. Onlara, Konacık’ın, Bodrum’un selamlarını, muhabbetleri ni getirdik. Yılldrdır sürdürdüğümüz bu yardımlaşma ve dostluğumuz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir” dedi.



Yardımların Muğla Gençlik Merkezi ve Karya Gençlik Kulübü üyelerinin oluşturduğu bir grupla Kosava’ya karayolu ile ulaşmasını sağlayan Grup Lideri İlker Cömert ise, “Bu önemli faaliyeti gerçekleştirmemiz için destek veren başta Konacık Belediye Başkanımız Mehmet Tosun olmak üzere Gençlik Hizmerleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker ve Muğla Teknoloji ve Kültür Kolleji Yönetimi’ne teşekk&uum l;r ediyoruz. Ömrümüz yettiğince buradaki kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. Özellikle Almanya ve ABD’den burada ki gençleri kendi lehlerine kazanabilmek için önemli projeler yürütüldüğünü, büyük paralar harcandığını belirten Cömert, “Bu yüzden Konacık Belediyemizin verdiği bu destek çok önemli buraları ve burada yaşayan gençlerimizi yalnız bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.



e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 915
Toplam Tekil 4065122
IP 3.139.236.89






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu