Kurban Bayramımız Kutlu Olsun - Zeki KENTEL - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kurban Bayramımız Kutlu Olsun - Zeki KENTEL
Tarih: 28.11.2009 > Kaç kez okundu? 2902

Paylaş


Bayramlar olmasaydı, birileri büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpmez, bir kaç yıl boyunca görmediği bir akrabasını büyüğünü görmez, gidip ellerinden öpmez halini hatırını sormaz, kendi keyfine göre bir yaşam sürdürür, ahde vefadan bahsedilmez, sıla-ı rahim (akraba ziyareti) denilen, Aslı Arapça içeriği Türkçe uygulaması zor bir kavramdan kimsenin de haberi olmazdı.



Bayramlar olmasaydı, böyle birlik beraberlik içerisinde yaşayıp huzur ve mutluluktan yüzümüz gülmez, Bizi yönetenler de böyle birlik beraberlik mesajları vermez, her ne yapıyorlarsa bizim için yaptıklarını itiraf etmezler, ekonomik tedbirlerin zam vs.lerin halkın iyiliğine olduğunu açıklamazlardı.



Bayramlar olmasaydı, Böyle bol günlü havadan tatiller olmaz, çok çalışan Devletin Memur ve işçileri yorgunluklarını çıkaramaz, tatil yörelerine koşmazdı.



Hakikaten Bayramlar olmasaydı bizler ne yapardık ki?



Söyleyeyim…. Çevremizi, dostlarımızı, arkadaslarımızı, akrabalarımızı, insanlıgımızı Unuturduk!!



Bize ozgurce kutladıgımız bu bayramları, bu guzel gunleri armagan eden, bu vatan icin topraga dusen ebedi uykularındakileri, mezardakileri, yarın bizim de gidecegimiz mezarları unuturduk!



Aynen şimdi unuttuğumuz gibi herşeyi unuturduk!!



Bize ozgur bir hayat icin, bu vatan icin topraga dusmuslere, Kurtulus Savası”nın abide kadını SEYDILER”li SERIFE BACI”ya FATIHALAR!



Seydiler, İnebolu-Kastamonu karayolu üzerinde çok eski tarihlere dayanan bir yerleşim yeridir.



Kurtuluş Savaşı”nda eli silah tutanların cephede olduğu sıralarda İnebolu”ya çıkarılan silah ve cephanelerin Kastamonu üzerinden Ankara”ya ulaştırılmasında yaşlı erkeklerle kadınlarımızın da insanüstü çalışmaları olmuş, tarihe geçmişlerdir.



Bu tarihe geçen kadınlarımızdan biri de Seydilerli Şehit Şerife Bacı”dır.



Şerife Bacı 1921 yılının çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Aralık ayında sırtında çocuğu, önünde kağnısı ile İnebolu”dan Kastamonu”ya cephane taşırken, Kastamonu Kışlası önüne kadar gelmiş, mermileri ve çocuğunu korumak uğruna donarak şehit olmuştur.

-----------------------------------------------------------------

Özel günlerdir bayramlar; ailelerin bir araya geldiği, çocukların bir avuç şeker ve harçlıkla mutlu olduğu, hüzünlerin unutulup, mutlulukların paylaşıldığı, anıların tazelendiği güzel günler.



Büyüklerimiz hep nerede o eski bayramlar der. Vardır bir bildikleri ki, eskiyi arar dururlar.



Ve çocuklarını arar gözleri, kulakları kapıda. Kucaklaşma zamanıdır, uzaktakilerin yakınlaştığı, sevgilerin çoğaldığı, hasretlerin giderildiği gündür bayram.



----------------------------------



Sosyal hayattan kopuk yaşayan gençler için bayram günleri, manevi değerleri keşif günlerine dönüşebilir. Törensel davranışlarımızın altındaki manevi kazanımları gençlere anlatmalıyız.



Evrensel ve humanist değerler içeren bayramların, gençlere sağlıklı ve erdemli davranışların kazandırılması açısından bulunmaz bir fırsattır.



Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ve sunduğu ürünlerin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdı. “Walkman kullanarak dış dünyaya kulaklarını tıkayan, ekran başında saatler geçirerek gerçek hayattan uzaklaşan, cep telefonu tuşlarıyla meşgul olarak gerçekliğe dokunamayan gençler, gün geçtikçe sosyal iletişim konusunda daha da fazla tembelleşiyor.



Dünyayı kendi yaş gruplarına endeksli düşündükleri için görünüşte sosyal, gerçekte asosyal olan bu kuşak için bayramlar bir başlangıç, bir dönüm noktası olabilir.



Gençlerin manevi değerler edinmeleri ve bunları yaşamlarında uygulamaları konusunda anne-babalara büyük görevler düşmektedir. Büyüklerin davranışlarıyla gençlere örnek olmalıdırlar.



Bayramlara özgü davranışlar gençlere gerekçeleriyle anlatılmalıdır. Anne ve babaların görevlerinin başında model olmak gelir. Bayramlarda gelenekleri uygulamalıdırlar.



Törensel davranışlarımızın altındaki manevi kazanımları onlara uygun tarzda anlatmalıyız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, öğüt vermek degil, yapılanların gerekçeleri anlatılırsa başarıya ulaşma olasılığımız vardır.

--------------------------------

Hayat karmaşasını bahane etmeden büyüklerini ziyaret et, ellerinden öp.



NICE BAYRAMLAR GOR KARDESIM, SEVDIGINLE, SEVILDIGINLE...



SOSYALLESMEMIZIN EN ETKIN ARACI; BAYRAMLAR NESE ILE DOLSUN!



SAGLIK ICINDE SEVGILER SAYGILAR

SAYGILARIMLA ZEKI KENTEL







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 70
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1814
Toplam Tekil 4078542
IP 3.145.93.210






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu