BASIN BÜLTENİ SİBER: “ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN AĞIR FATURASI KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YANSIYOR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ SİBER: “ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN AĞIR FATURASI KIBRIS TÜRK TOPLUMUNA YANSIYOR”
Tarih: 05.10.2014 > Kaç kez okundu? 1717

Paylaş


Cumhuriyet Meclisi yeni yasama yılının dün gerçekleşen törensel açılışında konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün ağır faturasının Kıbrıs Türk toplumuna yansıdığını söyledi.

Siber konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizler, Kıbrıs’ta iki toplumlu iki bölgeli siyasal eşitliğe dayalı adil ve kalıcı bir çözümü desteklemekteyiz. 11 Şubat 2014’de imzalanan ortak metni ve bu çerçevede başlayan müzakereleri desteklediğimizi belirtmiştik.

Halen arzumuz bu müzakerelerde ilerlemeler kaydedilmesidir. Çözüm; iki topluma getireceği sosyal, kültürel, ekonomik kazanımlar yanında, Doğu Akdeniz’deki bölge barışı için de ayrı bir önem taşımaktadır.”





DİŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ WASHİNGTON TEMASLARINA DEVAM EDİYOR



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Washigton temasları çerçevesinde dün ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Türk Dostluk Grubu Eş Başkanı Gerry Connolly ile biraraya gelerek, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin bilgi verdi. Connolly'den, Dış İlişkiler Komisyonu’nda, Türkiye, Kıbrıs ve bölgemizle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Nami, önümüzdeki dönemde Komisyon ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda görüş alışverişinde bulundu. Bakan Nami, Connolly’e Kıbrıslı Türklere vermekte olduğu destekten ötürü teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Nami, Washington temasları çerçevesinde dün ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Serdar Kılıç ile öğle yemeğinde bir araya gelerek, ABD'nin Türkiye ve ülkemiz ile ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

MÜSİAD temsilcileri ile de görüşen Bakan Nami, Kıbrıslı Türk işadamlarının ABD ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Nami, ABD'nin önemli televizyon kanallarından birisi olan Fox TV'de de Kıbrıs sorununa ilişkin bir mülakat verdi.



DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, WASHINGTON’DAKİ BROOKING ENSTİTÜSÜ’NDE YUVARLAK MASA TOPLANTISINA KATILDI



Dışişleri Bakanı Özdil Nami dün Washington’da ABD’nin en önemli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nde yuvarlak masa toplantısına katıldı

New York temaslarını tamamlayarak Washington’a geçen Dışişleri Bakanı Özdil Nami, katıldığı yuvarlak masa toplantısında Kıbrıs sorunu ve sürdürülen müzakere sürecindeki son durum hakkında bilgi verdi.



DENKTAŞ: "RUM FUTBOLCUNUN TÜRK TAKIMINA TRANSFERİNE KARŞI OLAN RUMLARIN BU TEPKİSİ, KIBRISLI TÜRKLERE OLAN HİSSİYATLARINI ORTAYA KOYUYOR”





Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Bakanı Serdar Denktaş, Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun Türk takımına transferine karşı çıkan Rumların verdiği tepkinin, Kıbrıslı Türklere olan hislerini ortaya koyduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Futbol Federasyonu (KOP) arasında adadaki futbolun birleşmesi yolunda anlaşma imzalandığı bir dönemde, KKTC'deki Değirmenlik Spor Kulübü'ne transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou'nun ülkesinde "vatan haini" ilan edilmesine tepkiler sürüyor.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, yaptığı değerlendirmede, müzakere süreci devam ederken böyle bir olayın yaşanmasını "talihsizlik" olarak niteledi. Serdar Denktaş, Rum fanatiklerin tepkisinin yersiz olduğunu ve iki tarafa da zarar verdiğini belirtti.

Denktaş, bu futbolcunun Kıbrıs Türk tarafındaki Değirmenlik Spor Kulubü'nde oynamak istemesinin son derece doğal olduğunu ifade ederek, "Rum tarafı, bu tavrıyla spor konusunda dahi Kıbrıs Türk tarafına hak tanımadığını gösteriyor" diye konuştu.

Öte yandan ülkesinde Aradippu 15 Yaş Altı Takımı'nı da çalıştıran Vasiliou’nun, yaşanan olaylar sonrasında kulüp yönetimi tarafından görevden alındığı iddia edildi.



MÜZAKERECİ ÖZERSAY, BUTTENHEİM’LA GÖRÜŞTÜ



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, dün, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve ekibiyle biraraya geldi.

Kıbrıs Türk tarafının New York temaslarının ardından Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu yetkilileriyle görüşen Özersay ve müzakere heyeti, 7 Ekim tarihinde adaya gelecek olan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışman Espen Barth Eide’nin temaslarına hazırlık mahiyetinde görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmeyle ilgili olarak açıklama yapan Özersay, “Bayram ertesinde yapılacak olan yoğun temaslarda hem yöntem hem de konuların özü ile ilgili olarak netleştirilmesi gereken konular var. Birleşmiş Milletler yetkilileriyle bunları ele aldık. Yoğun bir sürece giriyoruz. Hedefimiz, sonuç almaktır. Toplumun beklentisi de bu yöndedir” dedi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 64
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1453
Toplam Tekil 4078181
IP 3.129.13.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu