Ermeniler yine azmaya Başladı… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ermeniler yine azmaya Başladı… - Necdet SİVASLI
Tarih: 15.01.2015 > Kaç kez okundu? 1662

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







Ermeniler yine azmaya



Başladı…







İçinde bulunduğumuz 2015 yılında Ermeniler, arkalarına dış güçlerin desteğini de alarak Türkiye’ye karşı yeni kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Sözde soykırım başta olmak üzere, çeşitli konularda Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışacak olan Ermenilerin bu girişimine karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor.



Ermeniler her zaman oldu gibi, bu yıl başlatacakları kampanyalarda Amerika’nın, Rusya ve Batı’nın da tam desteğini sağlayacaklar. Dini ve politik açıdan Ermeniler her dönemde bu desteği sağlayabiliyorlar.



Ortadaki gerçekleri görmezden gelemeyiz:



Bugün, soykırımdan, işgalden söz eden ve Türkiye’yi her ortamda suçlamaya kalkan Ermeniler şunu çok iyi bilsinler ki, asıl soykırımcı ve işgalci olan kendileridir.



Sözde soykırım iddialarının aslının olmadığı defalarca belgelerle ortaya konuldu. Türkiye, bu konunun araştırmalar sonunda bırakılmasını, ortaya çıkacak gerçeklere her iki tarafça da kabul edilmesi gerektiğin uluslar arası toplantılarda bile getirdi. Konuya yanaşmayan, kaçan taraf hep Ermeniler oldu.



Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ını işgal eden sanki Ermeniler değil de başkalar gibi hareket ediyorlar. Önce önlerine baksınlar. Azerbaycan topraklarının % 20’si bugüne Ermeni işgali altında değil mi? Buradaki birçok köyde soykırımı kim yaptı? Topraklarından atılan, sürgün yapılan Azerileri Ermeniler gerçekleştirmedi mi?



Şimdi bakınız, Azerbaycanlı tarihçiler 1915 olaylarına ışık tutacak çalışmalar yapıyor. Ermeni iddialarını araştırıyorlar. Bu araştırmaların ilk ayağında “Ermeni soykırımının “hayal olduğu görülüyor. Günümüze kadar “Ermeni soykırımı” yalanları ile gelmeyi başaran Ermenilere artık “dur” demenin zamanı gelmiştir.



Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı üzerine, Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü'nde görevli 30 akademisyen, Azerbaycan, Rusya, Türkiye ve Avrupa arşivlerindeki belgeleri inceleyerek, 1. Dünya Savaşı'nda Doğu Anadolu bölgesinde yaşananlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Tarih Enstitüsünün çalışmaları sonucu üç yılda otuz yedi kitap yayınlandı.



İddialara değil, belgelere ve gerçeklere bakmak gerekiyor.



Azerbaycan Milli İlimler Tarih Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yakup Mahmudov Azerbaycanlı tarihçilerinin çalışmaları sonunda ortaya çıkan gerçeklerin Emeni iddialarını çürüttüğünü, tam tersi Ermenilerin Doğu Anadolu Azerbaycan’ın farklı bölgelerinde mezalim yaptıklarını belgelediklerini söylüyor. Kendisini dinleyelim:



"İddiaları asılsız. Ermeni iddialarını doğrulayacak tek bir belge bulamadık. Ermeniler, Çar Rusyası'nın verdiği silahlarla vatandaşı bulundukları Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklanarak ihanet etmişti. Bugün Doğu Anadolu'nun birçok bölgesinde onların yaptıkları soykırımların kanıtı olan ve Türklere ait toplu mezarlar bulunuyor. Rusya, Amerika ve Avrupa ülkeleri de bunu çok iyi biliyor. Ancak adı geçen ülkeler dini dayanışma içinde oldukları için gerçekleri görmezden geliyorlar. Ermeni iddiaları da bu nedenle destek görüyor. İddiaları asılsız. Ermeniler, Çar Rusyası'nın verdiği silahlarla vatandaşı bulundukları Osmanlı Devleti'ne karşı ayaklanarak ihanet etmişti. Bugün Doğu Anadolu'nun birçok bölgesinde onların yaptıkları soykırımların kanıtı olan ve Türklere ait toplu mezarlar bulunuyor. Kitapların hepsi arşiv belgelerine dayanarak yazıldı. Edindiğimiz belgeler, Türklerin değil, Ermenilerin katliam ve soykırım yaptığını ortaya koyuyor. Araştırmalarımız sonucu 37 kitap yayınladık. Ülke içinde bu kitapları dağıtıyoruz. Fakat asıl önemli olan gerçekleri tüm dünyaya duyurmak. Bu nedenle kitapları Rusça ve İngilizce'ye çevirerek büyükelçiliklerimiz aracılığıyla tüm dünyaya dağıtıyoruz. Araştırmalarımız, Batılı yalancı ve riyakâr siyasetçiler ile Ermeni milliyetçilerinin iç yüzünü ortaya çıkartıyor."



Bu çalışmalar yeterli olur mu? Hayır. Türkiye, eğer bölgede güçlü ise, sözünü dinletebiliyorsa, siyasi açıdan konuya ağırlığı koymalı, başta Amerika olmak üzere Rusya ve Avrupa’yı bu konu üzerine yoğunlaştırmalıdır.



Çünkü Ermeni iddialarının tamamen asılsız olduğu, asıl soykırımı ve ihaneti yapanların Ermeniler olduğu artık çok iyi biliniyor. Bunlar da zaten daha önceden de yapılan araştırmalarla ortaya konulmuştu.



Çok uzaklara gitmeye de gerek yoktur:



Eğer ortada bir işgalci ve soykırımcı varsa bu Ermenilerden başkası değildir. Yüzümüz Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine çevirdiğimizde zaten bu gerçeği görmüş oluruz. Doğu Anadolu Bölgesi ile Dağlık Karabağ’da yaşananlara baktığımızda asıl katliamların Ermeni çetelerinde bu yerlerde yapılmış olduğu da görülecektir. Nitekim farklı araştırma eserleri yayınlanıyor ve yayınlanmaya da devam edecek. Gerçeklere ışık tutması açından bu çalışmaları önemsiyoruz.



“Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” mantığı ile hareket etmeye çalışan Ermenilere karşı bugüne kadar uyguladığımız politikaları da gözden geçirip, yeniden düzenlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bugüne kadar Ermenilere çok şey verdik, barış ve dostluk elini uzattık, çok jestler yaptık ama karşılığında hiçbir şey elde edemedik. Böylece, Ermenilere karşı bugüne kadar uyguladığımız politikaların yanlışlığı da bu şekilde ortaya çıkmış olmuyor mu?



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 53
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1170
Toplam Tekil 4077898
IP 3.142.53.68






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu