BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “(KIBRIS TÜRKÜ’NE) ADALETSİZLİK DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE UYGULANIYOR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “(KIBRIS TÜRKÜ’NE) ADALETSİZLİK DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE UYGULANIYOR”
Tarih: 30.05.2014 > Kaç kez okundu? 1909

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkü’ne adaletsizliğin dünyanın gözü önünde uygulandığını ancak kendilerini ziyarete gelenlerin, “bakın anlaşın” demekten başka birşey söylemediklerini belirtti.

Eroğlu, Kıbrıs sorununun yıllardır devam etme sebebi olarak, Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türk tarafını kendisiyle denk görmemesi, uluslararası tanınmışlığı ve AB üyeliği nedeniyle kendilerini anlaşma zarureti içinde hissetmemelerini gerekçe gösterdi.

Biden’la gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının anlaşmaya niyeti olduğunu, ortaya çıkan çözüm planlarına “evet” diyerek bunu tüm dünyaya gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, Biden’a; “Biz kendimizi bir anlaşmaya hazır hissediyoruz. Hazır olmayan karşı taraftır dolayısıyla karşı tarafın da canını acıtacak bazı eylemleri yapmanız gerekir ki onlar da bir anlaşma mecburiyeti hissetsin” dediğini anımsattı.

Kıbrıs sorunu devam ederken, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ı üye yapan AB’nin, Türkiye’ye, “Kıbrıs sorununu çöz, öyle gel” demesinin anlaşılır olmadığını ifade eden Eroğlu, Türkiye’nin Annan Planı süreci ve sonrasında her zaman çözüm yanlısı bir tavır ortaya koyduğunu vurguladı.



MÜZAKERECİLER BUGÜN YENİDEN BİRARAYA GELECEK



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün yeniden biraraya gelecek.

Ara bölgede müzakereler için ayrılan BM binasında saat 10.00’da başlayacak görüşmede, müzakereciler, mülkiyet ve dış ilişkiler konularını görüşmeye devam edecek.



TC BAŞBAKAN YARDIMCISI VE DEVLET BAKANI ATALAY: “TÜRKİYE ÇÖZÜME HAZIR”



Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay, “Türkiye Kıbrıs sorununu çözmeye hazırdır” dedi. Atalay, Türkiye’nin yanında Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin de çözüm için pozitif rol oynayabileceğini belirtti.

Atalay, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Biden’ın Kıbrıs ziyaretini olumlu olarak değerlendirdiklerini kaydederek, “Çok somut şeyler ortaya koymadı ama neticede müzakere sürecine bir katkı olarak değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Atalay Rum tarafının tutumu nedeniyle Kıbrıs sorununun çok yakında çözüme ulaşacağı değerlendirmesi yapamadığını ama tüm dünyanın artık Kıbrıs sorununun çözümü noktasında uzlaşma halinde olduğunu söyledi.

Doğu’dan Batı’ya, Avrupa’ya enerji geçişleri konusunda Türkiye’nin önemli roller üstlendiğine ve önemli deneyimler biriktirdiğine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Atalay, doğal gazın Avrupa pazarına ulaştırılmasında verimlilik ve mantık açısından tek yolun Türkiye olduğuna dikkat çekti. (HAVADİS)











MACAR MİLLETVEKİLİ, AB’NİN KIBRIS POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ VE AP SEÇİMLERİNİN MEŞRULUĞUNU SORGULADI



Macaristan Jobbik Partisi milletvekili Marton Gyöngyösi, AB’nin haksız bir şekilde Kuzey Kıbrıs’ı yok sayarak, “Kıbrıs”ı üye yapmasının hukuki bir problem olduğunu ve bu durumun, AP seçimlerinin de meşruluğunda soru işaretlerine sebep olduğunu söyledi.

Türkiye ve Türklere yakınlığıyla bilinen Macaristan'ın muhalefet partisi Jobbik'in milletvekili, Macaristan Parlamentosu Dış İlişkileri Komisyonu Başkan Yardımcısı Marton Gyöngyösi AA'ya Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini değerlendirdi.

Kıbrıs konusuna değinen milletvekili, Macaristan'ın AB dönem başkanlığında, Jobbik'in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ticari ilişkilerin başlatılması yönünde Macar parlamentosuna verdiği önergeyi hatırlatarak şunları söyledi: ''Kıbrıs'ın AB üyeliği öncesinde adada halk oylaması yapıldı. Bu oylamada Türk tarafı anlaşmak istedi ve evet oyu verdi. Rumlar ise reddetti. AB ise bunu tamamen görmezden gelerek, haksız bir şekilde Kuzey tarafını yok sayarak 'Kıbrıs'ı AB'ye üye yaptı. Bu hukuki olarak problemli bir durumdur. Bu durum AP seçimlerinin de meşruluğunda soru işaretlerine sebep olmaktadır."



FİNLANDİYA PARLAMENTO BAŞKANI HEİNALUOMA : “ KKTC'NİN ÜLKEMDE OFİS AÇMAMASI İÇİN HİÇBİR SEBEP GÖRMÜYORUM”



Türkiye’de temaslarda bulunan Finlandiya Parlamento Başkanı Heinaluoma, KKTC'nin ülkesinde ofis açmaması için hiçbir sebep görmediklerini, bunun yapılabilir bir şey olduğunu, bunun için Finlandiya'da yaşayan KKTC vatandaşlarının yapılması gereken çalışmaları başlatması gerektiğini kaydetti.

Heinaluoma ile biraraya gelen, TC Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Finlandiya'da iki konuda beklentileri olduğunu söyleyerek, bunlardan birinin KKTC'nin aynen Berlin ve Stockholm'deki statüde olduğu gibi Finlandiya'da temsilcilik açması olduğunu ifade etti.



KKTC LONDRA TEMSİLCİLİĞİ’NDE SANAT ETKİNLİĞİYLE RESEPSİYON DÜZENLENDİ



KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı himayelerinde öneki gün, temsilcilikte sanat etkinliğiyle resepsiyon düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle KKTC Londra Temsilciliği tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan sanat etkinliği ile her yıl genç bir Kıbrıslı Türk sanatçının tanıtılması amaçlanıyor.

Bu yıl düzenlenen etkinlikte, “İngiltere’nin genç caz yeteneklerinden biri” olan Kıbrıslı Türk caz sanatçısı Atila Hüseyin, piyanist Gabriel Latchin ve kontrbas sanatçısı Jeremy Brown eşliğinde, davetlilere caz müziği dinletisi sundu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 838
Toplam Tekil 4079616
IP 3.129.13.201






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu