Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Türkiye, 2023 hedeflerine kenetlenerek yoluna devam edecektir” 18.04.2019 - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Türkiye, 2023 hedeflerine kenetlenerek yoluna devam edecektir” 18.04.2019
Tarih: 19.04.2019 > Kaç kez okundu? 946

Paylaş


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız açılış konuşmasında bu seçimlerin başarıyla gerçekleşmiş olmasından, herhangi bir güven zaafına yol açmadan tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bundan sonra 2023 hedeflerine kenetlenerek el birliğiyle Türkiye toplumunun bütününü hedefleyen bir ittifak ile çalışmalarımıza devam edeceğimizin altını çizdi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın toplantısında ele alınan konular ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.



“YÜKSEK SEÇİM KURULU’NUN VERECEĞİ KARAR NİHAİ OLARAK BİZİM TEMEL KABULÜMÜZ OLACAKTIR”



Kamuoyu ile canlı olarak da paylaşılan toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın şunları söyledi: “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasıyla tabii ki son dönemde hepimizin gündeminde olan seçim konusu ele alındı; ama detayları sunumlar bittikten sonra yapılacak olan özel oturumda ele alınacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da açılış konuşmasında bu seçimlerin başarıyla gerçekleşmiş olmasından, herhangi bir güven zaafına yol açmadan tamamlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ettiler ve bundan sonra 2023 hedeflerine kenetlenerek el birliğiyle Türkiye toplumunun bütününü hedefleyen bir ittifak ile çalışmalarımıza devam edeceğimizin altını çizdiler.



Tabii Kabine’nin yoğun bir gündemi var bildiğiniz gibi; sağlıktan eğitime, tarımdan enerjiye, altyapı yatırımlarından güvenliğe, dış politikaya, bilim, teknoloji ve sanayi konularına kadar bu alanlarda ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yoğun bir şekilde bundan sonra da sürdürmeye devam edecekler.



Seçim sonuçlarıyla ilgili tabi Cumhurbaşkanımızın bir dizi ön değerlendirmesi de oldu, onları da sizlerce kısaca paylaşmak isterim. Seçim sonuçları öncelikle tabii ki tekrar milletimiz için hayırlı olsun. Bu seçimler aslında AK Parti’nin aldığı oyu, Cumhur İttifakı’nın aldığı oyu dikkate aldığınızda, Cumhurbaşkanımıza olan güvenin tekrar teyit edildiğini bir kez daha göstermektedir.



Tabii burada özellikle seçim sonuçlarıyla ilgili devam eden bazı yerlerde, İstanbul başta olmak üzere bir hukuki süreç var, itirazlar devam ediyor. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce de ifade ettiği gibi, nihai karar Yüksek Seçim Kurulu’nundur. Ve hukuki yolların tüketilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği karar da nihai olarak bizim temel kabulümüz olacaktır. Böylece milletin iradesi sandığa yansıdığı şekliyle de siyasi ve hukuki bir kimlik kazanacak, bağlayıcı hâle gelmiş olacaktır.



Yapılan itirazlar, bu ikisi arasında, yani sandığa giden seçmen ile onun iradesinin olduğu gibi yansıtılması arasında yaşanmış olan muhtemel ihlalleri, hukuksuzlukları, kasıtlı veya kasıtsız yanlışlıkları ortaya çıkartmayı hedeflemektedir.



“TERÖRLE MÜCADELE, KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR”



Tabii Kabinemizin gündeminde bugün ayrıca iç ve dış güvenlik konuları da geniş bir yer tuttu. Bununla ilgili Millî Savunma Bakanlığı’mızın, İçişleri Bakanlığı’mızın ve Millî İstihbarat Başkanlığı’mızın iç ve dış güvenlikle ilgili sunumları yapıldı. Bu sunumların ortak paydasını sizinle paylaşmak istiyorum.



Terörle mücadele, kararlı bir şekilde bundan sonra da devam edecektir. Bu kurumlar arasında Millî Savunma Bakanlığı’mız, İçişleri Bakanlığı’mız ve Millî İstihbarat Başkanlığı’mızın tam bir koordinasyon içerisinde yürüttüğü faaliyetlerle, Türkiye’nin içinde ve dışında güvenlik alanında ciddi hissedilir bir ivmenin kazanıldığını, başarıların elde edildiğini memnuniyetle söyleyebiliriz. PKK terör örgütü olsun, PYD, YPG gibi iltisaklı terör örgütleri olsun, DHKP-C gibi, FETÖ gibi, DEAŞ gibi diğer terör örgütleri olsun, bunlara karşı yoğun ve kapsamlı mücadelemiz bundan sonra da devam edecektir.



Terörle mücadele Türkiye’nin sadece sınırları içinde verilen bir mücadele değildir, Türkiye’nin sınırlarını sınır ötesinde sağlamamız öncelikli hedeftir. Dolayısıyla bu konuda iç ve dış istihbarat, ilgili birimlerimiz çalışmalarını bundan sonra da yoğun bir şekilde devam ettirecekler.



Özellikle Millî İstihbarat Başkanlığı’mızın insani ve teknolojik istihbaratın bütün imkanlarını kullanarak içeride ve dışarıda terörle mücadele konusunda, istihbari bilgi sağlama konusunda, karşı espiyonaj konularında yoğun çalışmalar yürüttüğünü ve sahada çok ciddi başarılar elde ettiğini de ifade etmek isterim. Bu kurumlarımızın çalışmaları bundan sonra da elbette devam edecek.



Tabii İçişleri Bakanlığı’mızın bu terörle mücadelenin yanında uyuşturucuyla mücadele, kamu düzenin sağlanması, trafik gibi konularla ilgili çalışmaları da devam ediyor, bunlar da Kabine Toplantısı’nda detaylı bir şekilde ele alındı.



“42 MİLYON VATANDAŞIMIZ E-DEVLET SİSTEMİNİ ETKİN OLARAK KULLANMAKTADIR”



Bir diğer konu da, Başkan Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın bir sunumu oldu, özellikle bürokrasinin azaltılması ve e-devlet yapısının güçlendirilmesiyle ilgili kapsamlı bir sunum yapıldı Kabineye. Özellikle burada dijital dönüşüm sürecinin altını çizmek isterim. Son yıllarda bildiğiniz gibi bu konuda dünyada da önemli gelişmeler yaşanıyor ve Türkiye burada değişimi ilk göğüsleyen ve hayata geçiren ülkelerin başında geliyor.



Birkaç rakamı sizinle paylaşmak isterim. ‘Vakit nakittir’ ilkesi çerçevesinde vatandaşlarımızın devletle ilgili kamu işlerini yaparken hem başvuru sayısını hem sunmak zorunda oldukları belge sayısını hem de gezmek zorunda oldukları kurum sayısını azaltan bir dijital dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Yani daha önce ortalama bir işlem için üç, dört belge istenirken, bununla ilgili harcanan zaman bazen yarım gün, bazen bir güne yayılırken, bugün bu rakamlar belge sayısı 1,5’lara düşmüş durumda, sarf edilen zaman ise 10 dakika, 20 dakika gibi sürelere inmiş durumda. Bu vatandaşımızın tabii ki devletle ilgili işlemlerinde günlük kolaylığı artıran bir önemli unsur…



Şu anda bugün itibarıyla 42 milyon vatandaşımız e-devlet sistemini etkin olarak kullanmaktadır. Geçtiğimiz yıl, yani 2018 rakamını veriyorum, bu sistem üzerinden 2,5 milyar hizmet işlemi gerçekleştirilmiştir. 2019’un bu ilk çeyreği itibariyle de, yani bugün 18 Nisan itibariyle de yapılan işlem sayısı 1 milyarı aşmış bulunmaktadır. Ve bunların sorunsuz bir şekilde devam ediyor olması da bu konuda e-devlet altyapısının ne kadar güçlü olduğunu, dijital dönüşüm sürecinin de başarılı bir şekilde devam ettiğini ortaya koymaktadır, bu konuyu da özellikle dikkatlerinize getirmek isterim.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/105020/cumhurbaskanligi-sozcusu-kalin-turkiye-2023-hedeflerine-kenetlenerek-yoluna-devam-edecektir-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1768
Toplam Tekil 4067902
IP 18.119.104.238






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu