BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL SEKRETERLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN TÜM ANTLAŞMA METİNLERİ KIBRIS RUM KESİMİ TARAFINDAN REDDEDİLDİ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL SEKRETERLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN TÜM ANTLAŞMA METİNLERİ KIBRIS RUM KESİMİ TARAFINDAN REDDEDİLDİ”
Tarih: 27.07.2014 > Kaç kez okundu? 1712

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterleri tarafından hazırlanan tüm antlaşma metinlerinin Kıbrıs Rum kesimi tarafından reddedildiğine dikkat çekerek, “Kıbrıs’la ilgilenen dünya devletlerinin bu gerçeği gördükleri halde kabul etmemeleri üzücü” dedi.

Dünyanın görebildiği gibi, bu gerçeği ifade etmesi beklentisi içerisinde olduklarını belirten Eroğlu, aksi takdirde Rumları antlaşmaya motive olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir kabulünde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulmak için devam eden müzakerelere de değinerek, Kıbrıs Rum tarafının halen 1974 öncesine dönüşü öngören önerileri masaya getirmekte olduğunu söyledi.

Öte yandan, BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta bu yıl içinde anlaşma sağlanamaması halinde halkı artık çözüme inandıramayacaklarını söyledi.

Eroğlu, Kıbrıs sorununda çözüme yakınız demeyi çok istediklerini belirterek, beyanatlarıyla halkı yakında çözüm olur beklentisine soktuklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, gördüğü kadarıyla Rum tarafının zamana oynama politikasından hiç taviz vermediğini vurguladı.





BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “(MÜZAKERELER) ERKEN ZAMANDA KIBRISLI TÜRKLERİ DÜNYAYLA KUCAKLAŞTIRACAK BİR SONUCA ULAŞMAYI ARZULUYORUZ”



Başbakan Yorgancıoğlu bir kabulü sırasında yaptığı konuşmada, müzakerelerin devam ettiğini ve erken zamanda Kıbrıslı Türkleri dünyayla kucaklaştıracak bir sonuca ulaşmayı arzuladıklarını söyledi. Yorgancıoğlu, böyle bir anlaşmanın sağlanmasının bölgede de istikrarı sağlayacağını ve Türkiye’nin de ekonomik gücünü arttıracağına inandığını vurguladı.



DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ SOLO TÜRK EKİBİNİ KABUL ETTİ





Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde gösteriler yapmak üzere KKTC’ye gelen Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk ekibini kabul etti.

Nami’nin Dışişleri Bakanlığı’ndaki makamında gerçekleşen kabulde, ekibe ilgi ile izlenen gösterilerinden dolayı teşekkür eden Nami, günün anısına bir de plaket sundu.



ÖZERSAY VE MAVROYANNİS YARIN YENİDEN BİRARAYA GELECEK



Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis yarın ara bölgede yeniden biraraya gelecek.

Özersay görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, yarınki görüşmede her iki tarafın da müzakerelerin temelini oluşturan 6 başlıkla ilgili öneri vermeyi sonlandıracağını söyledi.

Kıbrıs Türk tarafının Ekonomi ve AB konularında öneri vereceğini, Rum tarafınınsa henüz öneri yapmadığı güvenlik ve garantiler konularında öneri yapmasının beklendiğini kaydeden Özersay, Parşembe günkü liderler görüşmesinde geçtiğimiz Cuma müzakerecilerin ele aldığı konuların görüşüleceğini anlattı.





GÜNEY’DE UYUŞTURUCU TRAFİĞİNDE BÜYÜK ARTIŞ



Güney Kıbrıs’ta 2014 yılı içerisinde yaşanan uyuşturucu trafiğinde büyük artış gözlemlendi.

Rum Fileleftheros gazetesi, 2014 yılının ilk altı aylık döneminde Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen toplam uyuşturucu madde miktarının, geçen yılın tümünde ele geçirilenden fazla olduğunu yazdı.

Gazete, bu yılın ilk altı ayında Rum polisi tarafından, 170 kilo Hint keneviri, 16 kilo kokain ve 14 bin 500 ecstasy hap ele geçirildiğini belirterek bu miktarların geçen yılın tümünde ele geçirilenin iki-üç katı olduğunu vurguladı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 66
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 239
Toplam Tekil 4079017
IP 18.191.157.186






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu