SİVAS İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









SİVAS İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR - Necdet SİVASLI
Tarih: 18.02.2015 > Kaç kez okundu? 1641

Paylaş




Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında şehre kurulmasına çalışılan ikinci devlet üniversite ile ilgili çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi, destek olanlara da teşekkür etti.







SİVAS İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN

PEŞİNİ BIRAKMIYOR



SİVAS ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ YAYMA VE YAŞATMA

DERNEĞİ’NİN YÜRÜTTÜĞÜ BAŞARILI KAMPANYA

SONUNDA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN DA SÖZ

ALINDI. DERNEK BAŞKANI AHAT TÜRKMENOĞLU

“İŞİ KOPARINCAYA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”DİYOR



Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği’nin öncülüğünde Sivas’a kazandırılmaya çalışılan ikini devlet üniversitesi için umutlar yeşerdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas ziyareti sonrası konu ciddiyet kazandı. Dernek Başkanı Türkmenoğlu “Sivas'a 2. Devlet Üniversitesi kurulmasına ilişkin bir süredir yürüttüğümüz kampanyamızın, sonuca ulaşmış olması Sivas’ımız adına son derece olumlu bir gelişmedir. Sivas'ın gelişip kalkınmasında mihenk taşı olacağına inandığımız 2. Devlet Üniversitesi için, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun söz vermiş olması hepimizi mutlu etmiştir” dedi.

Sivas’ın bu projede birleşip bütünleştiğini, her kesimin bu konuda destek verdiğini de dile getiren Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, kentin bununla da yetinmeyeceğini, Vakıf Üniversitesi’nin kurulması için de çalılaşmalar yapacaklarını belirtip şunları söyledi:

“Biz dernek yönetimiz olarak göreve geldiğimizde, önümüzdeki seçimleri ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun Sivas'a gelecek olmasını göz önünde bulundurarak yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Üyelerimizle ve toplumun farklı kesimleri ile yaptığımız yoğun görüşmeler sonunda, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan Sivas için talep edilebilecek en hayırlı yatırımlardan birinin 2. Devlet Üniversitesi olması konusunda fikir birliğine vardık. Sivas'taki tüm siyasi partiler, İşçi ve memur sendikaları, dernekler ve odalar ile yaptığımız görüşmelerle de, 2. Devlet Üniversitesi talebimize tam destek aldık. Bu talebimizi, gerek basın toplantıları, gerek Televizyon programları, son olarak ta esnaflarımızın camlarına ve billboardlara astığımız ilanlarla dile getirdik. Gerek Sivas'ta gerekse Ankara'daki yöneticilerle yaptığımız tüm girişimler sonucu, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan 2. Devlet Üniversitesi sözünü aldık. Yine aynı akşam dernek üyelerimizle bir araya gelen Milli Savunma Bakanımız Sayın ismet Yılmaz'da Başbakanımızın sözünü tekrarlayarak bizimle birlikte takipçisi olacağını söyledi. Sivas'a 2. Devlet Üniversitesi'nin kazandırılması yolunda yaptığımız bu çalışmalarda bize destek olan başta siyasilerimiz olmak üzere siyasi partilerin il yöneticilerine, sendika başkanlarımıza, dernek ve oda başkanlarımızla diğer yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu çalışmalarımızda bizden hiçbir yardımı esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın'a şükranlarımızı sunuyoruz. Yine ayrıca, bu talebimizin dile getirilmesinde katkılarını ve desteklerini esirgemeyen Televizyonlarımıza, yerel gazetelerimize ve ajansların temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizleri bu kampanyamızda yalnız bırakmayan Sivas halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği olarak, aldığımız 2. Devlet Üniversitesi sözünün, her aşamada takipçisi olacağımızı da buradan, ilan ediyoruz. Sivas için yapacağımız diğer tüm kampanyalarımızda da Sivas halkının yanımızda olacağına inanıyor, toplantımıza teşriflerinizden ötürü hepinize teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”



necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 736
Toplam Tekil 4079514
IP 13.58.247.31






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu