BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU, AVRUPA KOMİSYONU BAŞKANI'NIN ÖZEL TEMSİLCİSİNİ KABUL ETTİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU, AVRUPA KOMİSYONU BAŞKANI'NIN ÖZEL TEMSİLCİSİNİ KABUL ETTİ
Tarih: 21.03.2014 > Kaç kez okundu? 2035

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso’nun Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler İyi Niyet Misyonu’ndaki Özel Temsilcisi Pieter Van-Nuffel’i, dün, kabul etti.

Nuffel, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler İyi Niyet Misyonu yetkililerine Avrupa Birliği ile ilgili konularda hukuki tavsiyede bulunma ve İyi Niyet Misyonu ile Avrupa Komisyonu arasında istişareyi sağlama çalışmalarını yürütüyor.



MECLİS BAŞKANI SİBER CENEVRE’DE İNGİLTERE, HOLLANDA VE GABON’DAN YETKİLİLERLE BİRARAYA GELDİ



Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cenevre’de, Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg, Gabon Temsilciler Meclisi Başkanı Guy Nzouba-Ndama ve İngiliz yetkililerle bir araya geldi.

İngiltere heyetiyle görüşmesi sırasında konuşan Siber, uluslararası platformda sadece resmi olarak Kıbrıslı Rumların değil Kıbrıslı Türklerin de sesinin duyulması arzusunda olduklarını söyledi. Siber, “Bu süreçte halkımızın temsilcilerine uluslararası platformlarda yer verilmesi gerekliliğine inanmaktayız” dedi.

İngiltere heyetinde bulunan Robert Walter ise, Kıbrıs'ın İngiltere için ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek, PAB Genel Sekreteri ile görüşmesinde Kıbrıslı Türklere de AKPA'da olduğu gibi bir temsiliyet verilmesi üzerine bir inisiyatifin oluşması için uğraş verilmesi gerektiğini belirtti.

Siber daha sonra, Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg ile görüştü.

Miltenburg konuşmasında, Kıbrıs'ta yeniden birleşme yönünde yapılan görüşmelerin başlamasından dolayı çok umutlu olduğunu, bu sürecin başlamasına gösterilen çaba konusunda da Sibel Siber'in göstermiş olduğu inisiyatifin önem arz ettiğini belirtti.

Miltenburg ile yapılan görüşmede konuşan Siber, bir kadın Meclis Başkanı ile bir arada olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kıbrıs'ta bulunan Hollanda Büyükelçisi ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını dile getiren Siber, PAB'da Kıbrıslı Türklerin temsiliyet hakkı olması için destek talep etti.

Gabon Temsilciler Meclisi Başkanı Guy Nzouba-Ndama ile de görüşen Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde bir çözüm bulma yönünde müzakere sürecinin sürdürüldüğünü kaydetti.

Çözümün, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı yaşayabilir bir yönde olması için uğraş verildiğinin altını çizen Siber, Kıbrıslı Türklerin üzerine düşeni yapacaklarını ve bu süreçte uluslararası alanda seslerini hem siyasi, hem de sosyal alanda duyurulabilmeleri için uluslararası kamuoyunun da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Gabon Meclis Başkanı Guy Nzouba-Ndama da, Kıbrıs'ta mevcut durumun sürdürülebilir bir yapı olmadığını ve yaşayabilecek bir çözüme destek verdiklerini ifade ederek, PAB'ta Kıbrıslı Türklerin de söz sahibi olup kendilerini ifade etmelerinin önem arz ettiğini kaydetti.

ZEKİ ÇELER, GENÇ PARLAMENTERLER FORMU TOPLANTISINA KATILDI



Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, Meclis heyeti ile bulunduğu Cenevre’de, Genç Parlamenterler Formu toplantısına katıldı.

Çeler, Form üyelerine görüşlerini aktardıklarını ve samimi bir yaklaşım gördüklerini belirtti. Toplantıda ayrıca, Kıbrıs sorununa da değinen Çeler, erken, kalıcı ve adil bir çözümün gerçekleşmesi için dünyanın her ülkesinden genç parlamenterleri göreve çağırdı.

ERKUT ŞAHALİ, SOSYALİST ENTERNASYONAL ÜYESİ PARTİLERİN MİLLETVEKİLLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) toplantılarına katılmak üzere Cumhuriyet Meclisi heyetiyle birlikte Cenevre'de bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi -Birleşik Güçler (CTP-BG) Mağusa Milletvkili Erkut Şahali, Sosyalist Enternasyonal üyesi partilere mensup milletvekilleriyle bir araya geldi.

Sosyalist Enternasyonal parlamenterler toplantısında Şahali, katılımcılara Kıbrıs sorununda gelinen aşamayla ilgili konuşma yaptı.

Konuşmasında, yeni bir müzakere sürecinin başladığına değinen Erkut Şahali, enternasyonale üye partilerin bu süreci yakından takip etmesi ve liderleri, çözüm konusunda cesaretlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sosyalist Enternasyonalin yıllardır Kıbrıs sorununu çok yakından izlediğini ve her zaman bütünlüklü bir çözümü desteklediğini belirten Şahali, içinden geçilmekte olunan bu önemli dönemde böylesi bir desteğin büyük önem taşıyacağının altını çizdi.







CENEVRE’DE “KIBRIS ARABULUCULAR GRUP TOPLANTISI” YAPILDI



“Kıbrıs Arabulucular Grup Toplantısı” dün İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirildi.

130'uncu Parlamentolararası Birlik Genel Kurul toplantısı çerçevesinde organize edilen toplantıya, KKTC'den siyasi parti temsilcileri CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner ve TDP Milletvekili Zeki Çeler; Güney Kıbrıs’tan da AKEL Milletvekili Skevi Koutra Koukouma, EDEK Milletvekili George Varnava ve DİKO Milletvekili Marios Karoyan katıldı.

Toplantıda, “yeniden başlayan müzakere sürecine ortak metin çerçevesine destek verilirken; iki bölgeli, iki toplumlu, iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı bir federasyon çözüm modelinin, iki halkın bir arada barış ve huzur içinde yaşayabileceği en uygun model olabileceği” ifade edildi.





TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: " ARZUMUZ BU YENİ MÜZAKERE SÜRECİNİN SONUÇ ALICI OLMASI”





TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 130. Genel Kurulu'na hitap etti ve Kıbrıs Konusuna değindi.

Kıbrıs'ta iki liderin 11 Şubat 2014'te BM gözetiminde kapsamlı çözüm müzakerelerine yeniden başlamış olmalarından memnuniyet duyduklarını vurgulayan Çiçek, "Bizim arzumuz bu yeni müzakere sürecinin sonuç alıcı olması ve en kısa sürede referandumların düzenlenmesiyle Ada'nın ortak sahibi olan iki halkın asli kurucu iradeleri ve siyasi eşitlikleri temelinde adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme varılmasıdır. Uluslararası toplum bu bağlamdaki çabalara destek vermelidir" dedi.



GAZİVEREN VE ÇAMLIKÖY DİRENİŞLERİNİN 50. YILI



Gaziveren ve Çamlıköy direnişlerinin 50. yılı ve direniş sırsında şehit düşenler, bugün düzenlenecek törenlerle anılacak.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 65
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1320
Toplam Tekil 4078048
IP 3.147.72.11






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu