OBERHAUSEN HİDAYET KAVASOĞLU İLE YOLA DEVAM DEDİ - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









OBERHAUSEN HİDAYET KAVASOĞLU İLE YOLA DEVAM DEDİ - Yakup TUFAN
Tarih: 11.02.2012 > Kaç kez okundu? 4555

Paylaş


Yaptığı faaliyetlerle bölgede gündem oluşturan ATİB Oberhausen Türk İşçileri Cemiyeti, geçtiğimiz hafta sonu 35’ci kongresini yaptı. Yapılan seçimler sonucu eski başkan Hidayet Kavasoğlu oy birliğiyle yeniden başkanlığa getirildi.



Kongreye iştirak eden üyerin Hasan Elçi tarafından selamlama ve başkan Hidayet Kavasoğlu’nun açış konuşmasından sonra divan oluşturmak için teklifler yapıldı. Oy birliğiyle ATİB NRW Bölge Başkanı Tibyan Taşkın divan başkanlığına seçildi. Divan katipliklerine ise Cuma Kürklü (ATİB Mülheim Cemiyet Başkanı) ve Hacı Mertaslan (ATİB Wuppertal YKÜ) seçildiler. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunması ve İstiklal Marşı söylenmesi akabinde ise kongrenin diğer gündem maddelerine geçildi.



Oberhausen Türk İşçileri Cemiyeti- Osmanlı Camii faaliyet ve mali raporlarının görevliler tarafından okunmasından sonra, üyeler raporlar üzerine görüş ve düşünceler beyan ettiler. Okunan faaliyet raporlarında özellikle kadın kollarının çalışmaları göze çarptı ve emeği geçenlere teşekkür edildi.



Faaliyet raporlarının ibrasından sonra gündemin seçimler bölümüne geçildi. Tekif edilen listede yeniden başkan adayı olan Hidayet Kavasoğlu oybirliğiyle tekrar başkan seçildi. Liste halinde teklif edilen ve Hasan Karaman, Hasan Elçi, Hasan Ayabalı, Avni Palavan, Kazim Öz, Samet Arık, Murat Çakmak, Mehmet Keskin, Mehmet Şahin, Uğur Çakıcı ve Hüseyin Bartal’dan oluşan yeni yönetim kurulu ise yine oybirliğiyle seçildiler.

Disiplin kuruluna İsrafil Şahin, Ali Murat ve Köksal Öztürk seçidiler. Denetleme kuruluna ise Ali Yaşa ve Mustafa Arık seçildiler. Her iki kurul üyeleri de oybirliği ile seçildiler.



Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde üyeler söz alarak, caminin borç, eğitim faaliyetleri başta olmak üzere birçok konuda düşünce ve fikirlerini dile getirdiler.



ATİB Oberhausen TİC-Osmanlı Camii kongresinde bir konuşma yapan ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan, çok olgun ve samimi bir hava içerisinde geçen kongreyi idare eden divan başkanı Tibyan Taşkın ve divan üyelerine teşekkür etti. Yeniden başkan seçilen Hidayet Kavasoğlu ve ekibini de tebrik ederek başarılar diledi. ATİB’in yaptığı hizmetlere değinen Y.Tufan, cemaat ve cemiyetlerde hizmet etmenin ve insanlara faydalı olmanın bir yük olmadığını, bilakis bir ihsan olduğuna dikkat çekti. Peygamber efendimizin: ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak, cami ve cemiyetlerde hizmet etmenin bir fırsat olduğuna işaret etti. Öteyandan Tufan: Almanya’ya göçün 50 yılı geride kaldı. Göç ile birlikte ortaya çıkan meseleler ise geride kalmadı maalesef. Dün olduğu gibi bugün de baş ağrıtmaya devam etmekte. Aileden eğitime, gençlikten kimlik ve anadile kadar onlarca mesele çözüm beklemekte. Bu meseleler ciddiye alınıp çözülmezse şayet, istikbalde “Göçmen Türk Toplumu”nun çözülmesine sebep olur. Başka bir ifadeyle; Göçmen Türk Toplumu kendi meselelerini çözmez veya çözemezse, meseleler toplumu çözer, dağıtır ve bitirir. Bu sebeple planlı, proğramlı, verimli ve başarılı çalışmalar yapılması lazımdır dedi.



Öğle namazına müteakiben başlayan ve başarılı bir şekilde geçen ATİB Oberhausen TİC- Osmanlı Camii kongresi, ikindi namaz vaktine bitti.



05.02.2012









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 521
Toplam Tekil 4068442
IP 3.144.244.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu