BAŞKAN OBAMAYA YAKIN KONGRE ÜYELERİNDEN PAYNE "BU BİR BAŞLANGIÇ” - Ali ÇINAR/TADF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BAŞKAN OBAMAYA YAKIN KONGRE ÜYELERİNDEN PAYNE "BU BİR BAŞLANGIÇ” - Ali ÇINAR/TADF
Tarih: 21.12.2013 > Kaç kez okundu? 2413

Paylaş


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Kurtuluş, TADF Türk Dünyası Başkan Yardımcısı ve ASA Başkanı Tomris Azeri, TADF Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Öğmen ile 2 saate yakın görüşme yapan Kongre Üyesi Donald Payne, Türk toplumu ile çok yakın ilişkide bulunma ve destek verme sözünde bulundu.







TADF Başkanı Ali Çınar, Türk-Amerikan toplumunun yapısı ve organizasyonu hakkında Payne’e bilgi verirken, TADF Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Kurtuluş ‘Türk toplumunun Afrikan-Amerikalı toplum üyelerine daha 1950 yıllardan itibaren sahip çıktığını ve rahmetli Washington DC Büyükelçilerinden Ahmet Ertegün sayesinde başlatılan bu samimi desteğin günümüzde de devam ettiğini’ vurguladı.







Çınar ve Kurtuluş, sözde Ermeni soykırımı ve Kıbrıs konularında çok detaylı bilgileri Kongre Üyesi Payne ile paylaşırken, Donald Payne de Ermeni konusunda Türkiye ile ilişkilerin zedelenmemesi gerektiğini bildiğini belirtti. New Jersey’deki Türk nüfusunun ciddi artış içinde olduğunu belirten Çınar, ‘sizlerle yakın çalışmayı arzuluyoruz’ mesajını verdi.







Kıbrıs konusunda Türk askerinin adaya girme nedeni ve Annan Planını anlatan Kurtuluş, Rum kesiminin olumsuz tavırları nedeni ile adanın bütünlüğünün sağlanamadığını da vurguladı.







Kongre Üyesi Payne geçen ay Azerbaycan’da olduğunu ve Ermenistan konusunda ciddi şekilde bilgisinin arttığını söyledi. Amerika ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin de gelişmesini istediğini söyleyen Payne, Rusya’nın Ermenistan’ı silah ile beslediğini ve Ermeni lobisinin baskısı ile gelen ‘907’ adlı tasarıya karşı olduğunu açıkça vurguladı.







TADF Türk Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Azerbaycan Amerika Cemiyeti Başkanı Tomris Azeri, Azerbaycan ve Amerika arasındaki geçmişi kısaca anlatarak derneklerinin 1957’de kurulmuş en eski dernekler arasına olduğunu belirtti. Ayrıca kendi bölgesinde yer alan Newark şehrinin,Azerbaycan’ın ikinci en büyük şehri ile kardeş olduğunu hatırlattı.







TADF Hukuk işlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Öğmen de Türk toplumunun göçmenlik konusundaki sıkıntılarını Payne’e aktarırken, Göçmenlik Reformu’na verdiği desteklerden dolay da ayrıca teşekkür etti. Kongre Üyesi Payne, göçmenlik paketini desteklediğini ancak usulen hataların olduğunu dile getirdi. Örnek olarak Diversity Program (Greencard Loto Çekilişinin) kaldırılmasının yanlış olduğunu ve bunun tekrar gözden geçirilmesinin doğru olacağını belirtti. 11 Milyon göçmene yasal hakkın da tamamı ile desteklediğini dile getiren Payne, kendi bölgesindeki etnik gruplara göçmenlik sorunları konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.







Kongre Üyesi Payne, TADF temsilcilerine ofisini de gezdirirken, Newark’ta yapacakları Uluslararası Festival’e Türk toplumunun da aktif olarak katılmalarını istedi. Donald Payne, ‘Birçok etnik gruptan oluşturulacak festival hazırlıklarında Türk ve Azeri temsilcilerinin de olmasını istiyoruz’ dedi.







TADF Heyeti, Kongre Üyesi Donald Payne’e hayatını kaybetmiş olan babasının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türk Bayrağı altındaki resmini hediye etti.







Kongre Üyesi Payne, Başkan Obama’ya ve Hillary Clinton’a yakın olması ile biliniyor. Bunların dışında American Homeland Security Komitesi üyesi olarak da üst düzey sorumlulukları sahip.







TADF Başkanı Ali Çınar, toplantı sonunda yaptığı açıklamada toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, bu tür ziyaretlere aralıksız ve düzenli olarak devam edeceklerini belirtti.







Yerel ve Federal Temsilcilerle İlişkiler Güçleniyor

http://www.tadf.org/index.php/tr/home/manset/item/679-yerel-ve-federal-temsilcilerle-iliskiler-gucleniyor







Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

" Halkımızın Sesi ve Yüreği"

600 3rd Avenue

New York,NY,10016



Tel: 212-682-7688

Faks: 646-290-6171



24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı :1-888-352-9886







www.tadf.org





https://twitter.com/tadf2012





http://www.youtube.com/tadf2012





https://www.facebook.com/tadf.org?fref=ts





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1381
Toplam Tekil 4078110
IP 13.59.218.147






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu