Balkanlar’da Osmanlı Kültür Mirası Masaya Yatırıldı - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Balkanlar’da Osmanlı Kültür Mirası Masaya Yatırıldı - Kader ÖZLEM
Tarih: 13.03.2010 > Kaç kez okundu? 4409

Paylaş


Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ile Osmangazi Belediyesi ortak organizasyonu olarak Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, Balkanlar’daki Osmanlı döneminden kalma kültür eserleri ele alındı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Neval Konuk’un verdiği konferansta, Balkanlar’daki Türk kültür eserlerinin tarihi ve bugünkü durumu dinleyicilerle paylaşıldı.



Balkanlar’da Türk kültür eserleri envanterinin çok geniş olduğunu belirten Neval Konuk, konuyla ilgili restorasyon çalışmalarının yapıldığını, ancak yetersiz kalındığını dile getirdi. Pek çok eserimizin bugün amacından farklı sahalarda kullandığını söyleyen Konuk, Balkanlar’daki eserlerimizin kasıtlı olarak yok olmaya terk edildiğini veya tahrip edildiğini aktararak, konuyla ilgili sistematik bir devlet politikasının izlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Dinleyicilerden büyük alkış alan Konuk’a, konferans sonunda günün anısına bir plaket takdim edildi.



BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ise, BAL-GÖÇ’ün Balkanlar’daki Türk kültür mirasının ortaya çıkarılması ve bunların kamuoyu ile paylaşılması hususunda önemli işlevler üstlenen bir sivil toplum örgütü olduğunu dile getirerek, “bugün soydaşlarımıza nasıl sahip çıkıyorsak; atalarımızın, dedelerimizin inşa ettiği eserlere de sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.



Katılımın hayli yoğun olduğu gözlenen etkinliğin ardından, bir kokteyl gerçekleştirilirken; Balkanlar’da Türk Kültürü dergisinin son sayısı da okurlarıyla buluştu.





BAL-GÖÇ BÜLTEN KOMİSYONU





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 26
Toplam Tekil 4067948
IP 3.149.229.253






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu