Doğanın zenginliğini, sağlık Sektörüne kazandırıyor… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Doğanın zenginliğini, sağlık Sektörüne kazandırıyor… - Necdet SİVASLI
Tarih: 20.01.2015 > Kaç kez okundu? 1657

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







Doğanın zenginliğini, sağlık



Sektörüne kazandırıyor…







Geçenlerde Antalya’ya, oradan da birkaç günlüğüne Alanya ve Gazipaşa ‘ya gitmiştik. Alanya’da arkadaşlarımız, bizi bir yere götüreceklerini ve bu yerin bizim için ilginç olabileceğini söylediler. Kalktık, kahvaltıdan sonra gittik.



Alanya’da hizmet veren Green Body adlı bir doğal ürünler galerisinde bizi mekân sahibi Cumali Bora karşıladı. Mekân iki kattan oluşuyor ve çok geniş bir alan olarak dikkatlerimizi çekti. Öncelikle merdivenlerden aşağıya inerken, müthiş bir doğal zenginliği olan çiçek ve bitki kokuları ile karşılaştık.



Öncelikle şunu söylemeliyiz:



Cumali, işe bitkisel sabun üretimi ile başlamış. Doğanın zenginliklerini sabunla bütünleştirmiş. Hepsi doğal ve katkı maddesi kullanılmıyor. Bitki ve meyve özleri ile bütünleştirilen belki 100’e yakın sabun var.



Daha sonra ürün yelpazesini genişletmiş. After Sun oil, massage oil, aroma terapi, banyo için bitkisel esanslar, bronzlaşma, cilt bakımı ve masaj yağları, romatizma ve ağrı giderici yağlar, saç bakımı 8 kuru ve cansız saçlar için), saç bakımı ( yağlı ve cansız saçlar için),selülit tedavisi, sinirsel bağ ağrısı (Migren) bu ürün yelpazesinden bazıları.



Aromaterapi konusunda, “yağlar karıştırılıp, doğal bitkisel materyallerin distilasyonuyla elde edilen uçucu yağların beden ve ruh sağlığında kullanılmasının bilim sanatı olarak tanımlanmasıdır” diyor. Ürünlerinin beden ve ruh sağlığında kullanıldığına da vurgu yapıyor.



Uzun zamandır tıp alanında tartışılan “alternatif tıp” konusunda Cumali 20 yıldır bu işlerle uğraşıyor. Kendisini tamamen mesleğine adamış, uzmanlaşmış. Alanya, Gazipaşa başta olmak üzere, doğanın zengin olduğu yerlerden doğal olarak yetişen çiçek, bitki ve meyvelerden istifade ediyor. Onları yine doğal yollardan işliyor ve ürün elde ediyor.



Kendisini dinleyelim:



“Bizim için, doğal ürün olmazsa olmazımızdır. Ürünlerimizin içinde kesinlikle kimyasal ve yabancı madde yoktur. Eğer bugün piyasa bulunan ve birçok yerde kullanılan ürünlerin büyük bir kısmı kanserojen madde taşıyor. Bizim ürünlerimiz kontrollü ve denetimlidir. Green Body adı altında özellikle Amerika, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere gibi ülkeler sürekli taleplerde bulunuyor. Alanya’ya gelen yabancı turistler de ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor. Önümüzdeki yıl Antalya Expo 2016 açılacak. Bu fuarda büyük ve geniş bir stant açmayı planlıyoruz. Bakanlıklar bize destek veriyor. Sağlık, tarım ve turizm açısından yaptığımız iş önemlidir. Antalya Expo 2016’da çok önemli bir mesafe alacağımız inancındayım. TRT ve bazı televizyonlar da özel programlar yapıyor ve ürünlerimizin önemini kamuoyuna anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyorlar. Bazı yabancı medya ve televizyon programcıları da ürünlerimizle ilgili çekimler yapacak ve ürün yelpazemizin tanıtımında katkı ağlayacaklar. Yaptığımız işin bu kadar ilgi görmesi, sağlığına, temizliğine önem verenlerin ilk tercihinde olmamız bize daha da güç veriyor. Ürünlerimizin önemli bir bölümü hamam, sauna ve spa ve güzellik merkezlerinde de kullanılıyor. “



Özellikle Cumali Bora’nın kendi üretimi Green Body ürünlerini kullanan yabancılar sürekli olarak Cumali’ye “teşekkür “ niteliği taşıyan mesajlar iletiyor. Alanya’ya ilk ayak basanların ilk gelmek istedikleri mekânların başında Green Body’nin olması da bu ilginin bir parçası olarak değerlendirilmelidir.



Söylememiz gereken önemli bir konuya daha değinelim:



Cumali Bora, sektörde pazarlamaya, çok para kazanmaya önem vermiyor. Bu nedenle de işini fabrikasyona dökmemiş. Kendi küçük imalathanesinde kendi bilgi ve deneyimlerini ustalığı ile birleştirerek büyük bir titizlikle üretimini sağlıyor. “Alternatif tıp” konusunda suiistimallere kapılarını da kapatmış. Özetle, işin şarlatanlığını ve istismarlığını yapmıyor, tıp alanındaki bütün gelişmeleri takip ediyor, saygı duyuyor.



Cumali Bora, mekânında bize de iki ayaklarımızdan kendi metodu terapi ile bir bilgilendirme yaptı. Ayak tabanlarımıza sürdüğü yağlarla 10’ar dakikalık seanslarla vücudumuzu tanımaya çalıştı. Niçin ayaklar? Bunu da yine kendisinden dinleyelim:



“Ayak tabanları vücudun aynasıdır, haritasıdır. Biz, ayak tabanlarına yaptığımız bu masajlarla vücudun hangi noktasında sıkıntı var bunu tespit edebiliyoruz. Kaslar, eklemler, kemik yapıları bu açıdan önemlidir. Bu noktalarda sıkıntılar varsa, doğal ürünlerimizle yaptığımız masajlarla bu sıkıntıların giderildiğini görüyoruz. Kısacası, sağlığımız için gereken her türlü malzemeyi doğa bize veriyor. Önemli olan bunları tespit etmek, bulmak, işlemek ve sağlığın, güzelliğin hizmetine sunabilmektir. Biz, işte bu işi yapmaya çalışıyoruz.”



Elimizde bir broşür var. Bu broşürde Cumali Bora aromatik bitkisel yağların özelliklerini ve kullanış yöntemlerini anlatıyor. Yakın bir zamanda da konusu ile ilgili ansiklopedik değerinde bir geniş kitap yapmaya hazırlanıyor. İşini pek fazla büyütmeyecek ama ürünlerinin daha çok tanıtımının yapılmasını sağlayacak. Herkesi, doğal ürün kullanmaya çağıracak.



Açıkça ifade etmek gerekirse, Cumali Bora’nın Green Body’sini biz çok ilginç ve önemli bulduk. Mekânda fotoğraflar da çektik. Bugün yerimizin darlığı nedeni ile bu kadarla yetiniyoruz. Green Body’i daha geniş ve fotoğraflarla tanıtacağız ve bunları da sizlerle paylaşmak istiyoruz.



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 81
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1635
Toplam Tekil 4078363
IP 3.134.102.182






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu