BASIN BÜLTENİ: EROĞLU: “MÜZAKERELERİ ANLAŞMAYI SAĞLAYIP DÜNYA KONJONKTÜRÜ İÇERİSİNDE YERİMİZİ ALMA GAYRETİYLE SÜRDÜRÜYORUZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: EROĞLU: “MÜZAKERELERİ ANLAŞMAYI SAĞLAYIP DÜNYA KONJONKTÜRÜ İÇERİSİNDE YERİMİZİ ALMA GAYRETİYLE SÜRDÜRÜYORUZ”
Tarih: 21.03.2014 > Kaç kez okundu? 1996

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakereleri bazı mağduriyetleri gidermek için yeni mağduriyetler yaratma prensibiyle değil, Kıbrıs’ta eksik olan anlaşmayı sağlayıp dünya konjonktürü içerisinde yerlerini alma gayretiyle sürdürdüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bir kabulü sırasında yaptığı konuşmada, müzakere masasında bir anlaşmaya varırken halkın haklarını koruyabilmenin, endişelerini ortadan kaldıracak bir anlaşmaya varmanın önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu yönde gayret sarf ettiklerini belirtti.

Eroğlu, karşı tarafın kendilerinin tasvip etmeyeceği isteklerinin mutlaka olacağını, olmaya başladığını, masada bunları tartışarak, düşündükleri şekle sokup halkın kabul edebileceği bir anlaşmaya varmanın önemli olduğunu söyledi.



SİBER CENEVRE’DE SOSYALİST ENTERNASYONEL GENEL SEKRETERİ AYALA İLE GÖRÜŞTÜ



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cenevre’deki temasları çerçevesinde Sosyalist Enternasyonel Genel Sekreteri Luis Ayala ile görüştü.

Görüşmede, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde yeni bir müzakere sürecinin başladığına işaret edilerek, konuya ilgi duyan tüm tarafların kalıcı çözüme ulaşılabilmesine katkıda bulunmasının yararı üzerinde duruldu.

Müzakerelerin olumlu sonuçlanmasının Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de istikrarın sağlanmasına da katkıda bulunulacağı ifade edilen görüşmede, bunun ayrıca bölgede çok önemli bir sorun olan insan ticareti ve yasadışı göç hareketlerinin önlenmesinde de etkili olacağı yönünde görüş belirtildi.





ÖZERSAY, ABD’DE KONFERANS VERDİ



Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay,ABD temasları kapsamında, ülkenin en saygın eğitim kurumlarından Georgetown Üniversitesi’nde Kıbrıs müzakereleri ile ilgili konferans verdi.

Özersay, önceki gün ayrıca Washington'un etkin düşünce kuruluşlarından Heritage Foundation ve German Marshall Fund'da yuvarlak masa toplantılarında konuştu.





DİN İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ATALAY : “PSİKOLOJİK BARİYERLER AŞILMALI”



Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, insanların yaşadıklarından dolayı psikolojik bariyerlerinin oluşabileceğine dikkat çekti. Atalay, karşılıklı güvenin olmaması halinde her şeyin yanlış anlaşılabileceğini ve bu sürecin de insanları esir edebileceğini belirterek, “Dini liderler olarak var olan psikolojik bariyerleri, merhamet, affetme ve her insanın içinde bulunan iyilik duygusunu besleyerek yıkmalı, gerçek sorunların konuşulabilir hale gelmesine yardımcı olmalıyız” dedi.



Atalay, Kıbrıs’ta dini liderlerin başlatmış olduğu iyi ilişkilerin barış sürecine önemli katkısı olduğunu ve iki halkın barış ve kardeşliğe hazırlanmasında rol oynayacağına inandığını vurguladı.

İsviçre’nin başkenti Cenevre’de, Birleşmiş Milletlerin daveti üzerine yapılan temasların da önemine dikkat çeken Atalay, temasların ardından İsveç Büyükelçiliği’nin de gelinen sürece destek olacaklarını açıklamasını da sevindirici bulduğunu belirtti.

Tarihinde ilk kez Kilise’nin barışa katkısı olduğunu da dile getiren Atalay, siyasetin siyasetçiler tarafından yapılması gerektiğini, siyaset dilinin, dini liderlik dilinden ayrı tutulması gerektiğini vurguladı.



ERMENİ MANASTIRI’NIN RESTORASYONU KUTLANDI



ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John M. Koenig, Kıbrıs’ın kültürel miraslarından Ermeni Manastırı’nın restorasyonunu kutlamak için bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Büyükelçilikten verilen bilgiye göre, BM Kalkınma Programı (UNDP) ile birlikte ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın gerçekleştirdiği restorasyonun kutlanması etkinliğinde konuşan Koenig, “Esas olarak, başkalarının miraslarını korumaya yardım etmekten daha önemli bir saygı gösterme şekli yoktur” dedi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 71
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 401
Toplam Tekil 4079180
IP 3.146.221.204






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu