BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “NASIL OLURSA OLSUN BİR ANLAŞMA ARAYIŞI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ: CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “NASIL OLURSA OLSUN BİR ANLAŞMA ARAYIŞI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”
Tarih: 14.03.2014 > Kaç kez okundu? 1999

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasında “nasıl olursa olsun bir anlaşma” arayışı içinde olmadığını söyledi. Eroğlu, “(Kıbrıslı Türklerin) Bu topraklardaki kalıcılıklarını sağlayacak bir anlaşma arayışı içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bir kabulünde yaptığı konuşmada, Rum tarafının aşırı isteklerinin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Eroğlu 1974 Barış Harekatı’nın yarattığı bir coğrafya bulunduğunu ve iki bölgeliliğin resmen tescil edilmiş durumda olduğunu söyledi. Eroğlu, bu iki bölgelilik ve iki halklılığın kendileri için önemli olduğunu belirtti.



DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, SENATÖR MURPHY İLE GÖRÜŞTÜ







Washington temasları çerçevesinde ABD Kongresi'nin Temsilciler Meclisi kanadındaki Kongre üyeleri ile önceki gün görüşen Dışişleri Bakanı Özdil Nami, dün ise Kongre'nin Senato Dışilişkiler Komitesine bağlı Avrupa İşleri Alt Komitesi Başkanı Senatör Chris Murphy ile görüştü.



Bakan Nami, görüşmede, Kıbrıs'ta çözümün neden gerekli olduğunu anlattı.



ABD'nin sürece yönelik katkısının devam etmesi gerektiğini belirten Bakan Nami, uluslararası aktörlerin tarafları cesaretlendirmesinin önemine dikkat çekti.



Senatör Murphy de, Kıbrıs konusunun gündemlerinde olduğunu belirtti. Kıbrıs'a ve Kıbrıs'ta bir çözüme önem verdiklerini belirten Senatör, çözümün bölge için de büyük önem taşıdığını söyledi.



Nami temasları çerçevesinde düşünce kuruluşları Hudson Enstitüsü ve Washington Enstitüsü'nde Kıbrıs konusunda gelinen son aşama ile ilgili bilgiler verdi.



Öte yandan, Dışişleri Bakanı Nami'nin kaleme aldığı makale de dün The Washington Times gazetesinde yayımlandı.





DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, ABD TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Washington’daki temaslarını sürdürüyor.

Nami, dün Temsilciler Meclisi Üyesi Ed Whitfield, Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi Üyesi Mark Meadows ve Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Üyesi Gerry Connolly ile Temsilciler Meclisi’nde görüştü.







İKİNCİ CUMHURBAŞKANI TALAT, ÇÖZÜMÜN KIBRIS’IN EKONOMİK DARBOĞAZDAN KURTULMASI İÇİN BİRİNCİ KOŞUL HALİNE GELDİĞİNİ SÖYLEDİ



İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çözümün Kıbrıs’ın bir bütün olarak ekonomik darboğazdan kurtulması ve kalkınması için birinci koşul haline geldiğini söyledi.

Başlayan yeni sürecin, her iki toplumda büyük heyecan yarattığını, bu heyecanın doğru değerlendirilmesi halinde çözümün kolaylaşacağını ifade eden Talat, “Önemli olan çözüme olan ihtiyacın iyi kavranmasıdır. Çözüm, her iki toplumun barış içinde bir arada yaşamasını sağlaması yanı sıra bugün gündemde bulunan doğalgazın en rasyonel biçimde değerlendirilmesinin de yoludur” dedi.

Talat, uzun yıllardan sonra Kıbrıs sorununa uluslararası ilginin yükseldiğini, başta Türkiye, Yunanistan, BM, ABD, Avrupa Birliği ve büyük ülkelerin desteklerini her fırsatta dile getirmeye başladıklarını belirtti.



TC DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: “KARAR, AP'NİN KIBRIS KONUSUNDA SÜRDÜREGELDİĞİ TARAFLI TUTUMDAN HALEN KURTULAMADIĞINI GÖSTERMEKTEDİR"



TC Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 2013 Türkiye İlerleme Raporu kararının, Türkiye'nin AB'nin stratejik bir ortağı olduğunu teyit etmesi açısından memnuniyet verici bulunduğunu ancak AP'nin Kıbrıs konusundaki taraflı tutumdan halen kurtulamadığını gösterdiğini bildirdi.

TC Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, AP'nin, AB Komisyonu'nun 2013 Türkiye İlerleme Raporu'na ilişkin kararının dün AP Genel Kurulu toplantısında kabul edildiği hatırlatılarak, AB kurumlarının aday ülkeler hakkında mutaden yayınlandıkları bahse konu raporlarda ilgili ülkenin katılım sürecinde kaydettiği gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bununla birlikte, karar, AP'nin Kıbrıs konusunda sürdüregeldiği taraflı tutumdan halen kurtulamadığını göstermektedir. Zira karara yansıyan anlayış, Kıbrıs Türk tarafının gayretleri ve Türkiye'nin aktif desteğiyle BM müzakere sürecinin yeniden başladığı ve çözüm yönündeki umut ve çabaların yoğunlaştığı bir ortamda, AP'nin Kıbrıs adası ve bölgede barış ve işbirliği ortamını hakim kılacak vizyonu kavramaktan ve buna yardımcı olmaktan maalesef uzak olduğunun göstergesidir.







DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY, CENEVRE’DE BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI



“Din Adamları Arası Diyalogun Teşviki” konulu etkinliklere katılmak üzere Cenevre’de bulunan Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın BM İnsan Hakları Konseyi toplantılarına katıldığı bildirildi.

Toplantıda, İnsan Hakları Konseyi Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Heiner Bielefeldt'in, faaliyetleri konusunda Konsey'e sunduğu ve Kıbrıs'taki din adamları arası diyalog çalışmalarında elde edilen olumlu gelişmelere de değindiği raporu görüşüldü.



Türkiye ve Güney Kıbrıs temsilcileri Bielefeldt'in raporuna ilişkin konuşmalarında, özel raportörün adadaki çalışmalarına destek beyan ederek, adadaki dini liderlerin arasında gelişmekte olan diyaloğun ve siyasi sorunun giderilmesinde dini liderlerin katkısı ve kararlılığının olumlu etkilerine değindiler.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 67
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 696
Toplam Tekil 4077424
IP 3.149.251.154






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu