BM yine sırtlarını sıvazlayacak - Yurdagül BEYOĞLU ATUN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BM yine sırtlarını sıvazlayacak - Yurdagül BEYOĞLU ATUN
Tarih: 09.10.2014 > Kaç kez okundu? 1805

Paylaş


Rum tarafı 5. kez görüşmelerden çekildi. Her başları sıkıştığında ve birileri bir gıdımda olsa Türkleri dinlemeye kalkıştığında yaptıkları bir iş bu.

Ne zaman işler istedikleri gibi gitmese bırakıp giderler.

Usül erkan bilmezler, öğrenmeye de niyetleri yoktur.

Zira onlar Avrupa’nın şımarık çocuklarıdır ve ne yaparlarsa yapsınlar hoş görülür.

Sırtları sıvazlanır, “tamam, sen üzülme, biz hallederiz” denir.

Halledilen, herşeyin onların istediği doğrultuya çekilmesidir.

Downer’i istemez, görevden alırlar…

Moon’a söylenir, sekreter değişir. Gelen sekreter onların ağzıyla konuşmuyorsa, “küstüm, oynamıyorum”a geçilir.

Allah var, bir konuda çok başarılıdırlar: Milli davada yekvücut olmayı çok iyi becerirler.

Müzakerelerden çekilme kararındaki oybirliğine gelene kadar aldıkları birçok karar, bu konudaki haklarını milyon kere teslim etmemizi sağlamıştır.

***

Uzunca bir süre, çeşitli bahanelerle müzakere masasına oturmayan, daha sonra ortak açıklama yapılmasını şart koşan Rum lider, ikinci aşamaya geçilmesi için ikna edilince çark etti ve vakit kazanma amacıyla bu blöfü-kimine göre tehdit- yaptı. Amaç tekrar sırtlarını sıvazlayan hamilerine şartlar ortaya koymak ve bu şartları kabul ettirmek.

Ki bilindiği üzere Liderler, 17 Eylül'de yaptıkları ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin de katıldığı görüşmede, yapılandırılmış müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün yeniden bir araya gelecekler, üç gün görüşeceklerdi. Olmadı…

***

Yazık ki yavuz hırsız misali, Rumlar yine bizden önce davrandı ve Rum tarafının müzakere sürecinden çekilme kararı BM Genel Sekreterliği'ne iletildi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Rum tarafının kararına ilişkin mektubun BM Kıbrıs Misyonu vasıtasıyla BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a ulaştığını söyledi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in görüşmeye katılmayacağını BM'ye bildirdiğini anlatan Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin Kıbrıs'a ulaştığını ve taraflarla görüşerek sürecin geleceğine ilişkin neler yapılabileceğini değerlendireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Rum tarafının tutumunun Genel Sekreter Ban Ki Moon ve Genel Sekreterin Kıbrıs’taki Özel Danışmanı Eide’ye iletileceğini ve bundan sonra mekik diplomasisine başlanıp başlanmayacağının görüleceğini söylediği zamanda geldi bu haber.

Yani, bizden önce davrandılar her zamanki gibi…

Neyse, bu konulardaki hantallığımızı eleştirmeyi bir başka yazıya bırakıp, esas konumuza dönelim; BM, Rum tarafına masayı bırakıp kaçtı diye hiçbir yaptırım uygulamayacak.

Hatta alttan alıp, sırtını okşayıp, “sen otur masaya da biz hallederiz” deyip, masaya oturtacak.

Zaten Eide’in “taraflar sorumluluklarını yerine getirmeli” sözü bunun ince göndermesi.

İngiltere’nin açıklaması da mühim: “Tüm taraflar kışkırtıcı açıklamalardan kaçınmalı!”

Masayı iki taraf da aynı anda terk etmiş gibi, ortaya söyleniyor sözler.

Bundan bir adım sonrası Türkleri ikna etmek.

“Yav siz alttan alın, kızdırmayın!”

Ben demiştim demek istemiyorum ama yapılacak olan aynen bunlar.

Kahin olduğumdan değil, bu filmi daha önce izlediğimden konuşuyorum…





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 62
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1423
Toplam Tekil 4078151
IP 3.149.251.155






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu