BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Avusturya Büyükelçisi’ni kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Cumhurbaşkanı Akıncı, Avusturya Büyükelçisi’ni kabul etti
Tarih: 29.03.2018 > Kaç kez okundu? 1032

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avusturya’nın yeni atanan Büyükelçisi Eva Maria Zeigler’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme dün saat 10.00’da yapıldı.





Erdoğan, "Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları konusundaki tavrımızdan geri adım atmamız söz konusu değil"



TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları konusundaki tavrımızdan bizim geri adım atmamız söz konusu değil" dedi.

Varna’da gerçekleşen AB-Türkiye Liderler Zirvesi sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğu Akdeniz’le ilgili daha önce Brüksel’de Türkiye’ye eleştiriler gelmişti. Burada geri adım atmamız söz konusu mu? AB bu olaya nasıl bakıyor?” sorusuna,“Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları konusundaki tavrımızdan bizim geri adım atmamız söz konusu değil" diyerek cevap verdi.

Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ifade etti:

Biz Kıbrıs adasının ortak sahibi olan KKTC’nin haklarının yok sayılamayacağını söylüyoruz. Orada bulunacak doğalgaz ve petrolde uluslararası hukuk doğrultusunda Kıbrıs Türklerinin de hakkı olduğunu söylüyoruz. Oradaki hidrokarbon kaynaklarına, adanın hem kuzeyindekileri hem güneyindekileri eşit oranda ortak olmalı. Ancak Rum kesiminin derdi başka. Rum kesimi, ‘Biz hangi firmaya istersek onlara arama sondaj yaptırırız’ diyor. Biz de bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Biz, ‘Güney ve kuzey bir araya gelsinler; hangi uluslararası firmaya vereceklerse onun kararını beraber alsınlar’ diyoruz. Uluslararası hukuk bunu gerektirir. AB’nin bu meselede tarafsız davrandığını söyleyemeyiz.



Eroğlu: “Bu topraklara vatan diyen herkesle devlete sahip çıkılmalı”



3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu topraklara vatan diyen herkesle devlete sahip çıkılmalı dedi.

Eroğlu, dün, Sebahattin Kurt başkanlığındaki Çukurovalılar Derneği yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde konuşan 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, uzun yıllar siyasetin içinde bulunduğunu, bu süre içinde halkın kendisine birçok görev verdiğini belirterek, bugüne kadar aldığı görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

“Hepimiz aynı topraklardan gelerek burayı vatan yaptık” diyen Eroğlu, birlik beraberlik içinde, bu topraklara vatan diyen herkesle devlete sahip çıkılmasının önemine işaret etti.

Kıbrıs Türk halkının en büyük şansının Anavatan’dan aldığı güç olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, Anavatan Türkiye sayesinde Kıbrıs Türk halkının güven içinde yaşadığını söyledi.

Eroğlu, her ülkede olduğu gibi KKTC’de de sıkıntılar bulunduğuna değinerek, önemli olanın huzur ve güven içinde sorunların üstesinden gelebilmek olduğunu belirtti.

Rumların uzlaşmazlıkları nedeniyle Kıbrıs’ta yıllardır bir anlaşmaya varılamadığını ifade eden Derviş Eroğlu, KKTC’ye sahip çıkılarak, Rumlara muhtaç olunmadığının hem dünyaya, hem de Rumlara gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin, kendi bayrağı, kendi devletinin çatısı altında huzur ve güven içinde yaşaması için çaba göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Uluçay: “Çözüm irademizi dile getirmeye devam ediyoruz”



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesini her vesileyle dile getirmeye devam ettiğini belirtti.

Uluçay, dün bir kabulünde yaptığı konuşmada, “Türk tarafı olarak bizim çözüm irademiz devam ediyor. Çözüm konusunda aynı noktadayız. Her zaman için bu konuda Güney Kıbrıs’ın atması gereken adımları atmasını söylüyoruz. Eğer bu konuda adım atmazlar ise, bizim bu konuda onlar adına daha fazla adım atacak bir durumumuz yok” dedi.

Büyük bir ihtimalle iki lider arasında çok yakın zamanda bir sosyal buluşma olacağını belirten Uluçay, bu buluşmanın ardından Crans Montana’da gerçekleşen zirve toplantılarının bu kez sonuç odaklı olarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Kıbrıs Türklerinin en az Kıbrıslı Rumları kadar dünya üzerinde haklarını, bir dünya üyesi olarak kullanması gerektiğine inandıklarını ifade eden Uluçay, bunu sadece bireysel olarak değil, toplumsal olarak da kullanmak gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Uluçay, Varna’da gerçekleşen Türkiye-Avrupa Birliği Zirvesi’ne değinerek ilişkilerin düzenlenmesi konusunda alınan kararları anımsattı ve bu ilişkilerde Kıbrıs’ın da çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bölgesinde ve etrafındaki ilişkilerinin Kıbrıs konusunu da her zaman ilgilendirdiğini ifade eden Uluçay, Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesini her vesileyle dile getirmeye devam ettiğini belirtti.



Töre, GKK’yı ziyaret etti



Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, UBP Milletvekili Zorlu Töre, UBP’den bir heyetle Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan’a, Zeytin Dalı Harekatı’nda ve Kıbrıs’ta şehit düşenlerin anısına zeytin fidanı takdim edildi. Zeytin fidanı, Komutanlığın bahçesine dikildi.

Töre’ye UBP milletvekilleri Dursun Oğuz, Ersin Tatar ve Ünal Üstel eşlik etti.



Sağlık Bakanı Besim Yozgat’ta hastane inceledi



Sağlık Bakanı Filiz Besim, Yozgat Şehir Hastanesi’nde incelemede bulundu.

AA’nın haberine göre, KKTC'ye yapılacak hastane inşaatları öncesi değişik projeleri görmek için Türkiye'de bulunan Besim ve beraberindeki heyet, Yozgat Vali Vekili Adem Yılmaz'ı ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, kentteki sağlık tesisleri ve hizmetlerle ilgili heyete bilgi verdi.

Daha sonra Yozgat Şehir Hastanesi’ni inceleyen Besim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve ekibi olarak Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Besim, sağlığın tekniği anlamında güzel bir görüşme yaptıklarını anlatarak, "Sağlık sistemleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bizim de Kuzey Kıbrıs'ta hastane projelerimiz var. O başlık çerçevesinde farklı modeller görüyoruz. Sayın Recep Akdağ'ın da önerisiyle Yozgat Şehir Hastanesini gezme gereği duyduk. Geldik, çok da mutlu olduk." dedi.

Hastaneden etkilendiklerini vurgulayan Besim, şunları kaydetti:

"Şehir hastanesi güzel bir hastane olmuş. Çok farklı, çok büyük alışveriş merkezi ve hastanenin entegre olduğu bir alan şeklinde çalışılmış. Mekanlar çok geniş, çok güzel organize. Kamu özel ortaklığı anlamında bir çalışma var burada. Elbette ki her ülkenin kendi iç dinamikleri var, kendi özel yapıları var. Biz değişik sistemleri, modelleri görüp bilmek zorundayız ki biz de Kıbrısımıza göre en uygununu seçelim. Bu bizim için iyi bir tecrübe oldu."

Besim, "Geri döndüğümüzde teknik arkadaşlarımızla hükümetimizle konuşacağız, görüşeceğiz ve günün sonunda kararımızı vereceğiz. Bilmemiz, görmemiz gereken değişik bir tecrübeydi. Hastalara acil şifalar diliyorum, sağlık personeline de kolaylıklar ve mutlu huzurlu günler diliyorum. Yozgat'ta olmak güzeldi, güzel anılar ve tecrübelerle ayrılıyoruz." ifadesini kullandı.

Besim'e ziyaretinde, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter, Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Huriye Hançerli de eşlik etti.



AP Sivil Özgürlükler Adalet ve İçişleri Komitesi’nden bir heyet Kıbrıs’a geliyor



Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi’nden (LIBE) bir heyetin, Kayıp Şahıslar Komitesi (CMP) çalışmaları hakkında bilgi almak üzere gelecek hafta Adaya geleceği bildirildi.

Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 Nisan’da saat 09.00’da BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’la görüşecek heyet, saat 10.00’da CMP üyeleri Gülden Plümer Küçük, Nestoras Nestoros ve Paul-Henri Anni ile bir araya gelecek ve ardından 11.30’da Antropoloji Laboratuarı’nı ziyaret edecek.

Heyet, saat 12.15’te Antropoloji Laboratuvarında basın toplantısı düzenleyecek.

Heyet 4 Nisan’da öğleden sonra Kıbrıs Rum Kesiminde temaslarına devam edecek ve ardından Kıbrıslı Türk (saat 18.00) ve Rum kayıp yakınlarıyla (saat 19.00) AB Evinde ayrı ayrı bir araya gelecek.

AP Delegasyonu şu isimlerden oluşuyor:

Juan Fernando López Aguılar, (S&D, İspanya) (Heyet Başkanı)

Ana Gomes, (S&D, PT)

Asim Ademov, (EPP, BG)

Tomáš Zdechovskỳ, (EPP, CS)

Elissavet Vozemberg-Vrıonıdı, (EPP, EL)

Heyete eşilik edecekler:

Lefteris Chrıstoforou, (EPP, CY)

Costas Mavrıdes, (S&D, CY)

Demetris Papadakıs, (S&D, CY)

Eleni Theocharous, (ECR, CY)

Takis Hadjıgeorgıou, (GUE, CY)













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1172
Toplam Tekil 4069093
IP 3.145.130.31






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 7.152 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu