“Çözüm Süreci”nde milletten Saklanan bir şey mi var?.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Çözüm Süreci”nde milletten Saklanan bir şey mi var?.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 27.12.2014 > Kaç kez okundu? 1725

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







“Çözüm Süreci”nde milletten



Saklanan bir şey mi var?..







Hükümet kanadı ile terör örgütü arasında sürdürülen “çözüm süreci” konusunda her iki taraf da sona gelindiğini söylüyor. Ancak, bugüne kadar nelerin konuşulduğu, hangi konularda pazarlık yapıldığı söylenmiyor. AK Parti Hükümeti’nden yapılan açıklamalarda “Herhangi bir pazarlık yok. Terör örgütüne hiçbir şey vaat edilmemiştir. Milletimizin içi rahat olsun” deniliyor.



Bu açıklamalar hiç kuşkusuz sevindiricidir ama şu an için inandırıcı görünmüyor. Çünkü, Hükümetin bu açıklamalarına karşılık olarak İmralı, Kandil ve PKK’nın siyasi uzantılarından gelen açıklamalar oldukça endişe verici görünüyor.



Örnek mi istiyorsunuz:



Kandil’den Murat Karayılan, düşündüklerini, olabilecekleri yabancı basın ile paylaşıyor ve şunları söylüyor:



“Liderimiz Abdullah Öcalan 15 Nisan’da yapılacak PKK kongresine katılacak”



Cezaevinde bulunan bir kişi, kalkıp kongreye katılamayacağına göre Karayılan ne demek istiyor? Bu açıklamadan Öcalan’ın bu tarihe kadar serbest kalacağını anlıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi?



Zaten İmralı canisinin uzun zamandan bu yana serbest bırakılacağı konusu gündemden düşmüyor. Bu konuda yapılan açıklamalar da kafaları karıştırıyor. PKK’nın siyasi uzantıları “Tutuklu tüm PKK ve KCK’lılar serbest bırakılacak” iddiasındalar. Öcalan da tutuklu PKK lideri olarak bu şekilde serbest mi kalacak? Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar bunu da mı içeriyor?



İktidar partisinden bazılarının da Öcalan’ı övmesi, İmralı’ya toz kondurmamaya çalışması da düşündürücüdür.



Konu her iki taraf arasında yapılan pazarlıklardan açılmışken, kulislere düşen bir iddiayı da sizlerle paylaşmak istedik:



Barajın indirilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Buradaki bütün hedef Anayasa’da yapılacak değişiklik olacak. Buna göre HDP seçime parti olarak girecek. Barajı geçmesi halinde en az 60 milletvekilini Meclis’e sokabileceği söyleniyor. AK Parti_HDP ittifakı ile Anayasa’yı değiştirecek sayıya ulaşılabilecek.



Tersine de bakalım:



HDP baraj altında kalırsa milletvekilliklerini AK Parti alabilir. Bu durumda yine Anayasa’yı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşabilir. Böylece terör örgütünün istediği Anayasa değişikliği gündeme gelecek, Erdoğan’a da Başkanlık yolu açılacaktır. Kulislere düşen iddiaların bir bölümü bu şekilde aktarılıyor.



Böyle bir durum karşısında Kürt kamuoyu nasıl bir tavır içine girer, bunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak, Kürt kanadından bazı aydınlar “Öcalan isterse ve evet derse buna kimse karşı çıkmaz” şeklinde görüş yansıtıyor.



Eğer, iddialar bu şekildeyse bunun adı “çirkin pazarlıktır”.



İktidar olanların yapılanları sır gibi saklaması, hiçbir şey açıklamaması da manidardır. Bütün açıklamalar PKK ve yandaşları tarafından geliyor. Bu durum karşısında “milletten saklanan bir şey mi var?” denilmez mi?



Dikkat edilecek olursa Hükümet kanadı, bu açıklamalar karşısında kamuoyuna “Hayır böyle bir şey yoktur”demiyor. Hâlbuki bu konularda yetkililer daha açık ve net olmuş olsalar kamuoyu rahatlayacak. Bilgi kirliliğinin de önüne geçilmiş olunacak.



Konu ile ilgili söyleyeceklerimize şunu da ekleyelim:



AK Parti iktidarı, yapılan görüşmelerden sonuç alınabilmesi için “Önce kamu güvenliği” diyor. Biz de baştan bu yana bunu destekliyoruz. Kamu güvenliğini önemli buluyoruz. Bu konuda atılacak adımları olumlu bulduğumuzu da bu köşede defalarca dile getirdik.



Ancak, Güneydoğu’yu cehenneme çevirenler hala boş durmuyor. Yine güvenlik güçleri ile çatışıyorlar. Yine kan döküyorlar. Yol kesip, araç ve kimlik kontrolü yapıyorlar. Kimseyi dinlemiyorlar.



PKK’nın siyasi uzantıları HDP’liler her ne kadar silahlı çatışmalara, yakma, yıkmalara karşı olduklarını söylüyorlarsa da bunun inandırıcılığının olmadığını görüyoruz. HDP kanadından hala tehditler geliyor. Birçokları “5-7 Ekim olayları yaşanmamış olsaydı, Hükümet bu kadar adımları da atmazdı” diyor. Bu tür olayların yeniden yaşanabileceğinin de mesajları veriliyor.



Son olarak İmralı heyetinde yer alan ve Öcalan ile görüştükten sonra dönen HDP’li Sırrı Süreyya Önder, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, KCK yöneticileri ile görüştükleri Kandil’den döndüler. Heyetin İmralı ve Kandil ziyaretlerinin sıklaşacağı da açıklandı. Bunun dışında herhangi bir açıklama yapılmayacağı da yine heyet tarafından ifade edildi.



Öyle görünüyor ki şu anda her şey çok gizli bir şekilde götürülmek isteniliyor. Millet, bir takım şeylere alıştırılıyor.



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 53
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 898
Toplam Tekil 4077626
IP 13.58.137.218






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu