KERKÜK'TEN İZMİR' "KARDEŞ ŞEHİR" TEKLİFİ. Haber: Kerkük'ten İzmir'e Kardeş Şehirlik Teklifi - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









KERKÜK'TEN İZMİR' "KARDEŞ ŞEHİR" TEKLİFİ. Haber: Kerkük'ten İzmir'e Kardeş Şehirlik Teklifi - Necdet SİVASLI
Tarih: 03.11.2013 > Kaç kez okundu? 2220

Paylaş




































KERKÜK YENİ TİSİN BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKKOYUNLU



“TÜRKİYE’NİN VE BÜTÜN TÜRK DÜNYASI’NIN YANIMIZDA



OLDUĞUNU BİLİYORUZ. SORUNLARIMIZ ORTAK” DİYOR.











Kerkük Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu, İzmir'le kardeş şehir olmak istediklerini söyledi. MHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akkoyunlu, "Türkiye'nin ve bütün Türk dünyasının yanımızda olduğunu biliyoruz." dedi.



MHP'nin sadece Türkiye insanının partisi olmadığını, bütün Türk dünyasının problemleriyle yakından ilgilendiğini dile getiren İzmir İl Sekreteri Ali Peynirci ise, "Kerkük-Musul bölgesinde Türk dış politikası diyebileceğimiz bir politika yok. Yapılanların tamamı ABD-İsrail ortak hareketidir. Dünyada nerede bir Türk, nerede bir Müslüman varsa onların dertleri bizim de derdimizdir. Bizler bu süreci atlatacak güçteyiz." şeklinde konuştu.



Saddam Hüseyin'in devrilmesinden sonra Kerkük'ün her geçen gün daha da sıkıntılı duruma düştüğünü söyleyen Başkan Akkoyunlu da, "Kuzeydeki bölgesel Kürt yönetimiyle Bağdat'taki merkezi hükümet arasında bilinen bir kavga var. Bu kavgadan en çok biz etkileniyoruz. Medyaya da yansıdığı üzere yakın zamanda Kerkük'te patlayan iki bombayla 70 vatandaşımız hayatını kaybetti, 200'den fazla insanımız da yaralandı. Ana vatan Türkiye'nin bize daha çok destek olmasını bekliyoruz. Türkiye'nin yanımızda olduğuna eminiz. İzmirlilerle Kerküklü Türkmenler arasında bir bağ kurmak istiyoruz. Türkiye'deki belediyelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bu konuda hemen herkesten destek bekliyoruz. İzmir’le kardeş şehir olalım." dedi.



e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 783
Toplam Tekil 4079561
IP 3.149.243.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu