İpekyolu’nun Altın Adamları - Seyfullah TÜRKSOY - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İpekyolu’nun Altın Adamları - Seyfullah TÜRKSOY
Tarih: 04.07.2014 > Kaç kez okundu? 2227

Paylaş


ipekyolugezgini@hotmail.com

Artık gelenekselleşen İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni, bu yıl da çok sayıda ülkeden seçkin insanların buluşmasına sahne oldu. Türksoy’la İpekyolu ve İpekyolu Strarejik Araştırmalar Merkezi’nin İstanbul Gönen Hotel’de düzenlediği Yılın Altın Adamları Ödül Törenine Rusya, Amerika, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, İngiltere, Romanya, Hollanda, Gürcistan, Kosova, Gagavuzya gibi ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçkin insanlar katıldılar. İpekyolu Medya Grubu olarak 25 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz Türk Dünyası eksenli çalışmalarımızın pekçok ülkede itibar görmesi bizler için gurur ve mutluluk vesilesi olmuştur. Törene katılan ve yaptıkları konuşmalarla yaptığımız çalışmalardan takdirle bahseden tüm konuklarımıza, dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Onların, hakkımızdaki güzel sözlerine layık olmayı temenni ediyorum.



İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödülleri’nin en önemli özelliği, objektif kriterlerle belirlenmesi ve sadece layık olanlara takdim edilmesidir. Bu konuda Yönetim Kurulumuz ve Danışma Kurulumuz gerçekten büyük bir titizlik gösteriyor. Bu yıl ödüle layık görülen isimlerin çoğunu Türk kamuoyu çok fazla bilmiyor. Konuklarımızın her birinin çok değerli işlere imza atan isimler olduğunu bir kez daha belirterek, İpekyolu Yılın Altın Adamı Ödülü’ne layık görülen birkaç isimden özellikle bahsetmek istiyorum. Mesela Kazakistan Büyükelçisi Prof.Dr. Canseyit Tüymebayev. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in en yakınında görev almış, geçmişte Eğitim Bakanlığı olmak üzere pekçok önemli etkin görevde bulunmuş bir isim. Geçmişte olduğu gibi halen sürdürmekte olduğu Kazakistan Ankara Büyükelçiliği döneminde Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin gelişmesi için olağanüstü çaba sarfeden, samimi, gayretli, çalışkan ve aynı zamanda mütevazi bir diplomat ve gönül adamı. Sayın Tüymabayey’i kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Aynı şekilde yine çok başarılı bir diplomat olan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu- Büyükelçi Hasan Sultan Zeynalov da uzun yıllardan bu yana Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine müspet katkılarını sürdüren, tecrübesi ve derin vizyonuyla etrafını aydınlatan bilge bir devlet adamı. Sayın Zeynalov’la her sohbetimizde ondan çok şeyler öğreniyorum. Güvenilir şahsiyeti sebebiyle Azerbaycan’da olduğu gibi Türkiye’de de devlet adamlarının her zaman itibar ettiği, fikirlerine saygı gösterdiği bir diplomat olan Sayın Zeynalov’un başarılarının daim olmasını temenni ediyorum. Bir diğer önemli isim kuşkusuz Prof. Dr. İlham Rahimov. Akademisyen- Hukukçu kimliği ile öne çıkan Azerbaycan Türkü Sayın Rahimov’un Rusya Devlet Başkanı Putin’le çok eski yıllara dayanan dostluğu, Türkiye-Rusya ilişkilerine de çok olumlu yansımıştır. Türkiye ile Rusya arasında son yıllarda olumlu ilişkilerin artmasında, işbirliklerinin çoğalmasında Sayın prof.Dr. İlham Rahimov’un katkıları inkar edilemez. Kendisini tebrik ediyor, başarılı hizmetlerinin daim olmasını diliyoruz. Yine çok değerli bir isim, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Mihail Formuzal da İpekyolu’nun Altın Adamları arasında yer aldı. Kendisiyle çok eski bir hukukumuz olan Sayın Mihail Formuzal, son derece mütevazi, beyefendi bir devlet adamı. Sayın Formuzal’ı 7 yıl önce



İstanbul İntercontinental Otel’de yapılan törenimize de davet etmiştim. Sağolsun bizi kırmamış törenimize teşrif etmişti. Oradaki konuşması sırasında, ‘’Biz Gagavuz Türkleri olarak sayımız az, 200 bin kişiyiz, ama biz de varız. Biz de türk dünyasının bir parçasıyız’’ diyerek, başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere törenimize katılan tüm konuklarımızdan büyük alkış almıştı. Mihail bey bu yıl da törenimizin en çok ilgi gören konukları arasında yer aldı. İşadamlarını Gagavuzya’ya yatırıma davet etti ve onlara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde ilk ziyaret edeceğimiz yerlerin başında Gagavuzya geliyor. İpekyolu Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görülen Sayın Cumhurbaşkanını bir kez daha kutluyoruz.



Kurucusu olduğu Azerbaycan-Amerika Birliği vasıtasıyla Amerika’da Azerbaycan kültürünün tanıtılmasına, Karabağ ve Hocalı faciasının duyurulmasına ciddi katkılar sağlayan genç işadamı Anar Mamadov’u da yürekten kutluyor ve başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyoruz.



11. İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödüllerine layık görülen değerli insanların her biri ülkemiz adına, Türk Dünyası adına çok güzel işler ve hizmetler yapan isimlerden oluşuyor. Bu değerli insanların yaptıkları güzel işleri ve hizmetleri birkaç cümlede anlatmak elbetteki mümkün değil. Haklarında sayfalar dolusu yazılar yazılabilir. Türkiye Romanya Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay neredeyse 30 yıldır Türkiye ve Romanya arasında dostluk ve işbirliği köprüleri kuruyor. Romanya’dan kalabalık bir heyetin katıldığı törende Romanya Başbakan Yardımcısı Sorin Stefan Stancu’nun Tamer Atalay’la ilgili övgü dolu sözleri hepimizi gururlandırdı. Sayın Tamer Atalay dostumuzu da içtenlikle tebrik ediyoruz.



Aynı şekilde yıllardır Avrupa’daki gururumuz olan DEİK Avrupa Komite Başkanı, Türkiye’deki dev yatırımlarıyla Turizm Sektöründe zirveye doğru yükselen Turgut Torunoğulları’nı ve kardeşlerini de gönülden kutluyoruz. Şimdiye kadar Anadolu’da ve Orta Asya’da Türk tarihiyle alakalı pekçok kazı çalışmaları gerçekleştiren ve Türk kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan değerli hocam Prof.Dr. Oktay Belli, EkoAvrasya Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Özbekistan Başkonsolosu Abrar Gulyamov, Azerbaycan Türk İşadamları Birliği Başkanı cemal Yangın, sinema sanatçısı Serdar Gökhan, Amerika Ahıska Türk Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbenderov, Amerika Dayton Eğitim Vekili Dr.Adil Bagirov, Borçalı Türkleri Birliği Başkanı Dr.Zelimhan Memmedli, Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Sri Lanka Fahri Konsolosu Avukat Mahmut Uluer, Dünya Türkmenler Birliği Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, DÜYADER Onursal Başkanı Abdullah Satoğlu ve Genel Başkan Umut Çınar, Ahmet Yesevi Kültür Derneği Başkanı Dr.Fatma Sönmez, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Kürşat Zorlu, işadamları Yılmaz Ulubeyi, Cemal Avcı, Kamil Salduz ve Bülent Samancı’yı bir kez daha kutluyoruz, başarılarının daim olmasını diyoruz.







11. İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni’nin en güzel taraflarından biri ise devletimizin en önemli kurumlarının orada temsil edilmesiydi. Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görülen TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Bakü’de Türk Parlamenterler Birliği’nin toplantısında olduğu için yerine Genel Sekreter Yasin Yıldız ve diğer TBMM yetkilileri katıldılar. Aynı şekilde Yılın Bakanı Ödülüne layık görülen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun ödülünü ise Bakanlık Müsteşarı Prof.Dr. Lüfti Akça, hocaların hocası Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın elinden aldı. Prof.Dr. Eroğlu, Başkakan Erdoğan’la birlikte Karadeniz gezisinde olduğu için törene katılamamış ancak yürek selamlarını göndermişti. Beş kıtada 100 ülkede başarılı faaliyetler gösteren Başbakanlık TİKA Başkanlığını’nın Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nü ise Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Başkan Dr.Serdar Çam adına aldı. Yılın Valisi Ödülüne layık görülen eski Adana Valisi, yeni Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da törenimizin en çok ilgi gören konukları arasında yer aldı. Törene katılacağını önceden teyit eden ancak sonradan ortaya çıkan ve önem arzeden yurtdışı ziyaretleri sebebiyle törene katılamayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti genel Sekreteri Haluk İpek ve diğer yetkililer ise gönderdikleri mesajlarla törene katılan tüm konuklara selamlarını saygılarını ilettiler.



Yaklaşık 400 seçkin konuğumuzun katılımıyla gerçekleşen ödül törenimizde bizleri yalnız bırakmayan değerli hocam Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş, Uluslar arası Karadeniz Hazar Denizi Dostluk ve işbirliği Vakfı Başkanı, milletvekili Dr. İsmail Safi, milletvekili Metin Külünk, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya,



İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran, Erdem Holding Başkanı Dr. Mehmet Nezih Erdem, Elpa Cesar’s, Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Murat İnce, Hukukçular Derneği Başkanı Bülent Demir ve sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin temsilcileri başta olmak üzere konuklarımıza ve elbetteki başarılı sunucularımız Sergio Gürlek ve Neslihan Maltepe’ye, ekip arkadaşlarıma, ilgisini ve desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 83
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1728
Toplam Tekil 4078456
IP 3.128.199.162






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap