ÇEŞİTLEMELER - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ÇEŞİTLEMELER - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 19.01.2014 > Kaç kez okundu? 2165

Paylaş


— Bu deterjanlar var ya bu deterjanlar… Temizlik uğuruna bir gün hepimizi temizleyecekler!



— Komiklikler zincirinin Türkiye’deki en güçlü halkası, ülkedeki Türk ateistlerin sünnetli olmalarıdır.



— Mevki ve makam sahibinin ‘köpekleşmesi’, köpeğin ‘makam ve mevki sahibi’ olmasından daha tehlikelidir!



—Ne garip: lokantaya gittiğinde ‘Az kuru ve az pilav’ yiyen milletten; tam ‘tesettür’ ve tam ‘istikamet’ bekliyorlar!



— Derler ki; zamanla gerçek yüzünü ortaya çıkaran insanlar yoktur; zamanla gerçek yüzünü gördüğümüz insanlar vardır!



— Çağımızda insanlar o kadar küçüldüler ki… Düşündünüz mü hiç, eğer bu kadar küçülmeselerdi, nasıl sığarlardı bu yaşlı dünyaya?



— Bir eşeğe ‘eşek’ demek gayet normal karşılanır ve eşek de buna kızmaz, ama bazı eşeklere ‘insan’ dersiniz, eşekler bunu hakaret kabul edip kızabilirler.



— Patronu ölen/kaybolan ‘tetikçi’, ‘tetikçilik’ yapmaya alıştığı için, ne yapar yapar, ‘tetikçilik’ yapacağı yeni bir ‘patron’ bulur! Alışmış kudurmuştan beterdir!



— Kendilerini uzun yıllar ‘adam’ sanan ve kasıla kasıla öyle gezinenlerin, bir süre sonra, ‘adam’ olmadıklarını anlamalarının hiçbir âdemoğluna zararı dokunmaz.



— Bazı maşalar da vardır ki ‘maşa’ olduklarını bilmezler. Ateşle oynadığında ‘kendi kararlarıyla’ ateşle oynadıkları inancındadırlar. En iyi iş yapan maşalar, işte bunlardır.



— Yanılıp da yanlış trene binmişseniz eğer, tren giderken, koridorda ters istikamete yürümenizin hiçbir faydası olmaz. Boşuna uğraşmayın ve enerjinizi tüketmeyin.



— Birileri , “hayır hitabım ve ithamım size değil, onu sahibi biliyor” diyor; diğerleri, ‘hayır sen bizi kast ediyorsun, biz ‘leb’ demeden ‘leblebi’yi anlarız’ diyorlar.



— Bazı maşalar vardır ki kendisinin ‘maşa’ olduğunu bilir, ama sahibinin yanında bulunmak, onun çanak artıklarını yalamak şerefine sahip olduğu için, arada bir yanmaya razı olur.



— Kendilerine göre ‘önemli’ makam ve mevkilerde olan bazı kişilerin, Facebook şahsi hesaplarında kendileriyle ilgili bilgiler kısmına, ‘ÖNEMLİ KİŞİ’ yazmaları, onların ‘ÖNEMLİ’ olduğunu gösterir mi?



—1000 yıl sürmesi planlanan ancak 10 yılda patlayan meşhur despot rejim 28 Şubat sürecinde, yönetimi altında bulunan herkes ‘fişlenirken’ kendisinin hiç fişi olmayan birini biliyor musunuz?



— ‘Yaz saati, güz saati’ diyerek saatlerle çok sık oynayanlar, zamanla da oynadıklarını sanırlar. Hâlbuki zaman hiçbir zaman oyuna gelmez ve ayarlanamaz. ‘Ayarlama yapanlar’ ancak kendilerini kandırırlar.



— İllâ mükemmeli yakalayacağım diyen ‘mükemmelciler’, birer psikiyatri hastalarıdır. ‘Normal’ olmak varken neden ‘mükemmel’ olunmak istenir ki? ‘Mükemmellik’ peşinde koşanların bir an evvel tedavi olmaları gerekir.



— Şu garip memleketimde ne garip ve ne acayip şeyler oluyor. Kendini bir zamanların tanrılarından biri zanneden birine ‘senin artık tanrılığın bitti’ diyorsunuz, onun hiç sesi çıkmıyor, ama ‘kraldan çok kralcı’ olanlar, yaygarayı koparıyorlar. Birilerine ‘sen şöylesin’ diyorsun, bir başkası söylenen sözü hemen üzerine alıp, ‘sen bana küfrettin, ben de sana…’ demeye başlıyor.





Hâsıl-ı Kelâm:

Âhh, ah…

Bu insanların hiç işleri güçleri yok mu?

Ağzı olan herkes durmadan konuşuyor

Ve ne dedikleri de anlaşılmıyor (!).

Madem konuşuyorsunuz,

Açık açık (!) konuşsanız olmaz mı?

Okuyanları yormasanız,

Onları su-i zanna itmeseniz ne olur?





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 66
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 2006
Toplam Tekil 4078734
IP 3.144.248.24






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu