BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “MASAYA KARŞI TARAFI YOK SAYMADAN BAZI ÖNERİLER KOYARSAK ANLAŞMA ÇOK DAHA RAHAT OLUR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “MASAYA KARŞI TARAFI YOK SAYMADAN BAZI ÖNERİLER KOYARSAK ANLAŞMA ÇOK DAHA RAHAT OLUR”
Tarih: 24.08.2014 > Kaç kez okundu? 1872

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günter Meinel’i kabulü sırasında yaptığı konuşmada, “müzakere masasında iki taraf olur ve iki tarafın da hakları ve istekleri olur. Bir birimizin haklarına ve isteklerine saygılı hareket edersek, masaya karşı tarafı yok saymadan bazı öneriler koyarsak anlaşma çok daha rahat olur. Müzakere masasında buna benzer bir sorun yaşanıyor. Çözeceğiz inşallah” dedi.

Öte yandan, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günter Meinel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Almanya’ya davet etti.

Günter Meinel, görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılması ve adanın eşitliğe dayalı bir zeminde birleştirilmesi için çalışılması gerektiğini ifade etti.

Almanya’daki sanayi yatırımcılarını KKTC’ye çekmek istediklerini söyleyen Meinel, bu konuda ABD ve BM’den de daha fazla destek beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti.

Meinel, Kıbrıs’taki problemi daha iyi ifade edebilmek için Kıbrıslı Türkler’in seslerini duyurmaları gerektiğini vurguladı.

Eroğlu’nun Almanya’da temaslarda bulunmasına aracılık yapabileceklerini söyleyen Meinel, bu görüşmelerde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun sorunları masaya yatırma fırsatı bulabileceğini kaydetti.



TÜRKİYE SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU, BUGÜN, KKTC’YE GELİYOR



Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Onkoloji Merkezi’nin temel atma törenine katılmak amacıyla bugün günübirlik ziyaret için KKTC’ye geliyor. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Onkoloji Merkezi’nin ülkede kanserle mücadele konusunda yeniden yapılanmanın önemli bir ayağını oluşturduğu vurgulandı.

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, bir dizi resmi ziyaret de yapacak. Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edilecek.

Öte yandan, Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle işbirliğini geliştirmeyi öngören bir protokol imzalayacak.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1435
Toplam Tekil 4078163
IP 3.141.152.173






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu