GAGAUZ KARDEŞLERİM - Fatma IŞIK KAYA (FADİME) - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









GAGAUZ KARDEŞLERİM - Fatma IŞIK KAYA (FADİME)
Tarih: 29.03.2010 > Kaç kez okundu? 5456

Paylaş




Sayın Hocamız M. Murat Hatipoğlu”nun 26 Mart günü sitemizde yayınlanan yazısını büyük bir hüzün ve ibretle okudum. Açıkçası Yunanistan”da Gagauz kardeşlerimin yaşadığını bilmiyordum.

Ama biz yıllardır Avrupa”nın şimarık çocuğu Yunanistan”a haksızlık ediyoruz canııııııım. Tabii yine onların şimarttığı Ermeni”lere deeeeeeee. Hiç onlar kötülük yapabilir miiiiiii? Her şey biz Türk”lerin başının altından çıkıyor. 1915”te soykırım yapan biz, Kürt”lere zulmeden, haklarını vermeyen biz, Hocalı”da katliam yapmadılar ki, diplomatlarımızda eceliyle öldü onların suçu ne?

Yunanistan Batı Trakya”da da hiçbirşey yapmıyor. Zaten orada Türk yok Müslüman Yunan”lılar var. HemAmerika”da masum. Dünyanın jandarmalığını yapmıyor. Özbeöz Türk yurdu olan canım Türkmeneli topraklarını da içine alan bölgeyi sözde Kürdistan ilan etmedi ki.

Her şey bizim başımızın altından çıkıyor. Baksanıza Gagauz”lar da Türk değilmiş. Yunan kökenliymiş. Onları zorla Türk”leştirmeye ve İslam dinini kabul ettirmeye çalışıyormuşuz. Biz ne kadar kötüymüşüz yaaaaaaa. Onları kültürlerini yok ederek Türk”leştirecekmişiiiiiiiz.

Olağanüstü güçlere sahipmişiz de haberimiz yokmuş. Sovyetler dağılana kadar çoğumuzun adını bile bilmediği, yüzyıllardır ayrı kaldığımız Gagauz”ları 1990”lardan itibaren hızla Türk”leştirmişiz. Onlar aslında Yunan kökenliymiş. Ne yetenekliymişiz yirmi yıl içinde insanları asimile edip kendimize benzetmişiz.

Yalnız işin şu boyutu da var. Türkiye”miz diğer Türk kardeşlerimizde olduğu gibi Gagauz kardeşlerimize de sahip çıkamıyor maalesef. İş bulmak umuduyla gelen insanlar belli bir süre sonra kaçak yaşamaya başlıyor ve yakalananlara da çok kötü muamele yapılıyormuş.

Ülkemizin şartlarını biliyoruz ama bu buraları vatan bilip, umutla gelen, zor günler geçiren insanları sınır dışı etmeyi gerektirmez. Başka bir formül bulunamaz mı? Daha dün Peşmerge”lere kucak açtık. Benim insanımın bir kısmı et yemeğe hasretken onlara et veriliyordu.Kaçak çalışan Ermeni”ler var. Acaba bir Türk oralara kaçak gitse ne yaparlar? Herhalde kollarını açıp kucaklarlar.

İnternette tanıştığım bir Gagauz kardeşim vardı. Annesi Türkiye Türk”üyle evlenmiş. Kendisi kaçak yaşıyordu. Yakalanmış ve sınırdışı edilmiş. “Beni bir köpek gibi dövüp, sınırdışı ettiler.”diye yazmıştı. Ve bu insan beni engelledi. Kimbilir belki de ihbar ettiğimi düşündü. Türkiye Türk”lerine hiç güveni kalmamıştı çünkü.

Zaten küçücük bir Türk yurdu Gagauz yeri vehalkın büyük bölümü dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış. Bizden başka dayanakları, tutunacak dalları yok. Ne yunanistan”ın, ne Moldova”nın, ne de başka bir toplumun, onları ezmesine, kültürlerini yok etmesine izin vermememiz gerekir. Hatta yasalarımızda değişiklik yaparak onları paldır küldür sınır dışı edilmekten kurtarmalıyız.

Nasıl ki Ermenistan, Yunanistan Avrupa”nın, Amerika”nın şimarık çocuğudur biz de kendi soydaşlarımızı biraz şimartalım ne olur?

Sizlerle Gagauz kardeşlerim için yaptığım bestemin sözlerini paylaşmak istiyorum.



GAGAUZ KARDEŞLERİM

Gagauz kardeşlerim

aşık oldum ben size!!!

Uzanıyor ellerim,

sevginizi beklerim.





Şirin şirin diliniz,

Ah ne sevimlisiniz!!!

İçimi ısıtıyor

Sıcak gülüşleriniz.





Türk müzik dünyasında

Hepsi de birer inci,

Eşsiz nağmeleriniz

yüreğimin sevinci!!!





Güzel Gagauz yeri

sizin olduğu gibi

Benim de öz vatanım,

Bayrağınız bayrağım!!!





Gagauz kardeşlerim

Sevdalandım ben size!!!

Uzanıyor ellerim,

Sevginizi beklerim!!!





FATMA IŞIK KAYA (FADİME)

Fadime.62@gmail.com













Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1186
Toplam Tekil 4067320
IP 3.137.218.215






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu