BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN BAN’A GÖNDERDİĞİ MEKTUP, BM BELGESİ OLARAK YAYINLANDI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN BAN’A GÖNDERDİĞİ MEKTUP, BM BELGESİ OLARAK YAYINLANDI
Tarih: 18.12.2014 > Kaç kez okundu? 1800

Paylaş


Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun Rum lider Nikos Anastasiades’in eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmaya yanıt olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a gönderdiği mektubun BM belgesi olarak yayınlandığı açıklandı.





ÇAVUŞOĞLU:"MÜZAKERELERİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ta 11 Şubat'ta başlayan müzakereler maalesef Rum kesiminin masadan çekilmesiyle şu anda sekteye uğradı. Biz müzakerelerin devam etmesini istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurul'da, 2015 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada,

Rum kesiminin tek taraflı sondaj çalışmaları karşısında Barbaros Hayrettin Paşa'nın bölgeye gönderilmesinin gerekçe göstererek masadan ayrıldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Biz müzakerelerin devam etmesini istiyoruz. Bugün Kıbrıs etrafındaki petrol ve gaz rezervleri üzerinde Kıbrıs Türk halkının hakkı olduğunu herkes savunuyor, biz de savunuyoruz, hatta Rum tarafı da bunu inkar etmiyor ama bu süreçte tek taraflı sondaj çalışması yapmak demek Kıbrıs Türk halkının hakkını almak demektir. Dolayısıyla, Kıbrıs Türk halkının hakkını da savunmak durumundayız. Şimdi, bunu garanti altına alacak bazı çalışmaları Yunanistan'la özellikle yapıyoruz. Atina'da Sayın Başbakanımız bu konudaki tutumumuzu açıkladı. Aynı şekilde, Venizelos'la yaptığımız görüşmelerde Türk halkının hakkını garantiye almak şartıyla gereken adımları atacağımızı ve müzakerelerin devam edeceğini söyledik ve bu konudaki çalışmalarımızın netice vermesini umut ediyoruz."



EIDE BUGÜN ADAYA GELECEK



BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, BM müzakere heyetiyle toplantılar yapmak amacıyla bugün adaya gelecek.

BM Kıbrıs Barış Gücü’nden alınan bilgiye göre, Eide, adada kalacağı kısa süre zarfında Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ile de ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.

Eide, Ledra Palace Otel’de, bugün saat 18:30’da basın mensupları ve sivil toplum örgütlerine yönelik bir “Christmas resepsiyonu” verecek.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, çarşamba günü Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun ile Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya gelecek.

Eide'nin görüşmeden sonra adadan ayrılması bekleniyor.



DELEK, TÜRKİYE, MISIR VE BİRLEŞİK KRALLIK İLE ANLAŞMA YAPMAK İSTİYOR



İsrailli şirket Delek’in, Türkiye, Mısır ve Birleşik Krallık ile doğalgaz ihracat anlaşmaları yapmak istediği belirtildi.

Haravgi gazetesi “Delek Türkiye’ye Bakıyor” başlığıyla verdiği haberinde, İsrail basınında çıkan habere göre, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki 12’inci parselle ilgili konsorsiyuma katılan Delek’in, Türkiye, Mısır ve İngiltere ile doğalgaz ihracat anlaşmaları yapmak için çaba gösterdiğini yazdı.

Delek’in, Türkiye ile olası bir anlaşmaya olumlu bir gözle baktığını belirten gazete, şirketin ana hissedarı Yitzhak Tshuva’nın, şirketin diğer şirketlerle işbirliği içerisinde her türlü yatırım seçeneğini incelediğini aktardı.

İsrailli kaynakların ise, bugünkü koşullarda bile Türkiye ile bazı anlaşmalara varılmasını olanaksız kabul edilmemesi üzerinde durduğunu yazan gazeteye göre, şirketin CEO’su Asaf Bartfeld’in, iki ülke arasında diplomatik karışıklıklar olmasına rağmen şirketinin Türkiye ile doğalgaz ihracat anlaşmasına varmak için çabaları terk etmesinin söz konusu olmadığını söyledi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 85
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 2034
Toplam Tekil 4078762
IP 3.144.86.138






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu