BASIN BÜLTENİ İNGİLTERE DOĞRUDAN TİCARETİ DESTEKLİYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ İNGİLTERE DOĞRUDAN TİCARETİ DESTEKLİYOR
Tarih: 23.01.2015 > Kaç kez okundu? 1811

Paylaş


İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Barones Joyce Anelay, İngiliz hükümetinin Kıbrıslı Türklerin ekonomisinin doğrudan ticaret tüzüğü aracılığıyla kalkınmasını desteklediğini açıkladı.

İngiltere’nin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Barones Anelay, İngiltere’nin Kıbrıslı Türklerin ambargosunun kaldırılmasına ilişkin tutumu hakkında Lordlar Kamarasında yöneltilen bir soruya karşılık verdiği yazılı yanıtta, ülkesinin Kuzey Kıbrıs’ın ekonomisinin, “ekonomik yardım ve AB ile ticaretin serbest bırakılması gibi yöntemlerle geliştirilmesini desteklediğini” vurguladığını yazdılar.

Anelay sözlerini “Ayrıca, Kıbrıs Türk toplumunun AB pazarlarına erişiminin artması için AB Komisyonu’nun bir doğrudan ticaret tüzüğü önerisini destekliyoruz. Tüzüğün hukuki temeli hakkındaki uzlaşmazlıklar ne yazık ki bunda bir anlaşmaya varılmadığını gösteriyor” şeklinde sürdürdü.



OLGUN: “ GELİŞMELERDEN, ORTADA PAYLAŞILACAK BİR GAZIN OLMADIĞI ANLAŞILIYOR”.



Kıbrıs Postası’na konuşan Olgun, Kıbrıs sorununun önüne geçen hidrokarbon kaynakları meselesinin, masadan kalkmak için Kıbrıs Rum liderliğince yapay olarak ortaya konmuş bir balon olduğunu belirtti ve “Anlaşılan ortada paylaşılacak bir gaz da yok” dedi.

Uluslararası desteğin yeterli olmadığını, hatta bazı aktörlerin statükoyu pekiştirici davrandığını ifade eden Olgun, hidrokarbon kaynaklarına ilişkin olarak “Görülüyor ki ortada paylaşılacak bir şey yok. Yapay, maksatlı bir kriz yaratıldı... İçi boş bir balon var” dedi.

Rum tarafı ve uluslararası aktörlerin bir samimiyet testinden geçtiklerini kaydeden Olgun, Güney Kıbrıs’ın vermiş olduğu sondaj ruhsatları karşılığı aldığı paraları kullandığını, bundan karlı çıktığını ve bu durumun sürmesini arzu ettiğini savundu.

Olgun, “Kıbrıs’ta değişim ancak daha kararlı, öngörülü, pro-aktif politikalarla mümkündür aksi halde 50 yıldır devam eden kabul edilmez statükonun devamı sağlanmış olur,” dedi.



MECLİS BAŞKANI SİBER, İSİPAB 10. KONFERANSI’NDA KONUŞTU



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İstanbul’da 43 üye ülkeden yüzlerce temsilcinin katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı’nda dün bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 50 yılı aşkın süredir BM Güvenlik Konseyi gündeminde bulunan Kıbrıs sorununun artık bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Siber, Kıbrıs Türk tarafının halen 11 Şubat 2014 tarihli ortak açıklamada öngörülen yapılandırılmış, sonuç odaklı müzakerelere bağlılığını sürdürdüğünü ifade ederek, Kıbrıs Rum tarafının hidrokarbon konusu da dahil üzerinde anlaşma sağlanamayan diğer tüm konuları çözebilmek için önkoşulsuz müzakere masasına geri dönmesini beklediklerini söyledi.

Sibel Siber, adada kapsamlı bir çözüme ulaşıncaya kadar, İSİPAB’a üye ülkelerin Kıbrıslı Türklerin izolasyonuna son verme yönünde somut adımlar atacaklarına inandıklarını söyledi.



CUMHURBAŞKANI EROĞLU, ABD MÜSTEŞAR YARDIMCISI SLOAT’I KABUL ETTİ



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat’ı kabul etti.

Görüşmede ABD Lefkoşa Büyükelçisi John M. Koenig, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Müzakereci Ergün Olgun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ ile Müzakere Heyeti’nden Güneş Onar da hazır bulundu.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı.

Sloat’ın temaslarını tamamlamasının ardından adadan yarın ayrılması bekleniyor.



KIBRISLI TÜRK PROFESÖR AMERİKALILAR İÇİN SANAL TRAFİK IŞIĞI ÜRETTİ



Kıbrıslı Türk mühendis Ozan Tonguz, Amerika’da trafik sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için hazırlanan bir projeye başkanlık ediyor.

Dünyaca ünlü haber kanalı CNN International’da yayınlanan habere göre, trafik ışıklarının kaldırılmasının kaosa yol açacağını düşünen uzmanlar, yerine geçebilecek son teknoloji bir cihaz üzerinde çalışmalara başladı. ABD’de bulunan Carnegie Mellon Üniversiesi mühendislari, ‘Sanal Trafik Işığı’ adını verdikleri proje ile trafiği daha güvenli hale getirmek için adımlar attı. Her sürücüye özel trafik ışığı sayesinde trafik akışının yüzde 60 oranında rahatlaması hedefleniyor.

Projenin başında ise bilgisayar ve elektronik mühendisi Kıbrıslı Türk Profesör Ozan Tonguz yer alıyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 65
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1814
Toplam Tekil 4078542
IP 13.58.82.79






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu