Soma Faciası Işığında Türkiye’de İş Kazaları ve Alınacak Tedbirler Raporu - Prof. Dr. Birol AKGÜN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Soma Faciası Işığında Türkiye’de İş Kazaları ve Alınacak Tedbirler Raporu - Prof. Dr. Birol AKGÜN
Tarih: 28.08.2014 > Kaç kez okundu? 2030

Paylaş


Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) her ne kadar daha çok iç politika, dış politika, ekonomi ve güvenlik alanlarında çalışmalar yapan bir kurum olarak biliniyorsa da, aslında SDE halkımızı ve ülkemizi ilgilendiren her ciddi konuyu kendi çalışma alanı içinde görmektedir. Nitekim 2014 yılı başından itibaren SDE bünyesinde çözüm süreci konusunda Tarih ve Toplumsal Araştırma koordinatörlüğü kurulmuştur. Aynı şekilde, ülkemizde geniş kesimleri ilgilendiren iş hayatına ilişkin konularda da bir dizi toplantılar yapılmış ve literatüre önemli katkılarda bulunulmuştur. Soma’da meydana gelen ve halkımızı derinden etkileyen elim maden faciası da bizim açımızdan üzerinde durulması gereken önemli bir konu olmuştur.



Bu çerçevede, ilk günden itibaren SDE olarak Soma faciasına ciddi bir duyarlılık gösterdik. Öncelikle kazanın hemen ardından SDE’den bir heyet ilçeye gitti. Heyet sahada incelemelerde bulundu, yetkililerle görüştü, şehit ailelerini ziyaret etti ve taziyelerde bulundu. Ardından SDE aylık dergisinde Soma Faciasını özel dosya konusu yaptı. Yazarlar burada konuyu tüm boyutlarıyla ele aldılar. Daha sonra ise yaşanan olayın nedenlerini ve böyle bir acının bir daha yaşanmaması için neler yapılması gerektiğini ortaya koyacak bir Çalıştay yapıldı. Tüm tarafların katıldığı Çalıştay’da konunun uzmanları farklı bakış açılarıyla önemli katkılar sundular.



Elinizdeki rapor bu çalıştay ışığında konunun uzmanı olan Tarkan Zengin tarafından kaleme alındı. Raporda Soma faciası ışığında iş kazaları kavramsal boyutuyla ele alınarak iş kazalarının maliyeti, dünyada ve Türkiye’de iş kazaları istatistiki verileriyle ortaya konulmaktadır. Raporda Soma faciasının nedenleri üzerinde durularak bir daha böyle olayların yaşanmaması için neler yapılması gerektiğine ilişkin somut öneriler de yer almaktadır. Raporun, getirdiği önerileriyle iş kazalarını önlemeye yönelik mütevazı bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.



Raporun tamamına aşağıdaki linki kullanarak www.sde.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.



http://www.sde.org.tr/tr/newsdetail/soma-faciasi-isiginda-turkiyede-is-kazalari-ve-alinacak-tedbirler-raporu/3852





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 800
Toplam Tekil 4079578
IP 18.226.96.61






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu