“Milletimizin verdiği ülkeyi yönetme emaneti doğrultusunda hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz” 29.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Milletimizin verdiği ülkeyi yönetme emaneti doğrultusunda hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz” 29.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 29.01.2019 > Kaç kez okundu? 619

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Bir yandan parti olarak seçim hazırlıklarımızı yürütürken, diğer taraftan da milletimizin verdiği ülkeyi yönetme emaneti doğrultusunda hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.





“SANDIĞA SAHİP ÇIKILMADIĞI TAKDİRDE MİLLET İRADESİNİN YÖNETİME YANSIMASI DA TEMİN EDİLEMEZ”



Demokrasilerde sandığın namus olduğunu seçimin kazanıldığı yerin sandık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasinin fiilen tecelli ettiği yer olan sandığa sahip çıkılmadığı takdirde millet iradesinin yönetime yansımasının da temin edilemeyeceğini söyledi.



Türk siyasi tarihine “47 Hadisesi” olarak geçen ve 1947 yılında muhtarlık seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) dayatmalarına ve hapis cezasına rağmen oylarına sahip çıkan Mersin’e bağlı Arslanköy sakinlerinin yaşadığı olayı aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olayın milletin sandığa ve oradan çıkan iradeye olan bağlılığını göstermesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi.



“Seçim sandığındaki oya sahip çıkmakla ırza sahip çıkmayı aynı gören bir demokrasi mirasına sahip olduğumuzu asla unutmayacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin; iradesini sandığa özgürce yansıtma hakkını geçmişte kolayca alamadığını, merhum Andan Menderes’in, sandıktan çıktığı hâlde, arkasında CHP’lilerin olduğu darbecilerin urganından kendini kurtaramadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine aynı CHP, sandıktan çıkan rahmetli Türkeş’i ve arkadaşlarını 12 Eylül’de en ağır işkencelere maruz bırakarak idamla yargılayanların mirasçılarını bugünlerde yeniden vitrine çıkarmak suretiyle, 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.



“MİLLETİMİZİN SANDIKTAN ÇIKAN İRADESİNİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”



Bölücü terör örgütünün güdümündeki siyasi partiyle girdiği yakın ilişkinin, CHP’nin gerçek yüzünün sadece bir kısmı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş başında bulundukları belediyelerden, kendi partilerinin içindeki uygulamalardan çok iyi biliyoruz ki, bu kılıfın altında gücü eline geçirme umuduyla yanıp tutuşan, yontulmamış bir faşist zihniyet vardır” diye konuştu.



Bugün CHP’ye oy verenlerin, aileden tevarüs edilen bir alışkanlık, ideolojik bağnazlık ya da AK Parti’nin kendisini doğru şekilde anlatamaması ve söylenen yalanlara inanılması gibi sebeplerle bu partiye meylettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz milletimizle gönül bağımızı güçlendirdikçe, CHP’nin giderek marjinalleşeceğine ve siyasetin denkleminden çıkacağına ben inanıyorum” diye ekledi.



31 Mart seçimlerinde en önemli görevin, seçim işleri başkanlarına ve onlarla birlikte çalışan partililere düştüğünü hatırlatarak seçim gününde dikkat edilecek hususlarda tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin sandıktan çıkan iradesinin başımızın üzerinde yeri vardır. Eğer orada bir sıkıntı varsa, bunun sorumlusunun sandık değil kendimiz olduğunu kabul etmeliyiz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim anlayışımıza göre milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak, milletimizle olan gönül bağımızı sorgulamalı, nereyi eksik bıraktığımızı, nerede hata yaptığımızı tespit etmeliyiz. Tabii asıl olan bu muhasebeyi sandığa gitmeden yapmak ve eksikleri seçim günü gelmeden gidermektir” şeklinde konuştu.



“HER FIRSATTA MİLLETİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK MÜJDELERİMİZİ KAMUOYUMUZLA PAYLAŞIYORUZ”



Bir yandan seçim hazırlıklarını yürütürken, diğer yandan ülkenin ve milletin meselelerinin çözümü için de gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her fırsatta milletimizin hayatını kolaylaştıracak, sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin, üreticimizin, emeklimizin velhasıl toplumun her kesiminin dertlerine derman olacak adımlarla ilgili müjdelerimizi kamuoyumuzla paylaşıyoruz” dedi.



Konuşmasında; 2001’de yüzde on olarak belirlenen ve geçen yıl yüzde beşe düşürülen nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2,5’a indirdiklerini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kömür üretimiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Manisa-Soma’daki kömür madenlerinde çalışan kardeşlerimize bir müjde vermek istiyorum. Soma Işıklar Bölgesinde rödovans usulüyle çalıştırılan ve yılda 6 milyon ton kömür çıkartılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza ait bir şirket tarafından işletilecektir. Hâlen bu madenlerde çalışan 2 bin 400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmelerinin şirketinde kadrolu olarak ve aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir. Yine Soma’daki yeni işletmeye açılacak ve 351 milyon ton rezervi bulunan sahalarda yatırımcılarımızın 10 bin kişiyi istihdam etmesini bekliyoruz.”



81 ilinin tamamına doğal gaz verilmeye başlandığına, ülke nüfusunun yüzde 80’inin doğal gaz konforundan faydalandığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Aliağa’dan sonra Hatay-Dörtyol’da LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesini devreye aldıklarını, TANAP’ı hizmete açtıklarını, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin temelini geçen yıl attıklarını hatırlattı. TürkAkım projesini yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını, Hakkâri başta olmak üzere sınır bölgelerinde petrol arama çalışmaları kapsamında veri toplama işlemine yeniden başladıklarını ve bor madeniyle ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjide 2019’u daha büyük atılımlarla değerlendirecekleri bir yıl olarak gördüklerini söyledi.



“İLAÇ SANAYİNİ MİLLÎ GÜVENLİĞİMİZİN EN HAYATİ UNSURLARINDAN BİRİ OLARAK GÖRÜYORUZ”



Konuşmasında SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ve pahalı olan ilaç bedellerinin geri ödeme sistemine dâhil edildiği müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür kritik ilaçların geliştirilmesi çalışmalarının Türkiye’de yapılmasını öncelediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlaç sanayini, tıpkı savunma sanayi gibi, millî güvenliğimizin en hayati unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bu konuda atılan adımları şahsen desteklemeyi, milletimize olan sorumluluğumuzun bir gereği olarak kabul ediyorum. İlaç sanayinin gelişmesi için projesi olan veya yaptığı çalışmalarda sıkıntı yaşayan herkese kapım açıktır” sözlerine yer verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yandan parti olarak seçim hazırlıklarımızı yürütürken, diğer taraftan da milletimizin verdiği ülkeyi yönetme emaneti doğrultusunda hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz. Türkiye’nin tökezlemesini, istikrar ve güven ortamının zarar görmesini dört gözle bekleyenleri 31 Mart akşamı hep birlikte bir kez daha hüsrana uğratacağız.”



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/101752/-milletimizin-verdigi-ulkeyi-yonetme-emaneti-dogrultusunda-hizmetlerimize-kesintisiz-devam-ediyoruz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 460
Toplam Tekil 4064668
IP 3.138.120.17






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu