"Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçlarının Değerlendirilmesi" Paneli - Prof. Dr. Birol AKGÜN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









"Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçlarının Değerlendirilmesi" Paneli - Prof. Dr. Birol AKGÜN
Tarih: 15.08.2014 > Kaç kez okundu? 1854

Paylaş


10 Ağustos 2014 Pazar günü Türkiye, siyasi geleceği açısından “düne” belki de hiç benzemeyecek bir istikamete girmiştir. Türkiye siyasi tarihinde, ilk defa cumhurbaşkanını halkın oyları ile Çankaya’ya taşımış; seçmen daha sivil, daha demokrat olanın siyasal sistemi kökünden değiştirme vaadine sahip çıkarak, Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin ilk başkanı olarak seçmiştir.



Yaşanan bu tecrübe, birçok yanı ile tartışılmaya ve değerlendirilmeye muhtaçtır. Seçim sonuçları, sadece muhalefetin ya da çatı adayının performansı ile değil, Selahattin Demirtaş’ın aldığı destek, sandığa yansımayan seçmen profili, yurtdışı oyların akıbeti ve genel olarak seçmen sosyolojisinin anlaşılması için de önümüze önemli sayısal veriler koymaktadır. Diğer yandan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları, halkın ilk başkanı olmayı vadeden Recep Tayyip Erdoğan’ın bu makamdaki yetki ve sorumluluklarının sınırları nedeniyle yeni siyasal tartışmaların da habercisidir.



Stratejik Düşünce Enstitüsü 13 Ağustos Çarşamba günü, cumhurbaşkanlığı seçimini yukarıda sayılan tartışma ve sonuçlar çerçevesinde kapsamlı bir panel ile ele almak istemektedir. Konunun uzmanı seçkin konuşmacıların yer alacağı panel Prof. Dr. Birol Akgün’ün moderatörlüğünde 13:30’da SDE’de gerçekleştirilecektir.



Katılımınızı ve değerli katkılarınızı bekler, teşekkür ederiz.



Prof. Dr. Birol AKGÜN



SDE BAŞKANI



Panel Programı



Moderatör:



Prof. Dr. Birol Akgün SDE Başkanı



Konuşmacılar:



Doç. Dr. Mehmet Şahin - SDE Uluslararası İlişkiler Programı Koordinatörü

Dr. Murat Yılmaz - SDE İç Politika ve Demokratikleşme Programı Koordinatörü

Orhan Miroğlu - SDE Tarih ve Toplumsal Hafıza Araştırmaları Koordinatörü

Dr. Cemil Ertem - SDE Ekonomi Koordinatörü

Abdulkadir Selvi - YeniŞafak Ankara Temsilcisi

İhsan Aktaş - GENAR Başkanı

İbrahim USLU - ANAR Başkanı



Tarih: 13 Ağustos 2014 Çarşamba

Saat: 13.30

Yer: Stratejik Düşünce Enstitüsü Konferans Salonu

Adres: Çetin Emeç Bulvarı Öveçler 4. Cad. 1330. Sok. No: 12 06460 Çankaya/ANKARA

LCV: Gamze KILIÇ (312) 473 80 41









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1204
Toplam Tekil 4077932
IP 3.144.33.41






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu