BASIN BÜLTENİ BÜLENT ARINÇ KKTC’DE TEMASLARDA BULUNACAK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ BÜLENT ARINÇ KKTC’DE TEMASLARDA BULUNACAK
Tarih: 14.02.2015 > Kaç kez okundu? 1826

Paylaş


Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardıncısı Bülent Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak ve Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Pisti temel atma törenine katılmak üzere bugün KKTC’ye gelecek.

Arınç Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ardından da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç eş başkanlıklarında gerçekleştirilecek Teknik Heyet Kapanış Oturumu ise Başbakanlık’ta yer alacak.

Bülent Arınç daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi’nde yapılacak Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katılacak, ardından da Girne Merit Premium Otel’de KKTC turizm meslek kuruluşları (KITSAB, KITOB) temsilcileriyle toplantı ve akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Bülent Arınç temaslarına yarın da devam edecek. Arınç Cuma günü ilk olarak Girne Merit Premium Otel’de Kıbrıs Türk basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek.

Arınç aynı gün Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi binası açılışına katılacak.

Bülent Arınç, BRTK HD kanalının yayına başlaması vesilesiyle canlı yayında mülakat verecek.

Arınç, 13 Şubat Cuma günü temaslarını tamamlaması ardından saat 21.05 uçağıyla Ercan Havalimanı’ndan Ankara’ya hareket edecek.



DENKTAŞ: “HELLİMİN DENETİMİNDE YETKİNİN GÜNEY’DE OLACAĞI AÇIKLAMASI GERÇEKLERLE BAĞDAŞMAMAKTADIR”



Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Rum Tarım Bakanının ‘Hellimin denetimi’ konusunda tüm yetkinin Güney Kıbrıs’ta olacağı ve Kıbrıslı Türkleri de denetleyeceği açıklamasının gerçeklerle bağdaşmadığını belirtti.

Serdar Denktaş, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, AB’deki Hellim’in Coğrafi Tescili süreci ile ilgili Kıbrıslı Türklerin de dahil edileceği ortak bir çözüm bulunması için gerekli çalışmaların hükümetleri tarafından etkin bir şekilde yapıldığını kaydetti. Serdar Denktaş, şunları dile getirdi:

“Bu süreçte ilgili yasal haklarımızı aramak maksadıyla hem siyasal, hem hukuksal çalışmalar başlatılmış olup, AB’ye Hellim’in Kıbrıs Türklerin de ‘Geleneksel Ürünü’ olduğunu anlatmak için gerekli lobi faaliyetlerini de eş zamanlı sürdürmekteyiz.

Hellim Rumların olduğu gibi, bizim de geleneksel ürünümüzdür. O yüzden Güney Kıbrıs’ın tek taraflı bir örgüt kurması ve Kıbrıslı Türk Hellim İmalatçılarını denetlemesi mümkün değildir. Hellim’in Coğrafi Tescil süreci daha AB’de kabul edilmeden, Rum Tarım Bakanı talihsiz bir açıklama yapmıştır.

Konunun takipçisiyiz ve bu konuda girişimlerimiz artarak devam edecektir.”



LİMASOL ŞEHİTLERİ ANILIYOR



Leymosun Kültür Vakfı, Limasol’daki eski hastane bahçesinde yatan şehitlerin mezar taşlarının yenilenmesi çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek konuyla ilgili Limasol Belediyesi ve Limasol Eski Eserler Dairesi ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve mezar taşlarının yenilenmesi yönünde başvuru yapacaklarını kaydetti.

13 Şubat Limasol Direnişi ve Şehitleri Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu, tüm şehitlere rahmet dileyerek, ailelerine şükranlarını sundu.

Rasımoğlu mesajında “1963 ve 1974 toplumlararası çatışmalarında Limasol’da şehit düşen, Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesine ismini yazdıran, hepimizin yüreklerinde kalıcı iz bırakan Limasol’un anıtlaşmış isimlerini sevgi ve saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.



13 MİLLETVEKİLİ VE PARTİ BAŞKANI VERGİ KAÇAKÇISI



Rum Maliye Bakanlığı’nın, en çok gelir vergisi borcu olan 50 özel ve tüzel kişinin ismini açıklamasının ardından, vergi kaçıran 13 milletvekili ve parti başkanı olduğuna işaret edilerek bunların da açıklanması istendi. Güney Kıbrıs’ta bulunan “Vatandaşlar İttifakı”, vergi kaçıran 13 milletvekili ve parti başkanı olduğuna işaret ederek bu listenin de açıklanmasını istedi.

İttifak tarafından yayımlanan açıklamada, vergi kaçıran vatandaş ve şirketler olduğunda isim listesinin yayımlandığına, ancak aynı konudaki isim listesi halen milletvekili ve siyasi parti başkanı olanlara ait olunca sümenaltı edildiğine vurgu yapıldı.

Hareket, açıklamasında “Rüşvete karışanlar meclis ve partiler olduğu için isimlerinin kamuoyuna açıklanması söz konusu değil. Gelir Vergi Dairesi Müdürü’nü vergi kaçakçısı 13 milletvekili ve parti başkanının adını açıklamaya çağırıyoruz” vurgusu yapıldı.

Öte yandan Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros gazetesi, Lagarde’ın listesinde yer alan HSBC İsviçre şubesi müşterisi Rum veya “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı” işadamı, şirket ve kıyı şirketi sayısının 308 olduğunu, bu bağlamda HSBC İsviçre şubesindeki 574 milyon Euro’nun da Güney Kıbrıs’la ilgisi bulunduğunu kaydetti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 65
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1830
Toplam Tekil 4078558
IP 3.22.171.136






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu