BASIN BÜLTENİ TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN KKTC’Yİ ZİYARET EDECEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN KKTC’Yİ ZİYARET EDECEK
Tarih: 02.09.2014 > Kaç kez okundu? 1849

Paylaş


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün KKTC’yi ziyaret edecek.

Göreve başlamasının ardından ilk resmi ziyaretini, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak KKTC’ye yapacak Erdoğan, saat 12:00’de gelecek. Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda, Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından karşılanacak.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Havaalanının ardından sırasıyla Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek çelenk koyacak ve özel defterleri imzalayacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için resmi karşılama töreni saat 13.15’te Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak.

Tören sonrası Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş başa bir görüşme yapacak ve öğle yemeği yiyecek.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ardından, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bakanları Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edecek.

Eroğlu ve Erdoğan saat 15.15’te Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Saat 17.00’de ise, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde, Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, sırasıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek.

Saat 19.30’da, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan onuruna yemek verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 21.00 sıralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretini tamamlayarak KKTC’den ayrılması bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a KKTC ziyaretinde eşi Emine Erdoğan’la Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri eşlik edecek.



MECLİS BAŞKANI SİBER: “UNUTMAYALIM ÇÖZÜMÜ KAĞIT ÜZERİNDE LİDERLER, BARIŞI GÖNÜLLERDE HALKLAR YAPAR”



Meclis Başkanı Sibel Siber, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Siber, mesajında, Dünya Barış Günü’nün, barışın tam anlamıyla içselleştirilemediği, birçok uyuşmazlığa, barışçı çözüm bulunamadığı ve savaşların devam ettiği bir dünyada kutlandığını kaydederek,

“Kendisiyle barışık, ülkesiyle ve halkıyla barışık bireylerden oluşan toplumlar, kendi iç barışını sağlamış demektir. Barışı özümsemiş toplumlar, sosyal ve siyasi yaşamlarında toplumsal refaha daha yakın olurlar. Ülkemizde de yaşayabilir bir çözüme ulaşmak en büyük hedefimizdir.

Çözüm müzakereleri devam ederken bir taraftan da toplumların barışması için yapılacak çalışmalar çok önemlidir. Çözüm ve barış birlikte sağlanırsa ancak kalıcı barışa ulaşılabilir. Barış yapmak çözüm yapmaktan çok daha zordur; ama, çözümü kalıcı kılacak olan da toplumların özümsediği barış kültürüdür. O nedenle barış dili kullanmak önemlidir.

Unutmayalım çözümü kağıt üzerinde liderler, barışı gönüllerde halklar yapar. Bulunduğumuz coğrafyada barışa hasret insan sayısının her geçen gün artması, ülkemizde de yaşayabilir bir çözümün bölge barışı açısından da ne derece önemli olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tüm insanlığının barış içinde yaşayacağı bir dünya özlüyor ve diliyorum."

ANASTASİADİS-OBAMA GÖRÜŞMESİ KIBRIS SORUNUNDAKİ İLERLEMEYE BAĞLI



ABD Başkanı Barak Obama’nın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşme gerçekleştirmesi için çaba sarf edildiğinin açıklanmasının ardından, bu görüşmenin ancak Kıbrıs sorununda ilerleme olması durumunda gerçekleşebileceği iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi “2015 Yılı İçin Gelişmeler Hazırlanıyor – Obama-Anastasiadis Görüşmesi Ancak Duyurulabilecek İlerleme Olursa Gerçekleşecek” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in ABD Başkanı Obama’yla görüşebilmesi için Kıbrıs sorununda duyurulabilecek ilerleme gerçekleşmesi koşulunun ortaya konduğunu yazdı.





2 EYLÜL’DEKİ LİDERLER GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ



Birleşmiş Milletler, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Kıbrıs ziyaretinden dolayı liderlerin 2 Eylül’de gerçekleştireceği görüşmenin ertelenmesini talep etti.

Talebe her iki taraf da olumlu yanıt verdi. BM Barış Gücü Sözcüsü Michel Bonnardeaux’un yaptığı açıklamaya göre, Eide’nin, 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği Kıbrıs ziyareti sırasında liderlerin Eylül görüşme tarihi de belirlenecek.

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanlığı’na yeni atanan Espen Barth Eide adaya ilk ziyaretinde liderler ve müzakere heyetleriyle görüşmeler gerçekleştirecek.

Eide, adaya gelmeden önce 2-4 Eylül tarihleri arasında New York’u ziyaret edecek ve BM üst düzey yetkilileriyle görüşecek. Eide’nin, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Kıbrıs Özel Danışmanlığı’na yeni atanan Espen Barth Eide’nin, Kıbrıs’a 5-8 Eylül tarihleri arasında yapacağı ziyaret gerekçe gösterilerek BM’den gelen erteleme talebinin Kıbrıs Türk tarafınca onaylandığını belirtti.

TAK muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Özersay, erteleme talebinin “Eide”nin ziyareti gerekçe gösterilerek, BM’den geldiğini vurguladı. Özersay, buna onay verdiklerini ancak liderler görüşmesinin Eylül ayı içerisinde mutlaka gerçekleşmesini talep ettiklerini kaydetti.

Özersay, Eide’nin adaya geleceği gün olan 5 Eylül’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edileceğini, 6 Eylül tarihinde ise kendisiyle bir araya geleceğini belirtti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 709
Toplam Tekil 4079488
IP 3.145.178.240






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu