EROĞLU: “TÜRKİYE’NİN ETKİN VE FİİLİ GARANTÖRLÜĞÜ BİR ÇÖZÜM SONRASINDA DA DEVAM EDECEK” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









EROĞLU: “TÜRKİYE’NİN ETKİN VE FİİLİ GARANTÖRLÜĞÜ BİR ÇÖZÜM SONRASINDA DA DEVAM EDECEK”
Tarih: 10.03.2014 > Kaç kez okundu? 1927

Paylaş


BASIN BÜLTENİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün bir çözüm sonrasında da devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Yunanistan’da yayımlanan yüksek tirajlı ve siyasi içerikli “Crash” isimli derginin Kıbrıs sorununa ilişkin sorularını yanıtladı.

“Türk Ordusu Kıbrıs’ta kalacak” başlığıyla haberi veren dergi, Eroğlu’nun, “Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü bizim için müzakere edilemez” şeklindeki sözlerinin de altını çizdi.



DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ BAZI ÜST DÜZEY TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE ABD’YE GİTTİ



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Washington ve New York'ta üst düzey temaslarda bulunmak amacıyla bir heyetle birlikte dün ABD'ye gitti.

Bakan Nami, ABD ziyareti öncesi Ercan Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, başta ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olmak üzere çeşitli üst düzey temaslarda bulunacaklarını belirterek, büyük önem atfettikleri bu ziyaretin, devam etmekte olan müzakere sürecine olumlu etkileri olacağını söyledi.

Nami, açıklamasında "Ana konumuz yeniden başlayan müzakere süreci. Bizi bekleyen muhtemel gelişmeler. Adamızı çevreleyen bölgedeki gelişmelerin Kıbrıs müzakere sürecine muhtemel etkilerini ele alacağız. Karşılıklı ilişkilerin bundan sonra gelişmesi için fikirlerimizi muhataplarımızla paylaşacağız. Onları da değerlendirmelerini alacağız. Büyük önem atfediyoruz bu ziyarete. Müzakere sürecine de olumlu etkileri olacağını değerlendiriyoruz. Kıbrıslı Türklerin haklı pozisyonlarının uluslararası alanda bilinmesi, algılanması ve doğru bir şekilde değerlendirilmesi bizim için son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Önemli bir sürece girildiğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı Nami, hızlı gelişmelerin beklendiğini ve buna hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

Nami, "Yerinde yapacağımız değerlendirmeler, izlenimler de bundan sonra atacağımız adımların iyi kurgulanması için önemli olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Heyet, temaslarını tamamlamasının ardından 16 Mart Pazar günü KKTC'ye dönecek.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 66
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1892
Toplam Tekil 4078620
IP 18.117.183.150






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu