HAZAR’DAN KARADENİZ’E AVRASYA COĞRAFYASI, İSTANBUL’DA MASAYA YATIRILACAK - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









HAZAR’DAN KARADENİZ’E AVRASYA COĞRAFYASI, İSTANBUL’DA MASAYA YATIRILACAK - Necdet SİVASLI
Tarih: 26.11.2013 > Kaç kez okundu? 2193

Paylaş


“HAZAR’DAN KARADENİZ’E STRATEJİK BAKIŞ” KONULU SEMPOZYUM MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK



Bugüne kadar genel yerel, genel uluslar arası birçok etkinliğe imza atan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, şimdi de yeni bir uluslar arası sempozyumla sahne alıyor. Dernek Başkanı Hikmet Eren, yaptığı açıklamada “Türk Dünyasını bir araya getirebilecek yeni projelerimizi yakında devreye sokacağız” diyor. Eren “Hazar’dan Karadeniz’e Avrasya Coğrafyası” sempozyumunda da çok önemli bir konuyu gündeme taşıyacaklarını söyledi.



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Marmara Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Hazar’dan Karadeniz’e Stratejik Bakış” konulu uluslararası sempozyum 02-03 Aralık 2013 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.



Stratejik konumu itibariyle tarihin her döneminde önemini korumuş olan Avrasya coğrafyasının siyasi, tarihi, kültürel ve ekonomik açılardan incelenmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Sempozyumda Hazar’dan Karadeniz’e uzanan bu büyük coğrafya masaya yatırılacak, tartışılacak ve çözüm önerileri ortaya konacaktır” dedi. Eren, sempozyumun amacının Hazar ve Karadeniz havzasının içinde bulunduğu siyasi yapının tespiti ve bu alana yönelik stratejilerin konuşulup, somut adımlar atılması olduğunu belitti.



Sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda üniversite, akademi ve enstitülerde görev yapan araştırmacıların katılacağını ifade eden Sempozyum Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Yeşilot, “Avrasya’nın kalbi olan İstanbul’da böyle anlamlı bir sempozyumu gerçekleştirecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.



Sempozyum kapsamında Türkiye’nin Güney Kafkasya Politikası ve Bölgesel Dengelere Etkisi, Azerbaycan - Türkiye Ortak Ekonomik Projelerinin Stratejik Önemi, AB’nin Karadeniz ve Kafkasya Siyaseti, Güvenlik ve İstikrar Arayışının Gölgesinde Azerbaycan’da İlham Aliyev Dönemi, Karadeniz ve Hazar Havzasında Alternatif Güvenlik Anlayışı ve Arayışları ve Bölgesel Güvenlik Tehditleri, Güney Kafkasya Stratejilerinde Türkiy e Faktörü gibi konular değerlendirilecek.



Programın açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milletvekili ve Uluslararası Karadeniz Hazar İşbirliği Vakfı Genel Başkanı Dr. İsmail Safi, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer GÜL, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Halil Akıncı, Azerbaycan Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Eldar Hasanov ve Haydar Aliyev Vakfı Türkiye Temsilcisi Dr. Samir Caferov’un katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.



e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 57
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1100
Toplam Tekil 4077828
IP 3.14.253.221






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu