BBP Basın Açıklaması - Rasim KÜÇÜK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BBP Basın Açıklaması - Rasim KÜÇÜK
Tarih: 18.12.2009 > Kaç kez okundu? 2895

Paylaş


Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi Antalya İl Başkanı Rasim Küçük, helikopterde bulunduğu iddia edilen ELT cihazının çalıştığını ve 120 saat boyunca sinyal verdiğini söyleyenlere, “O halde enkaza neden ulaşılamadığını da izah etmelidirler” diyerek, “Ulaştırma Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu raporda atfedilen bilgi ve bulgular bizi tatmin etmemiştir” ifadelerini kullandı.

“Ulaştırma Bakanlığı, Rahmetli Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve 4 arkadaşımız ile pilotun hayatını kaybettiği helikopter olayını pilotaj hatasına bağlamıştır. Henüz resmi Rapor elimize geçmedi ancak Ulaştırma Bakanlığı’nın helikopterin düşme olayını pilotaj hatasına bağlayacakları başından beri belliydi.” diyen Rasim KÜÇÜK, “Ulaştırma Bakanlığı, pilot meteorolojik bilgileri cep telefonuyla almaya çalışırken dikkati dağıldı ve dağa çarptı diyor. Bu iddia, ilmi ve bilimsel gerçeklerden yoksundur. Spekülasyondan ibarettir. Sokak ağzıyla konuşmaktır ve devletin resmi kurumlarına yakışmamaktadır. Ancak Ulaştırma Bakanlığı’nın bugüne kadarki açıklamalarıyla uyuşmaktadır. Bugüne kadar yaptığı açıklamalarla kamuoyunu aydınlatmak bir yana daha fazla spekülasyonlara sebebiyet veren Ulaştırma bakanlığının bu açıklaması da gerçekleri açıklamaktan ziyade kamuoyundaki bilgi kirliliğine katkıda bulunacaktır.”

Ulaştırma Bakanlığı Raporunun helikopter kazasında şüpheleri izale etmek bir yana şüpheleri artırdığını söyleyen KÜÇÜK, “Helikopterde bulunduğu iddia edilen ELT cihazının çalıştığını ve 120 saat boyunca sinyal verdiğini söyleyenler, o halde enkaza neden ulaşılamadığını da izah etmelidirler” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK “Devletin resmi kayıtları düşen helikopterde söz konusu ELT cihazının olmadığını söylemektedir. Devletin kayıtlarında bulunmayan bir aletin çalışıp çalışmadığını raporuna mesnet yapan Ulaştırma Bakanlığı’nı ciddiyete davet ediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı’nın görevi bilgi kirliliği yaratmak ve milleti yanıltmak değildir. Gerçekleri millet ile paylaşmak Ulaştırma Bakanlığı’nın birinci görevidir.” dedi.

“Ulaştırma Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu rapor helikopter olayını aydınlatmamış aksine daha da karmaşık hale getirmiştir.” diyen KÜÇÜK “Devletin resmi kayıtlarında olmayan ELT cihazının helikopterde olduğunu iddia eden Ulaştırma Bakanlığı, neyi ispatlamaya ya da neyi kamufle etmeye çalışmaktadır. Kaldı ki, eğer o ELT cihazı helikopterde olsaydı anteni kırıkta olsa çalışırdı. Kayıtlarda devletin resmi belgelerinde olmayan bir ELT cihazının helikopterde olduğunu iddia etmek ve raporlarına mesnet yapmak, Ulaştırma Bakanlığı’nın bu işe ne ciddiyetle baktığını ortaya koymaktadır.” diye konuştu. KÜÇÜK, şöyle devam etti:

“ELT cihazı yere sinyal verdi, sinyal uyduya ulaşmadı gibi gayri ciddi iddialar bilgisizlikten ve tecrübesizlikten kaynaklanmıyorsa bu işte kasıt ve karartma var demektir. Bu sebeple Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. Türk yargısı olaya el atmalıdır. İlgili kişi ve kurumlar hakkında hukukun gereği yerine getirilmelidir. Kamuoyunda oluşan kanaat, bu rapor helikopter düştükten sonraki arama kurtarma faaliyetlerinde gösterilen zafiyet, ihmal ve aksaklıkları kapatma kaygılarıyla hazırlanmış bir rapordur.

Büyük Birlik Partisi, yabancı uzmanlara konuyla alakalı bir rapor hazırlatmaktadır. Bağımsız, bağlantısız uzmanların hazırlayacağı raporu esas alacağız. Büyük Birlik Partisi, konuya taraf olan Ulaştırma Bakanlığı’nın raporuna güvenmemektedir. Büyük Birlik Partisi, uzmanların hazırlayacakları raporun sonuçlarını kamuoyu ile acilen hazır olur olmaz paylaşacaktır.”





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 824
Toplam Tekil 4079602
IP 3.138.114.38






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu