MHP’den Kıssabükü çıkışı… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









MHP’den Kıssabükü çıkışı… - Necdet SİVASLI
Tarih: 24.01.2015 > Kaç kez okundu? 1603

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







MHP’den Kıssabükü çıkışı…







Kıssabükü’nün talan edilmesinin önüne geçilmek üzere yapılan çalışmalarda Bodrum MHP İlçe Teşkilatı olağanüstü çaba gösteriyor. Özellikle, Kıssabükü krizinin çözümünün de Bodrum Belediyesi’nin elinde olduğuna vurgu yapılıyor.



Daha önce de Kıssabükü ile ilgili yazıp, bu SİT alanının talan edilmemesi gerektiğinin üzerinde durmuştuk. Özellikle duayen ağabeyimiz Can Pulak’ın Kıssabükü konusundaki çalışmalarından ve çabalarından da söz etmiştik. Kıssabükü konusunda Bodrum MHP İlçe Teşkilatı’nın duyarlılığından, Başkan Asım Başaran’ın çıkışlarından örnekler de vermiştik. Bugün Kıssabükü Bodrum’da yine gündemim birinci sırasında yer alıyor.



Öyle sanıyoruz ki, Kıssabükü konusundaki bu tepkiler yetkililere geri adım attırmaya başladı. Yapılan açıklamalarda Kıssabükü’nün korunacağı, SİT alanların talan edilmesinin gündemde olmadığı dile getiriliyor. Bu gelişmeleri ve açıklamaları da sevindirici ve umut verici buluyoruz.



Konacık Eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un Bodrum MHP İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladığı toplantıya, Kıssabükü yine damgasını vurdu. MHP İlçe Başkanı Asım Başaran’ın görevi bırakacağını açıklamasından sonra Cengizhan Sancar’dan sonra Mehmet Tosun’un da İlçe Başkanlığına aday olması ile kongrenin iki liste ile yapılacağı da kesinleşti.



Biz, Bodrum MHP Teşkilatı’nın seçime tek liste ile girmesini beklerdik. Bölünmeme, kucaklaşma ve birlikte iktidara yürüme sevdası içinde olanların seçimler sonunda yeniden bütünleşeceği iyimserliği içinde olduğumuzu da belirtelim.



Tosun’un Başkanlık için adaylığını açıkladığı toplantıda Kıssabükü’nün yeniden gündeme gelmesi hiç kuşkusuz MHP kadrolarının çevreye, SİT alanlarına ve talana karşı nasıl bir tavır içinde olduğu gerçeğini de ortaya koyması açısından önemlidir.



Nitekim, Tosun Kıssabükü krizinin çözümünün Bodrum Belediyesi’nin elinde olduğunu söyledi. Tosun, konu ile ilgili açıklamasında "Sayın belediye başkanı çağırsa o otel yetkililerini, arkadaş burası zaten orman arazisi, Turizm Bakanlığı her ne kadar burayı turizm yatırım alanı ilan etmişse de, sizin Bodrum'un muhtelif yerlerinde otelleriniz var, bakın Bodrum'da buna karşı çıkıyor, rica ediyorum bu yatırımı yapmayın, Bodrum'u doğasıyla, deniziyle, turizm sektörü ile canlı tutmak zorundayız dese bu iş burada biter. Kissabükü'ne yürümeye de gerek yok inanın. Cambaza bak oyunu oynanıyor, gereksiz gündem oluşturuluyor. Ben de belediye başkanlığı yaptım, bu bir rica, kamuoyuna yapılacak bir açıklamayla çözülür. Bahse konu yer özel mülk değil, orman arazisi, yapmayalım ne olacak. Başka bir uygun yer bulalım. Belediyenin görevi bulsun bir yer" dedi.



MHP, baştan bu yana Kıssabükü’nü gündeminden düşürmüyor. Gelişmeler de takip ediliyor. MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Mehmet Tosun’un adaylığını açıkladığı toplantıda Kıssabükü konusunda şu görüşlerini dile getirdi, kendisini dinleyelim:



"Seçim önceki Bodrum için yapacağı projelerin yer aldığı kitapçıkta çarpıcı bir şey göstermek istiyorum. Kissabükü ile ilgili Bodrum halkına verdikleri beyanatta, CHP Kissabükü çevre düzenlemesini vaat etti. Peki orada çevreyi nasıl düzenliyorlar. Bariz bir şey var, tavşana kaç tazıya tut mantığı işleniyor. Bu hadiselerin önünde kararlılıkla durması gerek Bodrum halkı kabuğunu yırtmalıdır. Ben MHP'sinin ilçe başkanı olarak önümüzdeki hafta içerisinde Bodrum Adliyesinde Adalı Yalı turizme açılmasın diye dava açacağımı ifade ediyorum. Kendilerinden de açtıkları davayı Bodrum halkı ile paylaşmalarını istiyorum. Adalı Yalı imara açılırsa Mavi Yolculuk büyük bir darbe alır. Kendilerini projelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Tribünlere yönelik imza kampanyalarına karnımız tok. Onlar artık Bodrum'a bir fayda getirmiyor"



Başaran’ın konu ile açıklamaları bu kadarla da sınırlı değil. Kıssabükü başta olmak üzere, Bodrum Yarımadası’ndaki SİT alanlarının talan edilmesi karşısında yetkililerin sorumluluklarına ne kadar sahip çıktıklarını da soruyor. Sözlerini de şöyle sürdürüyor:



“Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Adalı Yalı bölgesini turizm alanı ilan etmesi ve buna göre plan yapması ile ilgili Bodrum Belediyesi ne yapmıştır? Planın askı süresine Belediye ve Ticaret Odası itiraz etmiş midir? Eğer askı sürecinden sonuç alınamamışsa planla ilgili dava açmışlar mıdır? Söz konusu firmanın Bodrum Belediyesinin Bardakçı'da ki otelini 10 yıllığına işletmeci olarak kiraladığı ve bu kiralamanın karşılığında Kalenin önündeki Gümrüklü sahayı yaptığı herkes tarafından malumdur. Hatta sayın belediye başkanının meclisten aldığı yetki ile 3 yıl yetkiyle 10 yıl kiraya verdiği ifade ediliyor. Bütün bunların yetisi Bodrum Belediyesi’nin elindeyken Adalı Yalı'ya yürümenin anlamı ne? Şimdi siz müsbet bir örnek vereyim. Konacık Belediyesi sınırları içerisindeki, Bitez Kavşağında 19 dönüm olan o kıymetli yerin de buna benzer iştahı kabarık yatırımcılar tarafından satın alınma teşebbüslerinde bulunuldu. Orada ranta yönelik tesisler yapmak istediler ama kararlı bir belediye bunu engelledi. Hala daha Bitez Kavşağındaki o yer Yaradan'ın yarattığı gibi yerinde duruyor."



Görüldüğü gibi Bodrum’da sorunlar yumağı giderek daha da büyüyor. Özellikle de Bodrum Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren konularda duyarlılıkla davranmadığı da bu açıklamalardan belli oluyor. Bugünkü Bodrum Belediyesi’nin de siyasi başarısızlıklara imza atmakla suçlayan Başaran, katı atık tesisleri için de “hayal mi oldu? “diye soruyor. 30 milyon Euro’nun çöpe gittiğini iddia ediyor.



Temennimiz, sorunların sağduyu ile çözülmesidir. Dünyada bir Bodrum daha yoktur. Bu güzel yerlerin yaşanabilirlikten çıkarılmaması, doğal güzelliklerin korunması, SİT alanlarının talan edilmemesi gerekiyor. BU konuda verilen her mücadelenin yanında sonuna kadar yer alacağımızı da vurgulayalım.



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 82
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1884
Toplam Tekil 4078612
IP 18.222.67.251






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu