BASIN BÜLTENİ Alanlı, Azerbaycan’da Genç Girişimciler Akademisi’nde konuştu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Alanlı, Azerbaycan’da Genç Girişimciler Akademisi’nde konuştu
Tarih: 04.08.2016 > Kaç kez okundu? 1105

Paylaş


KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Azerbaycan’daki temasları çerçevesinde Genç Girişimciler Akademisi’nde konuşma yaptı.

Genç Girişimciler Akademisi’nde gerçekleştirilen panelde Azerbaycanlı gençlerle buluşan Alanlı, Kuzey Kıbrıs’ın dünü, bugünü ve yarınını ele alarak, parlamenter sistem hakkında bilgi verdi.

Alanlı, panel sonunda gençlerin sorularını da yanıtladı.



Müzakereciler görüşmelerini sürdürüyor



Kıbrıs sorununa çözüm bulmaya ilişkin müzakereler çerçevesinde, müzakereciler düzeyinde yapılan görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Rum Fileleftheros gazetesi Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in önceki gün bir araya geldiğini yazdı.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak müzakerecilerin, açık gündemle, bu hafta içerisinde, bugün bir görüşme daha gerçekleştireceğini belirtti.

Habere göre iki müzakereci, Ağustos ayı sonu yeniden başlayacak olan liderler görüşmelerine hazırlık yapmakta. Müzakereciler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin yerine vekalet eden Ban’ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar himayesinde bir araya geliyor.

Öte yandan Rum Alithia gazetesi müzakerecilerin görüşmesiyle ilgili haberinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 23 Ağustos’tan 14 Eylül tarihine kadar yapacağı 7 görüşmenin, adımların ileriye götürülmesi adına, anlaşmazlıklara köprü kurulması açısından kritik olarak nitelendirildiğini yazdı.



Ercan Havalimanı’nın Rum siyasi partiler arasında çıkardığı kavga devam ediyor



Ercan Havalimanı’nın yolcu trafiğindeki artışın, Rum siyasi partiler arasında çıkardığı kavga devam ediyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, iki gündür devam eden tartışmalara bu kez de DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulu’nun dahil olduğunu ve iki siyasi parti başkanı arasında, ucu vatanseverliğe dayanan polemik yaşandığını yazdı.

Habere göre DİKO’nun, önceki gün, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın bir dönem yapmış olduğu, Ercan Havalimanı’nı yasadışı olarak kullanan yolcu ve havayolu şirketlerine, AB normlarının uygulanması ve idari yaptırımlar getirilmesi konusundaki önerisinin AKEL ve DİSİ tarafından reddedildiğine ilişkin açıklaması, Neofitu’nun sert tepkisine yol açtı.

Habere göre Neofitu, Ercan Havalimanı ile ilgili önceki gün açıklama yapan herkesin, Ercan Havalimanı’ndan seyahat edenlerin tutuklanmaması kararını alan Hükümet’in bir parçası olduğuna işaret ederek, DİSİ’nin kimseden vatanseverlik dersi almayacağını vurguladı.

Neofitu, isim vermeden konuşarak, her gün savaş çığırtkanlığı veya vatanseverlik söylemlerinde bulunanların “balık hafızalı” olduklarını ve Ercan Havalimanı’ndan yapılacak uçuşlara herhangi bir yaptırım uygulanmaması kararının, hangi hükümet zamanında alındığını unuttuklarını söyledi.

Neofitu’nun bu açıklamaları üzerine, Papadopulu’nun bir kez daha sosyal medya hesabından açıklama yaptığını yazan gazete, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’yu, gerçekleri çarptırmakla suçladığını kaydetti.

Papadopulu ayrıca, DİSİ Hükümeti’ni, halka bu konuda açıklama yapmaya çağırdı.



Erenköy Şehitleri ve Direnişi 8 Ağustos’ta anılacak



Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde önemli yer tutan Erenköy Direnişi ve direnişte şehit düşenler 8 Ağustos’ta Erenköy’de anılacak.

5 Ağustos Cuma günü Erenköy şehitlerinin ruhuna Lefkoşa’da Hz. Ebubekir Camisi ile Şehitler Camisi’nde ve diğer ilçelerdeki merkez camilerde Mevlid-i Şerif okutulacak.



Derinya sınır kapısına giden yolun iyileştirilmesi için sözleşme imzalandı



Derinya sınır kapısına giden yolun iyileştirilmesi için bir şirketle sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye göre, Derinya sınır kapısına giden yolun iyileştirme çalışmaları 5 ayda tamamlanacak, Lefke-Aplıç sınır kapısına giden yolun iyileştirilmesi çalışması için ise yeniden ihaleye çıkıldı.

İmzalanan sözleşmenin Derinya Sınır Kapısı’nın, kuzeyinde kalan yolu kapsadığı ve tamamlanmasının beş ay alacağı belirtildi.

Yol çalışmasının bedelinin 938 bin Euro olduğu ve tamamının Avrupa Birliği tarafından finanse edildiği kaydedildi.

Lefke-Aplıç Sınır Kapısı’nın kuzeyinde kalan yol için ise yeni bir ihale açıldığı ve 5 Ağustos Cuma gününe kadar teklif kabul edileceği kaydedildi.

Asfaltlanacak olan yolun toplam uzunluğunun 2 bin 750 metre, genişliğinin 7 metre olacağı, her taraftan birer metrelik emniyet şeridi inşa edileceği, gerektiği yerlerde de su kanalı da kazılacağı kaydedildi.



Rum kayıp yakınlarının simgesi Mantoles, Başkanlığa ödül almaya gitmedi



Kayıp yakınlarının simgesi olan Harita Mantoles, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda izlediği siyaset nedeniyle, ödül için Başkanlığa gitmeyi reddetti.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum kayıp yakınlarının simgesi olan Harita Mantoles’in, Barış Harekatı sırasında hayatını kaybedenler için Rum Başkanlık binasında düzenlenen etkinlikte, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in elinden onur ödülü almayı reddettiğini yazdı.

Habere göre Mantoles, Anastasidis’e gönderdiği mektupta, Anastasiadis’in iki kesimli, iki toplumlu federasyona dayalı çözümde ısrarlı olmasına karşı olduğunu, ayrıca sadece kendilerinin değil 2004’teki referandumda yüzde 76’sı “hayır” diyen halkın da bu tür bir çözüme karşı olduğunu dile getirdi.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1154
Toplam Tekil 4077883
IP 3.144.238.20






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu