Diyarbakır Kürt bayrakları ile Donatılıyor… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Diyarbakır Kürt bayrakları ile Donatılıyor… - Necdet SİVASLI
Tarih: 18.12.2014 > Kaç kez okundu? 1892

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







Diyarbakır Kürt bayrakları ile



Donatılıyor…







AK Parti Hükümeti ile bölücü terör örgütü arasında başlatılan “Barış süreci” yoğun gündem arasında neredeyse unutulmuş durumda. Ancak, olaylar PKK ve yandaşlarının boş durmadığını puslu havada kendi bildiklerini okuma yarışı olarak sürdürdüğünü gösteriyor. Özetle, terör örgütü ve yandaşları boş durmuyor. “Barış sürecini hiçe sayarsanız, işi yavaştan alırsanız biz de bildiğimizi okur, istediklerimizi yaparız” havasındalar.



Dikkat edilecek olursa, Hükümet kanadı ne kadar “Önce kamu güvenliği” diyorsa, bölücü örgüt tam tersini yapmayı sürdürüyor.



Diyarbakır’ı üs seçen PKK ve yandaşları daha önce kentin bazı binalarına sözde Kürt bayrağı asmışlardı. Şimdi bu bayrakları alenen dağıtmaya başladılar. Kafalarının içindekilerini ve yapmak istediklerini ortaya dökmeye devam ediyorlar.



Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği tarafından organize edilen sözde Kürt bayrağı dağıtımı yapılırken, güvenlik güçlerinin buna müdahalede bulunmaması da ayrıca düşündürücüdür. Kuzey Irak Kürt Bayrağı dağıtımını yapanlar belli, bu işi organize edenler belli,bunların arkasındakiler belli o halde neden bu eylemlere sessiz kalınıyor? Neden bunların inlerine girilmiyor,dağıtılmıyor?



Önce, konu ile ilgili gelişmelere bir göz atalım:



Kuzey Irak Bölge Parlamentosu tarafından ilan edilen ’17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü’nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen etkinliğe başta Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği olmak üzere Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK- PAR), Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Ulusal Gençliği, Dicle Fırat Diyalog Grubu üyeleri katıldı. Polis panzerleri ve çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı Ofis Semti’ndeki Sanat Sokağı girişinde yapılan açıklamada, “Kürdistan bayrağında bulunan kırmızı devrimi, bağlılık ve kararlılığı, beyaz renk barışı, eşitliği ve doğruluğu, yeşil renk yaşamı ve doğayı, sarı renk ise aydınlığı temsil etmektedir. 21 saçaklı Mezopotamya Güneşi ise özgürlüğü, Kürt tarihini, kültürünü ve geleneklerini ifade eder. Biz Kürtler başka ulusların değerlerine nasıl saygı duyuyorsak, başkalarının da Kürt bayrak ve değerlerine saygı duymasını bekliyoruz” denildi.





Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Roger Çağer, “Var olmanın en belirgin işareti bayraktır. Çünkü bayrağın bir yerde dalgalanması, orada egemen güç olma anlamına gelir ve bayrağın kendisi bağımsızlığın işaretidir. Ülkesi parçalanmış ve işgal edilmiş bir ulus olarak bizlerin diğer tüm uluslardan daha fazla ulusal değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.





Burada söylemek istediğimiz şudur:



Bu tür eylemlerin PKK’nın dışındaki güçler tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Bazen bu olayları PKK dışındaki güçlerin, paralelcilerin desteklediği grupların yaptığı da aynı iddialar arasında yer alıyor.



Yapanlar belli,bunları organize edenler,dışarı taşıranlar belli. Hiç kimse yüzünü saklamıyor. Eylemcileri başka yerlerde aramaya da gerek yoktur.



Öyle görünüyor ki, artık Güneydoğu’da bölücüler sürecin geleceğine de bakmadan kendi planlarını uyguluyor. Güvenlik güçlerine karşı çatışmalarını sürdürüyor. Kendi yönetim biimlerini oluşturuyor. Gelecekte kurmayı hedefledikleri Büyük Kürdistan yolunda adım atmaktan da kaçınmıyorlar.



Eğer bölücüler, yasaları hiçe sayıyor, güvenlik güçlerine karşı savaşıyor,alınan tüm önlemlere ve yapılan çağrılara karşı yolları kapatıyor,kimlik kontrolleri yapıyor, cadde ve sokaklarda sözde Kürdistan bayraklarını dağıtıp, yine yasa dışı posterler açıp, sloganlar atabiliyorsa buraya bir nokta koymak gerekiyor.



Daha ne olması bekleniyor?



İmralı bir yandan, PKK’nın siyasi uzantıları bir yandan, Kandil öte yandan devleti sürekli tehdit etmiyor mu? İsteklerinin yerine getirilmesi için bastırmıyor mu? PKK ve yandaşları “Önce devlet bize her türlü güvenceyi vermelidir” demiyor mu?



Şimdi Türkiye’nin gündemi çok yoğun. Bu yoğunluk içinde “Barış süreci” kör topal gidiyor. PKK ve yandaşları Hükümetin süreci seçim sonrasına sarkıtacağından endişe ediyor ve bunu da çeşitli yollardan dile getiriyor. Ancak buna rağmen, gündem yoğunluğundan ve puslu havadan da istifade ederek bölgede kendi yapılaşmasını korkusuzca gerçekleştiriyor. Bütün bunlara da ses çıkarılmıyor. Bizim için asıl ürkütücü ve düşündürücü olan da budur.



Diyarbakır’da caddelerde ve sokaklarda dağıtılan Kürt bayrakları şimdi evlerde,pencerelerde,balkonlarda ve dükkanlarda asılmaya başlandı. Buralarda Türk bayrağına, Atatürk poster ve heykellerine karşı daha önce bir kampanyanın başlatılmış olduğunu da biliyoruz.



Özetle şunu söyleyebiliriz:



Yoğun gündem nedeni ile ortalığın toz-duman olduğu şu günlerde terör örgütü uyumuyor ve bunlardan da istifade etmeye çalışıyor. Biz,bu işin sonunu da hayırlı görmediğimizin altını çizmek istiyoruz.



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 73
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1896
Toplam Tekil 4078624
IP 18.222.119.148






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu